fredag 4 november 2011

Tema Fredag: ”Sitta/Sitter fast”

På bilden jag lägger upp till Tema Fredag ”Sitta/Sitter fast” ser ni att jag sitter på min favoritplats på bussen på väg till jobbet. (Bilden är fotad imorse) Ni ser mitt vänstra ben som bevis. Att jag verkligen sitter på sätet som är reserverat för funktionshindrade ser ni på märket till vänster som sitter fast på väggen. Om ni studerar bilden närmare så upptäcker ni även en krycka som sitter – eller rättare sagt ligger – på bagagehyllan. Här började jag undra lite: att glömma handskar och paraplyer på bussar/tåg är helt ”normalt”. Båda klarar man sig utan. Man får kalla händer respektive bli blöt när det regnar. Men om man behöver en krycka för att kunna röra sig, då undrar jag hur personen över huvudtaget tog sig av bussen…
Slutsats: jag ska även i fortsättningen inta min favoritplats med extra benutrymme.

Fler bidrag till ”Sitta/Sitter fast” hittar ni här.

25 kommentarer:

Ama de casa sa...

Fasen också. Jag ser inte bilden alls. En sån där kryssbild blir det. Har fått det på flera bloggar nu. Hoppas det är tillfälligt!

(Bilden under ser jag)

Lasseivomma sa...

Det där påminner väl om det aktuella fallet med mannen som hade en mängd avlönade assistenter i flera år, samtidigt som han byggjobbade åt andra.
Jag vågar dock inte sitta på handikapplatser.

Per-Anders sa...

Men tänk om någon annan satts sig på din favoritplats. Vad gör du då?

Lena sa...

Ja där sitter du bra minsann!

Monica sa...

Det är ju som hittat, om någon skulle klaga på att du sitter där sliter du bara åt dej kryckan.
Det är lite ta din säng och gå över bilden;-))))

Ama de casa sa...

NUUU ser jag bilden! :-D

sv: Om du röstar på mig så kaaaanske jag fixar finväder på Costa Blanca tills ni kommer ;-)

Jane sa...

Hm, man har ju inte en krycka för syns skull ... det brukar ju vara en vit käpp ;)
Man kan väl sitta där tills man ser att det kommer någon som behöver platsen, eller?

Hörni sa...

Jag blev riktigt orolig och trodde det var din krycka! Trodde du hade gjort illa dig! Lite konstigt att glömma sin krycka på bussen, hoppas det gick bra för den glömske.

Skaparglädje sa...

Du sitter bra och skylten sitter fast.
//Anne-Lie

Freja sa...

Kryckan kanske var från någon som var mindre kaxig än dig och som skulle ha den som förklädnad om någon protesterade mot att en fullt rörlig person satt på platsen..... Den stackarn kommer aldrig våga sig att sitta där igen, utan "förklädnad"....
Sv: jo, jag reste till Sthlm igen... Alla resor före jul är till Sthlm, men de flesta tillfällena är jag på Kungsholmen. Jo, så ska jag ju en sväng till Nynäshamn oxå, spännande....

Kicki sa...

Jakten på den försvunna kryckan har börjat:)

SigridfraEnget sa...

Hm?? Stackars den som glömt kryckan!

LissenTo sa...

Jo vantar kan man glömma, men en krycka, går väl inte att GÅ utan. Måste ha fastnat, hårt.

Malla sa...

extra benutrymme är toppen :D
nu har jag minsann länkat till dig igen!

Malla sa...

Jaa, testa i alla fall :)
Det går säkert att bjuda bort om du tycker den smakar skräp :D

Bildgatan sa...

Det är tragiskt när människor kan luras på det sättet och det är de som gör att de med behov verkligen får problem. Jag blir så förbannad. Sedan är jag säker på att du flyttar dig om någon med behov kommer på bussen. Förhoppningsvis någon som brutit eller på något annat enklare sätt varit i behov av en krycka och nu är på bättringsvägen.

Däremot skulle jag nästan kunna stå med "bössa och skjuta" de som ställer sig på en parkeringsplats avsedd för funktionshindrade, samtidigt som människor utan hjärna inte går att lära.

Mona sa...

Haha, man kan ju undra. Men jag såg en kille på spårvagnen för några veckor sedan. Han satt på handikapplatsen och hade en krycka bredvid sig. När han sedan gick av tog han kryckan under armen. Jag såg honom gå en bra bit ute på gatan och han haltade faktiskt, men kryckan den ville han inte stödja sig på. Urläcker bild, som alltid hos dig!

Jah Hollis sa...

Är det ingen som jagat bort dig från den platsen? :-)
Beträffande kryckan så kan det ju vara någon som haft en Jesusupplevelse och kastat kryckan och börjat gå igen.
Tack för din kommentar till omröstningen på Fototriss. Mina bilder är tagna i ögonblickets ingivelse med en liten Canon Ixus i ett inomhusljus som inte är att leka med. Så de är ju långt ifrån tekniskt perfekta, och jag är rätt glad att även sådana bilder kan uppskattas för sitt innehåll.
Snart ska jag lägga in något till fredagstemat också.
Ha en fin novemberhelg!

Freja sa...

Förlåt, jag menade inte att antyda att du inte skulle lämna platsen om någon mer behövande kom på bussen. Jag tänkte mer på de där besserwissrarna som dyker upp och ska kommentera fast de själva inte alls har företräde till platsen.....

Anonym sa...

Bara man flyttar sig om någon kommer som behöver sitta på handikapplatsen är det helt ok tycker jag. Det verkar ju dumt att ha bästa platsen tom för i fall att och så kommer det ingen.

cat sa...

Hi hi, det där är även min favoritplats, men det är sällan jag vågar sätta mig där.
Jag tror att man måste vara rätt dement om man glömmer sin krycka på bussen. Någon annan förklaring har jag svårt att komma på.

Susanne sa...

Jag älskar oxå den platsen. Den personen som glömde kryckan kanske bara bär med sig den för att kunna sitta på den platsen utan att någon ifrågasätter det.

Jess sa...

Den inbillade sjuke kanske satt där ? ;)

4U2 sa...

Ha,ha,ha ja du. Kan vara så att ibland har man bägge kryckorna men får man bråttom från bussen och har svårt att röra sig så nyttjar man bara den ena och glömmer den andra?;) Jag vet inte, jag bara spekulerar ...
Igår ingen Internet - idag sjukdom, jag säger då det! :(

Pysselfarmor sa...

Att glömma en "stöd" som man behöver verkar ju litet konstigt !?!
Jag sitter helst på en sådan plats därför att sätena är högre och det är bättre för mina onda höfter. Jag har inte uppfattat det som att man måste ha krycka för att få sitta där. Oftast syns det inte utanpå om man har värk i sin stela kropp och jag önskar att man kunde skifta litet i någon trivsam färg så att det syntes "utanpå" att jo men den människan hon har faktiskt ont....jo jag har så pass vett att kommer det någon med krycka eller haltar in så reser jag mig och flyttar till annat säte...någon jiddrans diskussion eller "blängande" vill jag nog undvika.