måndag 14 november 2011

Three down, six to go

Katten har nio liv
Katten har nio liv sägs det. Hoppas maken är en katt då, eftersom jag lyckades med konststycket att kasta bort - eller snarare tvätta bort - tre av hans liv redan. Detta under en period av två decennier.
Trots att vi har både PC, laptop, läsplatta och mobiltelefoner envisas vi nämligen båda två med att hantera våra liv i form av adresser, datum och anteckningar i gammalt, hederligt pappersformat. Det känns liksom tryggare – åtminstone för mig, då jag hittills inte lyckats med att kasta/tvätta bort mitt liv en enda gång;-)

Offwhite "deg"
Nu har maken kalendern/anteckningsblocket alltid i bakfickan på jeansen. Dessa tvättas en gång i veckan – jeansen alltså. Fast i lördags tvättades även fickans innehåll. Som ni ser på bilden ovan, som inte föreställer en deg under jäsning, resulterade tvätten i en ganska bedrövlig hög bestående av en offwhite pappersmassa. Fodralet är dock fortfarande i nyskick tycker jag;-) Maken blev inte glad, eller man kan väl säga som så att han inte har pratat med mig sedan händelsen inträffade. Det gjorde han förresten inte förra gången heller, eller gången innan... Jag menar tre bortkastade/-tvättade liv kräver en tids tystnad och eftertanke… Som sagt: three down, six to go.
Nu tycker jag väldigt synd om honom faktiskt, trots att han visade inte minsta medlidande med mig. Det var nämligen jag som fick skrapa bort blöta papperbitar från golvet i tvättstugan. Japp och det var även jag som fick tvätta om kläderna tre gånger. Jag menar man kan ju inte gå omkring med en ”papperspäls” på svarta byxor - till exempel.

25 kommentarer:

Jess sa...

Jag gillar också pappersformen bäst och det konststycket med tvättad kalender har även maken prövat. Däremot tycker jag synd om dig som fick rensa pappersbitar! Min make är expert på att lämna papperslappar i fickorna så det händer ganska ofta här, tråkigt...

Petra sa...

Ajdå. Som sagt papperformat är bäst.

Coquina sa...

Vad jobbigt =( Nu kan du vinna en matkasse från mathem.se på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

Olga T sa...

Papper i tvättmaskinen är ett otyg!
Jag förstår att han inte visade medlidande med dej. Jag menar det är ju lättare att ta bort papper och tvätta tre tvättar än att återskapa en almanacka....

Kicki sa...

Hahaha, förlåt att jag skrattar men du får till det så bra...förlåt!:) Jag har glömt papper i en bröstficka en gång, som var rosa, och det blev en fläck av den som inte gick bort...plus alla småsmulor som skulle tas bort! Att du aldrig lär dig! Kram

4U2 sa...

Deg, tänkte jag först men så var det nr 14 där ... F´låt om jag ler lite men detta har hänt mig några ggr och det kanske är därför maken sköter tvättandet numera.
Men så förargligt ändå. Samtidigt är ni delaktiga då din man borde tömma sina fickor och du ... ja, det du missade :)
Så ser jag även hur ni går omkring med delarav almanacka, namn här och var på era kläder ... nej, inte roligt. Men det gav dig ett bra inlägg! :)
(kan inte få ngn dator i julklapp, vi skall liksom göra en speciell sak som "bröllopsresa-aktigt" och alla pengar måste dit :( )

Ama de casa sa...

Åååhhh! Jobbigt! Här har vi vår adressbok via outlook. Vi (läs Anders) uppdaterar och synkar telefonerna med outlook. Funkar otroligt bra.

sv: Vågar inte tapetsera väggen me wettex. Är alltför rädd om dom! ALLA dom på sängen (och några som har tillkommit) är presenter sen jag erkände mitt wettexberoende på bloggen... :-)

Jane sa...

Ha ha ha, du gjorde min kväll, Beate. Tack! Du får säga till maken att han får skriva på sedlar nästa gång, de är ju gjorda av bomullsfibrer och tål garanterat 60 grader utan att ens skrynkla ... vet av egen erfarenhet :))

Selma sa...

Menar du att han surade på dig för att han inte tömt sina fickor?!?

Shannara sa...

Hahaha... Du är så jäkla skön! Och för resten är det du som ska sura på honom för allt extra arbete han orsakat dej då han inte tömde sina fickor! =)

Anonym sa...

Det där är ett jäkla otyg att samla på sig kalendrar o dyligt i fickorna ;)
men visst är det ett elendes elende att få bort all papperssudd på svarta kläder helst för att inte tala om tvättmaskinen .. En gång i mitt liv gjorde jag något riktigt dumt.. tvättade ljusa linneryamattor i tvättmaskinen.. maskinen som var alldeles ny dessutom (vår egen) .. kan du tänka dig.. försökte samla in så mycket som det bara gick .. skyllde på att det måste varit något fel på maskinen.. fick ut garanti och en ny maskin.. de du .. tror inte det hade gått nu för tiden.. men det var en helt annan historia ;)

Pialotta sa...

Den Anonyme var jag, ha, ha.. var för snabb ;)

Susanne sa...

Ojjdå, vad tokigt.
Sv: Kommer gå med näsan i vädret och sjunga , 2 dar i rad, det gör mig glad. Sedan laddar jag om till onsdagens match mot Färjestad ;)
Btw, de som är värst är bara ett gäng medgångssupportar som aldrig går på vare sig fotboll eller hockey, men det vet alltid bäst eller NOT ;)

Malla sa...

hoppsan hejsan, vem var det som inte tömde fickorna säg?

Monica sa...

Haha ja du man kan ligga på minus för mindre, men jag förstår honom.
Min första tanke om bilden var pizzadeg på plånbok.

Det jobbigaste för oss är nog inte sjukdomen utan allt tjafs runt omkring, ska det vara så jä..a svårt att tala i klartext;-(

cat sa...

Här måste jag säga att maken är väldigt orättvis. Han får väl se till att tömma sina fickor själv innan de hamnar i tvätten tycker jag.
Så du är helt oskyldig i mina ögon :)

Måste erkänna att just det där godiset kanske inte är det godaste jag vet heller ;)

oumberligating sa...

Man får vara glad så länge degen stannar vid formen just degklup och dessutom blir kvar i fickan och inte sprider sig som tusentals partiklar till den övriga tvätten!
Ha det Bäst!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

anemonen sa...

Det där har även jag råkat ut för dock var det ingen almanacka, men det var svårt att få bort ändå.

Rantamor sa...

Tack tack för dina grattisar på vår bröllopsdag...
vi hade en sjukt mysig dag på havet....
och var kanontrötta på kvällen...

Men hoppla hoppla...va du har ställt till det...
tvättat makens kalender...
och tredjegången me....
blev en riklig pappershög...
hoppas att han har förlåtit dig.....en gång till.
Själv brukar jag lyckas tvätta lite pappernäsdukar...
och då kan man verkligen se vad det är för kvalite på dom...
vissa bli bara småskit...
medans andra kan återanvändas !!!!!!

En trevlig kväll önskas dig...

Lennart sa...

Jag har tvättat pengar några gånger. Mynt, tjugolappar och femtiolappar som har legat kvar i byxfickorna har råkat ligga kvar då jag slängt in byxorna i maskinen, men de har klarat sig. Jag har inte mina adresser på papper längre. Adresserna har jag i ett exceldokument och mina lösenord i två worddokument, ett för privata och för jobbet. Blir tokig på alla dessa lösenord hit och dit!

Ama de casa sa...

sv: Ifall du har glömt, kolla denna länken:

http://www.youtube.com/watch?v=tBBPhpL1Vl4

:-D

LissenTo sa...

Oj oj oj, hoppas att han har börjat prata med dej. Jag har också almenacka, tappade bor den ett år, var lite besvärligt, Nästan som att tvätta den.

Trodde det var en deg.

Ha en finfin höstvecka. // Lissen

Hörni sa...

Vad tråkigt när sånt händer, det är så jobbigt att tvätta om allt flera gånger. Hemma hos oss är det klädinnehavarens uppgift att rensa sina fickor innan tvätt, även om det oftast är jag som tvättar. Men jag kan nog tycke lite synd om maken ändå.

Bildgatan sa...

Förlåt, men jag asgarvar. Du kommer säkert ihåg när jag tvättade sambons mobil och alla delar hittades och telefonen fungerade. =)

jag ser det som så att när kläder läggs i tvättkorgen ska de vara precis så som de ska läggas i maskinen, det som ska tömmas ska göras av ägaren. Jag sorterar ju tvätten (eller den som tvättar) och råkas det då hamna något i maskinen som inte borde vara där - inte mitt fel utan ägarens.

Jag har tvättat en hel del genom åren och många nya färger har också kommit fram efter en tvätt. =)

fast ... jag tycker också synd om honom -din make alltså och ska väl kanske inte skriva att han får skylla sig själv som inte tömde innan tvätt. =)

Nej nu ska jag sluta vara retlig och jag hoppas att han hittar tillbaka till sitt liv.

Anonym sa...

*GAPSKRATTAR*
Förlåt, jag var bara TVUNGEN! :-)
Numera (sedan 2½ år) är det FAKTISKT Sven som tvättar, och det går oftast bra. Jag byter på sängarna, viker och lägger in tvätten istället, för det hatar han! Duktigt av oss att dela upp det så att båda är glada och nöjda tycker jag!
Med exet och när Krille växte upp, då var det ALLTID jag som tvättade, och jag har tvättat precis ALLT!
Det beror på att jag envisades med att en vuxen karl borde kunna tömma sina fickor själv, och det tog åtskilliga tvättade konstigheter innan jag insåg att det kan somliga tydligen ALDRIG lära sig...
DÅ beslutade jag mig för att åtminstone lära sonen att tömma fickorna, alternativt tvätta själv. Jag införde en ny regel som var 100% odemokratisk och som sade att den som tvättar får BEHÅLLA för eget bruk om hon så vill precis ALLT som hittas i diverse fickor!!!Jag tröttnade på att plocka pappersludd, stryka söndertvättade sedlar, skruva isär maskinen och plocka bort konstiga saker osv.
Efter några riktigt BRA kap, bestående av flera hundra kronor och lite annat smått och gott, så kan jag lova att de bidde JÄTTEDUKTIGA på att tömma sina fickor, för inte fan lämnade jag tillbaka pengarna inte! Höhö...