torsdag 10 november 2011

Torsdagstema: "I like"

Idag var det dags för praktikant nummer två att göra entré i undertecknads yrkesliv. Praktikant nummer två går också på Mediagymnasiet och är 16 år – i två veckor till. Hon är blond, bär en kopia på min vår-/höstjacka inköpt på Carlings och bär Doc Martens kängor (yummie, yummie). Tjejen har smak med andra ord;-) Hon bor på landet (inte så långt ifrån Täby faktiskt), familjen har fyra hästar, två katter och ett sommarhus utanför Boston i USA. Hon satsar på att jobba på en reklambyrå.

Dagens lärdomar
Med andra ord borde jag ha lärt mig något idag - jag satsade ju faktiskt på att bli fullärd efter praktikant nummer ett. Nja, det gick nog inte så bra för mig kan jag ju säga, men desto bättre för henne. Det är dock två saker som jag kommer att ha användning av i framtiden: orden ”skitbra”, ”strålande” och "kanoooon", som jag använder ofta kommer att ersättas kort och gott med ”super” eller ”nice” (najs på svenska). Ska försöka komma ihåg det när jag kommenterar hos er senare;-)

Bilden jag lägger upp är tagen igår. Vi var åtta personer från mitt företag – inklusive praktikant nummer två – som gjorde ett studiebesök på Ineko, ett tryckeri som bland annat trycker våra tidningar. Ja ni ser ju själva vad bilden föreställer: färgbaljorna med visp som sitter uppe på tryckpressen ser till att färgerna fördelas rätt på pappersarken. Urhäftigt tycker jag!

Fler bidrag till temat "I like" hittar ni här.

18 kommentarer:

Bildgatan sa...

Super nice -skulle ha velat vara med. =)

Monica sa...

Du får inte köra för mycket av "kids talk" bara det kan hända att vi inte fattar vad du
skriver;-))))
Läckra bilder, gillar den lilla vispen;-)

anne sa...

Bilderna är härliga! Jag begrep ju inte vad det var, men härligt med färgen!

DocM-boots är häftiga men jag köpte mig ett par liknande fast i aninens fotvänligare variant.

Sv. Jo, "dvärg" är inte OK det heller!

Pysselfarmor sa...

Najsa färger ;-))


jo...jag känner till det och det finns många exempel på webben.

en viss person gör väldans snygga computer-tavlor ;-))
tror inte jag tar fel på person...

cat sa...

Läckert med de härliga färgbaljorna. Praktikant nr 2 verkar ju vara något bättre än föregångaren :)
Ser fram emot fler uppdateringar om hennes inverkan på ditt arbetsliv.

4U2 sa...

Där, där hade jag gärna varit jag med. Gegga med färg, det skulle jag vilja göra - kan det vara så att jag fick göra det för sällan när jag var liten? Då bodde jag ju ett tag utomlands och minns ej att man på dagis fick leka med färg ... :) (nej, inte på lågstadiet heller).
Super nice kanon bilder! ;)
TACK för dina kommentarer som gör mig flera cm längre! :)

Freja sa...

Vilka supernajs färgklickar!

Petra sa...

Najsigt värre!
Kram

Jess sa...

Grattis till den nya praktikanten!

Olga T sa...

Jag ville varit med på det studiebesöket! Och bilderna.....jag dreglar!

SoF sa...

Tänk att färgbaljor kan vara så vackert...Rena rama färgterapin.
Snyggt fotat Beate!

Natti natti-hälsningar.

Jane sa...

Speciellt najs var det att den gula färgen fick en grön "rulle" och alla de andra färgerna var lika som sina "rullar" ;))
Har haft föräldramöte ikväll så nu blir det säng, sova, sova på en gång ...

Kicki sa...

Kul med ny praktikant! De kan verka lika men är ändå så olika om man gräver lite djupare:)
Supernajsiga bilder!

Ama de casa sa...

Najs! (Jag vill också vara ung och modern och bevisa att jag kan lära mig nya saker... ;-) )
:-D

Anonym sa...

Man kan inte bli fullärd på bara en eller två praktikanter. Ge det tid kommer du säkert bland annat att kunna prata fulländad ungdomska.

Susanne sa...

Åh vilka läckra bilder, det är nästan så att jag vill smaka. Praktikant 2 ska vara på min avdelning på måndag.

Anonym sa...

Vilka supernajsa bilder! Och jupp, man fatta ju på en gång vad det är! Vad härligt det är att få känna sig, om aldrig så lite, kunnig, liksom! Typ. (tror du praktikanten förstår min kodade text?)
Det där med praktikanter, det vet ju precis ALLA vad det är, och vilket syfte det (normalt) har! De skall praktisera för att lära sig något! Punkt slut!

Men dina små anekdoter ger mig en smått konstig bild i skallen, jag får en STARK känsla av att det är DU som är den läraktiga här, och då menar jag inte att du skulle vara en dålig pedagog som inte har något att lära ut TILL dina adepter, utan jag får snarare en känsla av att de är så världsvana och kunniga i (sina egna ögon åtminstone), så de är inte vidare mottagliga!?
Klok och erfaren kvinna som du är så inser du snabbt deras begränsningar, och ser till att DE lär DIG saker istället, sannolikt helt utan att de fattar nått…

Rätta mig om jag har fel, men har det blivit lite som i ett laboratorium? Praktikanterna (professorn/doktoranden eller liknande) skall studera råttorna/mössen/hundarna (DIG), men på något mystiskt vis blev det omvända roller…
Ser du också för dig hur Pavlovs hundar drägglade för att de tyckte att det var så intressant med den lilla farbrodern som kutade omkring och ringde med en bjällra?
Hmmm, vet du, jag tror rent av att det kan vara dags för mig att gå och lägga mig nu! Och nej, jag har INTE druckit… Åtminstone inte vad jag minns, och i alla fall inte mycket!

Hörni sa...

Super kan jag, najs är det lite värre med. Häromdagen när jag pratade vuxet blev jag kallad lillgammal av yngste sonen, haha. ;)

Men supernajsbilder bjuder du på i alla fall. :)