måndag 7 november 2011

Måndagstema: ”Långt borta”

När jag kommer till jobbet på morgonen och tittar upp, så ser jag att min arbetsplats är långt borta – på nionde våningen närmare bestämt. Utsikten nerifrån är lika imponerande som uppifrån faktiskt. Bilden är tagen idag.
När jag går hem efter arbetet har jag faktiskt börjat titta upp mera regelbundet. Detta beror på de nya anslagstavlorna för 73:ans buss som sitter på ungefär tre meters höjd. På den LEDade skylten ser jag exakt hur långt borta bussen är, eller rättare sagt: då den sällan är i tid och ofta inte kommer alls vet jag exakt hur långt borta min middag ligger i tiden. Bilden är tagen utanför Vin & Spritmuséet i Vasastan.
Fler bilder till temat ”Långt borta” hittar ni här.

22 kommentarer:

Rantamor sa...

Vilken arbetsplats du har....
ingen liten författarstuga där inte..
vilket komplex (säger man så om sådana stora inglasade kontorslandskap)
förstår att du tittar uppåt och utåt eftersom utsikten säkert är enorm.
Hur många våningar är det ???

Jösses säger en liten lapptussa från norrland....

4U2 sa...

Men du, din buss verkar ju gå väldigt ofta eller är hungern så påtaglig och du så långt bort från maten att det upplevs som flera timmar? ;)
Din bild på din arbetsplats är hur bra som helst! Wow, säger jag! och ... kram:)

Monica sa...

I det glaspalatset ska man inte ha anlag för svindel, dvs skygglappar för mej.
Bussen är ju lite säkrare än Roslagsbanan som kan bli stående var som helst, nästan så man får åka dagen innan för att vara säker på att komma i tid;-))))

Annemor sa...

Her var det høyt og langt og lenge.
Jeg hadde nok ikke trivest i det glass-skapet.


Ha en fin kveld

Malla sa...

ooooh ruskigt högt upp!

Jane sa...

... och ju kortare i rocken man är desto längre bort verkar allt vara ;)
ja, åtminstone högre upp i alla fall. Brukar attackera längre män i affären för att be om hjälp att ta ner saker som känns lika långt bort som din 9:e våning på bilden.

Malla sa...

ngt för dig: http://www.coolstuff.se/LED-Skosnoren ? ;)

SoF sa...

Översta bilden tycker jag är supersnygg Beate!
Å brunnslocket i förra inlägget gillar jag också - har själv gått och studerat dem för ev. foto. :)

Varma natti-natti-hälsningar!

4U2 sa...

Ha,ha,ha jag lovar (tror jag) att den bilen inte kommer upp mer. Det är bara svårt att låta bli att fota det som är i min närhet när jag är begränsad i min rörelseförmåga ... kommer inte så långt och dessutom nu när jag varit lite "vanligt" sjuk. ;)
Har slagit upp ordet i ditt förra inlägg men kunde inte hitta en förklaring på svenska och resten var inget jag klarade av ... så nu har du gjort mig lite frustrerad! Det du! ;)

Per-Anders sa...

Coolt med digital skylt på busshållplatsen.

Kicki sa...

Häftig byggnad du jobbar i! Tidsinformationen tittar man säkert ofta på och märker då att tiden ibland bara "fryser" till!

Anonym sa...

Jag får svindel t o m nerifrån.

Ama de casa sa...

Cool byggnad du jobbar i!

Bussen går ju väldigt ofta, faktiskt. Så du behöver väl inte gå hungrig så länge...
:-)

Pysselfarmor sa...

Tur att jag inte jobbar där...skulle vägra sitta på nionde våningen .....nu sitter jag i och för sig på åttonde våningen, men det är inget glashus som tur är!

Dessa skyltar spelar ju ingen roll...helt plöstligt står det NU att bussen ska komma men det dröjer ändå fem minuter innan den dyker upp eller en kvart eller 20 minuter...bussarna går ändå hipp som happ. I varje fall distansbussarna från/till Tumba. Pengarna borde ha lagts på att rusta vagnar, köpa in vagnar och sådant i stället...jo jag är sur
;-( SL höjer månadskostnaden och jag som måste åka kommunalt får inte "valuta för pengarna"...shit säger jag bara. Buss- och tågtrafik till förorterna är under all kritik.

cat sa...

verkligen imponerande utsikt på ditt jobb
:)

Jess sa...

Häftig arbetsplats du har, ska visa en på min en dag...
Var tonde minut kan ju vara ok så länge den kommer i tid!

Kerstin: sa...

Oj oj, det var långt till din arbetsplats. Hoppas att hissen funkar :=)

För mej är det ingen mening att åka kommunalt. Det går tre bussar på morgonen men bara en tur på em. (jag får vänta i TRE timmar på den) Alltså känns det inte som nåt alternativ att åka buss. Det är norrlands inland det.

Lennart sa...

Härlig bild från din arbetsplats, jag gillar den glasiga byggnationen (eller hur jag nu ska säga) måste vara ljust därinne. Vi har såna där skyltar som anger tiden för bussarna och spårvagnarna här i stan. En kväll stod jag och väntade på bussen hem, då stod det 2 minuter, sen ändrades det till NU, sen plötsligt till 16 minuter, så 5 minuter och så höll det på ett bra tag. Såg ingen buss alls på en bra stund. Orkade inte vänta så jag gick hem istället.

Olga T sa...

Helt suverän förstabild!! Jätteläcker!

Bildgatan sa...

Du jobbar verkligen i en häftig och läcker byggnad. Gissar på att du har hiss så då blir det inte lika långt borta som de kan kännas när du tittar upp mot ditt rum.

Ser också att det inte var så långt borta till bussen skulle komma, men du kanske väntar till den sista. =)

Freja sa...

Jag åkte förbi ditt jobb i måndagskväll, men hade ingen aning om att det ser så modernt ut inomhus. Bra att du börjat titta upp, jag har ett inlägg som ligger och väntar på publicering där jag hänvisar till dig och uppåt-tittande ;-)

Helene Orskaug sa...

Fine bider! Kul tolkning av temat!