tisdag 28 januari 2014

Made by Sweden

Ingen kan väl ha undgått Volvos reklamfilm och affischer för den nya modellen XC 70 i hela landet. Reklamkampanjen lanserades i fredags. Volvos största satsning på en ny bil någonsin – tack vare Zlatan. Nu har jag inte tittat på tv men väl på Volvos sajt för att kolla den drygt två minuter långa och mycket upphaussade filmen. Jag har till och med gjort lite research åt er och tagit ”live bilder” av reklamen på Stureplan ikväll. Det ni!

Ny nationalsång
Filmen baseras på en ny version av vår nationalsång "Du gamla du fria". Sång och sång förresten – äsch, strunt samma. Så här gick det till:

Zlatan: - Jag och Volvo vill spela in en ny version av nationalsången och jag vill att du ska producera den. Men ditt beslut måste komma från hjärtat.

Det är så Zlatan presenterade idén för Max Martin (musikproducent som jag aldrig hört talas om). Max tackade ja redan innan Zlatan hann avsluta meningen. Källa. Och Volvo skrattade hela vägen till studion och senare till banken.

Filmen är briljant, absolut briljant
Nu vet jag ju inte vad som var ”baktanken” med filmen – förutom att Volvo vill ha en ökad bilförsäljning såklart, men en sak är helt säker: vissa invandrarfientliga partier Sverige göre sig icke besvär längre. Ni är stendöda allihopa.

Tack Zlatan!


PS1. Filmen kan ni se här.
Vår nya nationalsång finns här.DS1.

28 kommentarer:

Rantamor sa...

Håller helt med i dina slutord, för det var precis vad jag och Rantafar sa idag med, att det invandrarfientliga skitpartiet får precis vad dom behöver... =) =)

Tjingelingen från Rantamor.
Och tack för att jag fick se dina foton från stora staden...

Rantamor sa...

Håller helt med i dina slutord, för det var precis vad jag och Rantafar sa idag med, att det invandrarfientliga skitpartiet får precis vad dom behöver... =) =)

Tjingelingen från Rantamor.
Och tack för att jag fick se dina foton från stora staden...

Rantamor sa...

Tja det hade räckt med en kommentar...
=) =)

Rantamor sa...

Tja det hade räckt med en kommentar...
=) =)

Carita Liljendahl sa...

Har kollat filmen och gillade den. Men fick han faktiskt tolv miljoner för den? Nog ska väl Volvo sälja rätt många bilar då :-)

Husbilen-Ellen sa...

Bra reklam och lättförtjänta pengar för en som behöver? Kramar

LissenTo sa...

Men jag tycker Zlatan gjorde bort sig med cyklehistorien och autografen. Nedvärderar tjejer och ber inte om ursäkt efter sitt dumma utalande. Men det var väl hans ärliga åsikt.

Dessutom får 12-14 miljoner för reklamfilmen, kunde kanske köpa bilar till tjejerna. Eller skänka till välgörande ändamål

Susjos sa...

Nu måste jag ju kolla in den berömda reklamsnutten! Har inte sett den ännu...

Kerstins foto sa...

Jag såg den och kan bara säga Heja Volvo! Snacka om att ta reklamen till en ny nivå. Har aldrig varit och kommer nog aldrig att vara ett fan av Zlatan men det här är bra! Riktigt bra. Önskar bara att Zlatan tar alla miljonerna han fått i arvode och skänker till alla ungdomsfotbollslag. De behöver pengarna bättre än honom som kan köpa handväskor till Helena för 60.000:-/st.
Där har du min åsikt. :)

Kerstins foto sa...

Här är jag igen! :)
Sv: Nej, jag använde inte blixten på tunnelbilden. Använder i princip aldrig den inbyggda blixten på kameran för jag gillar inte hur bilderna blir. Platta! När jag fotar "studio"bilder som t ex de på smyckena använder jag en extern blixt som får studsa i taket eller snett upp på väggen. Inte rakt på för då blir det återigen för tråkigt. I övermorgon kommer en bild på glas upp, de är fotade med den externa. :)
Så tillbaka till Brio, denna fantastiska leksak. Barnbarnet har två lok och sex vagnar, båda loken är batteridrivna och har därmed också lyse där fram. Coolt så in i bomben. Så i bilden är det ett tågset som kör över tunneln medan det andra just har kört in i tunneln. Ligga på golvet och försöka hitta fokus på nåt i en mörk tunnel....tack och lov för det lilla lyset. ;)

Freja sa...

Hahaha, jag är helt med dig här. Jag gillar inte patriotism, särskilt inte pampig, och filmen är verkligen extremt amerikanskt smörfilmad. MEN att låta Zlatan deklamera sin version av nationalsången är genialisk. SD och deras anhang kan gå och dra sig någonstans!

Peranders sa...

Aldrig hört talas om Max Martin..? Zlatanfilmen är cool. Känner mig inspirerad att göra en liknande film.

Veiken sa...

Nu är det dags att sluta kalla Volvo för "Hisingens hemslöjd" som vi har gjort i Göteborg i många år!
Jag hoppas du har rätt när det gäller invadrarfientliga partier....

Marina sa...

Jag hade inte sett filmen tidigare, bara hört talas om den men nu har jag då sett den - Tack! Jag vet inte om det kommer att innebära att volvo säljer fler bilar och jag är inte helt odelat förtjust i Zlatan, men visst är det en fantastiskt läcker filmsnutt och kan den ha den inverkan som du nämner på "vissa element" i vårt land så är det väl bara att applådera.

Anki sa...

Har sett reklamen och gillade den! Men... 12 millar! Hoppas han gör något vettigt med pengarna - kanske kan han göra som Bill Gates och skänka bort dem till behövande...

Eva Trillian sa...

Såg reklamen på tv och tyckte inte att den var bra. Kanske finns det en "slå-SD-på-nosen-tanke", och då är ju den bra. Om tanken är att visa att alla i Sverige är svenskar, är ju bra ... men för att sälja bil ... nja, då var den inte bra!

Geddfish ♥ sa...

God morgon! Hemma har jag ett häfte som heter "EU, Zlatan och hästarna".
Man får inte glömma det positiva med EU-utbytet och ungdomarnas studier och arbeten mellan gränserna....
Hade inte sett denna reklam på TV för jag har inte haft tid att se på TV ;)

Marit Johansson sa...

Älskar den reklamfilmen också, värd varenda krona för Volvo skulle jag tro :) en reklam som faktiskt förtjänar uppmärksamhet ser man inte ofta. Den som de släppte för ett tag sen med skådisen som går ner i split mellan två lastbilar är inte dålig den heller.

KajsaLisa sa...

Du lyckades bra med bilden, den skylten är svår jag har själv testat. Den blir lätt överexponerad och helt vit när man skal fota den i mörkret.
Den där filmen har dom verkligen lyckats få ut. Frågan är ju vad som var svårast, spela in den eller att få alla att skriva om den :)

Ama de casa sa...

Haha! Zlatan är verkligen vår tids Midas. Allt han rör vid blir guld :-)

ansepanse sa...

Zlatan är alltid Zlatan :)han upprör och berör
reklampengar utöver det han redan tjänar, undrar vad han ska ha alla pengarna till
Sv: det heter piassavakvast men är egentligen bara en helt vanlig sådan där ute-borste
kramar

cat sa...

Har inte sett reklamfilmen, men det första som slår mig är att den ljuger. Made by China ska det väl ändå vara nu för tiden ;-)

TantGlad sa...

Har inte sett reklamfilmen.
Volvo säljer nog utan Zlatan.
Ha en fin kväll nu!

Freedomtravel sa...

Den där filmen har de verkligen lyckats med! Men det är väl bäst att den ger avkastning, men tanke på vad den har kostat ;)

monica sa...

HAHA är inte Volvo en Kinesisk bil, köpte ju Benzen eftersom jag inte ville köra Kinesiskt;-)
Ha en skön kväll

Guldkryckan sa...

Japp, där dog dom ;)

Jobbade ju på Volvo PV nästan 20 år, jänkarna tog över o sen kineserna, är glad att jag kom därifrån, inte kul att jobba där längre, piskan viner över arbetarnas huvuden hela tiden...urk o fy...men en bra bil är det ju, trots allt.

Ha de bäst nu BP.

Anonym sa...

Volvo kommer inte att sälja mer bilar i USA med Zlatan. Ingen, utom de europeiska fotbollsspelarna i USA-lagen, har en aning om vem han är.

Läste hans biografi, när jag var i Sverige i höstas. Intressant lite grann, men hur han blivit så "stor" är svårt att förstå.

Ruth i Virginia

Annette sa...

Tack för den krönikan, och tack för länken till filmen. Jag har visst missat något här, har inte hört något om någon cykel, får nog googla på det sedan. Däremot har jag sett filmen nu, och jag gillar den! Alltså, hans sätt att läsa Du gamla du fria, nästan inte ens i takt med musiken, fick mig att först undra vad det var fråga om. Sedan blev det ju bara så bra! Lysande, faktiskt. Snygg film dessutom. Tror nästan att jag gick på reklamen och vill ha en xC70... Ha en fin kväll :)