fredag 22 april 2011

Tema Fredag: ”Bort”

När jag såg fredagstemat ”Bort” tänkte jag omedelbart på ”fläckborttagningsmedel”. Ingen aning varför. Men som ni förstår så kan jag inte visa upp en bild med en borttagen fläck;-)
Nästa sak jag tänkte på var ”skära bort”, vilket är alldeles för makabert om man nu inte vill visa hur man använder kniven för att få bort senor och liknande från kött, och det vill jag inte;-)

Kasta bort
Återstår tanke nummer tre – ”kasta bort”. Då maken tillhör familjen ekorre så kastas det otroligt lite i det här hushållet, men den här överfulla kassen med tidningar ska bort från köket och kastas imorgon. Ett jobb för två personer som maken korrekt påpekade.
Ytterligare en bild på temat ”kasta bort”. Den togs igår hos bilverkstaden. Där samlas gamla delar i en speciell container för att kastas bort. Och då jag går igång på rost så fotade jag skroten. Perfekt till dagens tema:-)

Fler bidrag till ”bort” hittar ni här.

PS. Nej, det är igen som får bort mig från balkongen varken idag, imorgon eller resten av helgen tror jag;-) DS

19 kommentarer:

Freja sa...

Njut på balkongen! Jag har pluggat hela dagen men tog två turer till sopstationen i det vackra vädret, sen tillbaka till böckerna... Men jag har ändå problem med sol och värme, så jag mår allra bäst ine med min dator, i total lugn och ro ;-)

Monica sa...

TV tidningen höjde dom med 2 kr samtidigt som det blev mer och mer fel i den så den skippar vi nu för tiden.
Pressa i solen är inget för mej, sedan säger dom att man blir skrynklig också och vem vill se ut som ett Sun Maid i ansiktet;-))
Bra och genomtänkt bidrag till temat;-)

4U2 sa...

Visst är det härligt väder nu, ingen längtar väl BORT då, eller? :)

Rantamor sa...

Hoppas att du har bra på er balkong...jordens bästa årstid....våren.

Och hälsa "kulan".

Ha en fortsatt underbar påsk ...hoppas att solen bara skiner på dig...

Kramar från mig å Rantafar.

Jah Hollis sa...

Ja, fy tusan vad mycket det är som ska skickas tillbaka till återvinning. Jag fraktade bort ett jättelass häromdagen, bland annat tre Ica-kassar med tidningar och annat i pappersväg. För övrigt noterade vi strax över 20 grader i skuggan vid middagstid här i Malmö i dag.
Glad påsk!

sinneskatten sa...

Jösses vad grejer vi slänger bort. Men ärligt sagt så finns det åtminstone här en hel del som kan gå raka vägen till återvinningen.

Svorskan sa...

Ett inlägg om att kasta bort, var inte helt bortkastat. :D

Olga T sa...

Solen vill vi inte har bort! Men tidningar och gammalt skräp vill vi ha bort och sjölv körde jag hela bilen full igår med skräp till återvinning. Vi har ju garage att samla i och nu måste trädgårdmöblerna grävas fram där under:))

Hörni sa...

Hahaha, det hade annars varit kul att få se en borttagen fläck. ;)

Stanna på balkongen du, det skulle jag också ha gjort om jag var du.
Kram!

Malla sa...

hah! sitt du där på balkongen och njut! jag skulle sitta lite mer om jag inte hade den goglada 1½-åringen som var kring benen på mig hela tiden ;)

Jess sa...

Men du, borttagna fläckar visar de ju hela tiden på teven, fast jag förstår, det var ju inget nytt att komma med då! ;)
Tycker om din tolkning!

Olga T sa...

Tänk att jag inte tänkte på SinnesKATTEN!! Ibland är man rolig utan att veta om det:)
Nej det är inte min katt. Jag gillar inte katter men de små kattungarna jag träffade idag var faktiskt söta.

4U2 sa...

sv: det var en kommentar som fann rätt ... den som skulle ha har därmed "fått" :) Kul du gissade rätt! Kommentaren finns att visa , om du vill men jag hoppades du skulle förstå och ja, du gjorde det klockrent! ;)

Petra sa...

Njut av det fina vädret och mys på din underbara ballkong.

Stor påsk kram.

Bildgatan sa...

Tänker direkt på tidningarna hemma som ska bort, men nu var jag ju inte hemma så det blev något helt annat som måste bort ... och nu är det nästan helt borta förutom på vägen som du såg på bilden.

Jag behöll fettet idag när vi grillade, det var fläskkött och sedan ska det vara fett på det som grillas.

Jag kan berätta att jag fotat jättemycket rost idag, men bilderna kanske inte blev de bästa, kommer kanske till användning i alla fall.

Hoppas att ingen får bort dig från balkongen, det är ju så underbart just nu.

Ölen och det röda har suttit fint både igår och idag men bastun är trots allt lika viktig som pricken över lilla i.

Nu ska jag fortsätta mitt mys pys. =) Ett onödigt vetande - min egen sista lilla bil var en mys (registreringskylten) så jag kallade den för mysen och det gick tydligen in hos alla eftersom de fortfarande kan säga och prata om mysen.

LissenTo sa...

Imorgon ska jag också kast iväg en hög med tidningar. Plocka fram cykeln för första gången och sitta länge på balkongen och njuuuuuuuuuuta.

Samma plan som dej Beate.

Kram

Jane sa...

Idag har jag "glömt bort" bloggen ... har haft fullt upp med att fixa färdigt i ateljén, sedan fick jag middagsfrämmande och de gick inte hem förrän nu. Utmattad och ont i händerna av allt rollande och bärande tänker jag faktiskt förpassa mig till sängen och horisontalläge ... zzzzz.
Körde i alla fall ett race med min bil på matbordet till allas förtjusning :))

Pialotta sa...

Underbart väder nu.. sommar här idag..
Tidningar samlas liksom reklambladen.. vi har en väldig hög här som ska bort i morgon.. fin fint tänk :) Glad Påsk på dig :)

Ellis sa...

Sjukt bra bidrag Beate! :D
Jag är allt annat än ekorre, jag kastar allt jag kommer åt utan att ens blinka. Hatar skräp som inte har någon nytta :O