måndag 4 april 2011

Måndagstema: ”Fotoglädje”

Fotoglädje – Del I
En flygande ängel upptäcker man ju inte dagligen precis. Men imorse såg jag en sådan på en fönsteravsats. Hur kom den tdit då? Enkelt: det räcker med att ställa sin kaffekopp på avsatsen och spilla innehållet. Obs: Nej, det var inte min kopp;-)
Fotoglädje – Del II
I drygt sex år på mitt nuvarande arbete har jag besökt toaletten ungefär fyra/fem gånger per dag. Det har alltid funnits en vanlig strömbrytare för att sätta på belysningen. Idag satt denna grej där istället. Den ser ut som en saftblandare på en polisbil – fast i fel färg. Inte ens civilingenjören Håkan kunde ge en förklaring hur denna grunka kan tänkas fungera. Han kom på det när han gick in på herrarnas medan jag satt på 73:ans buss hem och mejlade omgående resultatet av forskningen: Grunkan behöver inte tryckas på utan tänds automatiskt när man går in på toaletten. Så enkelt, så genialiskt… Å varför sitter det en knapp längst ner då???!
Fotoglädje – Del III
När jag kom till Östra Station ikväll var uppladdningen inför fotbollsderbyt DIF-AIK i full gång. Band, hejaremsor, öl, käk – ja ni vet. Då min kollega Susanne är hängiven Djurgårdare tänkte jag att föreviga ”stämningen” åt henne. Förstår inte hur bilden kunde bli såååååå suddig. Eller klart jag hajar – jag är ju Bajen fan;-)
Fler bilder till temat hittar ni här.

PS. Imorgon blir det inget inlägg. Vi har vernissage på mitt jobb, vilket betyder mingel nummer tre på en vecka och sen hemkomst. Stay tuned;-)

21 kommentarer:

Kicki sa...

Du ser då allt möjligt konstigt överallt! Kram

Jess sa...

Den översta bilden är ju en sjöjungfru med en fisk i handen!!! :)
Förstår nog att bilden blev suddig...;)
Bra att det löste sig med lyset, annars hade du ju kunnat ta med en ficklampa till jobb!

Petra sa...

Haha, underbart attj just den bilden blev suddig..

Kramen

Olga T sa...

Ja just det du är ju Bajenfan;) Då kan det inte bli skärpa på AIK - Djurgården;)
Kaffet - kommer det med på vernissaget?

Caja: sa...

Tänk vilken konst det kan bli av lite spilld dryck! Kul!

Ha en bra mingelstund i morgon, kram/caja

Pumita sa...

Jadu, den där manicken med knapp är fantastisk! Men på mitt jobb tänker den för sakta. Jag är så gott som färdig när lyset tänds. Eller kanske är jag för snabb?! ;D

Unknown sa...

Häftiga bild och kul läsning.
Hoppas att mingel inte är detsamma som vingel... Blir i så fall lite väl mycket på en vecka he he.
/SA

Susanne sa...

Tack, för stämningsbilden, gör inget att den är suddig (känner stämningen9. Älskar att sitta på Östra med min Djurgårdsfamilj. Ikväll sitter jag med nära och kära hemma i soffan och följer matchen. Nu börjar andra halvlek. Tack ännu en gång.

Jane sa...

jag var ju tvungen att vända på datorn för att kolla på din ängel och vips blev den en skorpion :) Det är tur att jag har min lilla bärbara när jag sitter och kollar på din blogg annars hade det blivit problem ...
I vårt trapphus har de bytt ut lysrören till lampor som tänds när någon kommer och jag kan se när de är släckta genom ett "tittöga" i dörren. Har faktiskt försökt att öppna dörren utan att lampan tänds och det går nästan ... har gett mig sjutton på att klara det en vacker dag. Tur att jag bor ensam ... så jag kan roa mig med så´nt! ;))

PS. Bilden tog jag från bussen när vi åkte på skolkonsert. Jag har faktiskt provat en gång att styra en skopa och det var på Helgeandsholmens medeltidsgrävning, när jag arbetade som arkeolog.
Ses i morr´n :)

Rantamor sa...

Men nu hoppas jag att du har bra utstrålning så att lampan på toan verkligen tänds också...
För tänk om du är rejält pissnödig och måste fixa allt i mörker..
Hemska tanke. =D =D

Men mingel igen !!!
Kom ihåg att ta en matlåda med imorron nu då !!!

Första gången jag ligger i sängen och kommenterar....har rejält ryggont ikväll...få se vart det barkar...

Ha en mysmingel imorron och ta ettbubbelglasförmigmed...

Hörni sa...

Vilken fin ängel, den håller i något i handen, undrar vad.
Såna där lysen hade vi på mitt jobb också. De är bra när de fungerar, ibland får man gå in och ut ett par gånger först, och när man suttit en stund slocknar de, då gäller det att ha något att vifta med så den tänds igen, hahaha. ;)
Sv: Tack så mycket! Ses imorgon! :)

Rantamor sa...

Ja men du jag tänkte att du måste ju ta hem lite exotisk mat till låge mannan din !!!!!

Jah Hollis sa...

En sådan där lampa finns på en mugg på mitt jobb med. Jag blev lite förvånad när det tändes automatiskt när jag gick in där för första gången.
DIF och AIK tråkspelade 0-0 medan MFF i går spöade TFF med 4-2.
Tyvärr ska ju Rolle Nilsson lämna laget och börja träna FC Köpenhamn.

Ellis sa...

Haha fin ängel ;D

Vi har sådana lampor i skolan med - ja gillar de så slipper man komma i kontakt med annat folks bakterier. ja öppnar alltind vattenkranen eller dörren med papper, allt för o inte komma i kontakt med handtagen. Och jag tar aldrig i räck på rulltrappor eller trappor - av ren vana.. Jag har nog minsann tvångstankar..

Anonym sa...

Yeeeyyyy....vi är två lyckligt lottade ;-) sen om de heter roffe eller Christer det kan kvitta ;-) de är värda sin vikt i guld!

natti/caja

Monica sa...

Flygande ängel? jaja Hihi
Nästa steg blir att du slipper torka dej när du är färdig, hemska tanke;-)Knappen längst ner är nog larmet om och utifall man skulle fastna.
Att ta en så suddig bild är en konst i sej självt.

Håll tummen för att "doktorn" ringer i dag.

cat sa...

I mina ögon ser kaffespillet mer ut som en sjöjungfru som svingar en machete ;)
Hoppas du har kul på minglet idag.

Lysande ögonblick! sa...

Hoppas du har en fin mingeldag. Full fart på dig. Du kommer nog sova gott inatt. :)

KRAM

Anders W sa...

Ha ha, den var som du sa, "ganska" suddig. Får väl ha lite fotokurs eller rekommendera inköp av nya prylar eller lugnande piller?

Lysande ögonblick! sa...

Förresten. jane Austen är ju min favorit.

Och det där med att skriva en bok. ja. Dator kanske är lite bättre. Men jag gillar tanken med att sitta och skriva på en maskin.

Vad har du gjort med alla dina skrivmaskiner?

KRAM!

anne sa...

Dessa bilder gillar jag också!!!!