onsdag 6 april 2011

Fyra undran inför lönesamtal imorgon

Imorgon klockan 10:30 är det dags för det årliga lönesamtalet. Då ska chefen – tillika civilingenjören Håkan – bedöma vad och hur mycket jag är värd. Det gäller ju att stryka chefen medhårs i sådana sammanhang, vilket jag kanske inte är så bra på.

Undran 1
Nu undrar jag bara om Håkan har glömt det här tills imorgon: Han är ju ett tekniskt geni (tänk om han läste bloggen – så hade jag redan cashat in den första hundringen för detta uttalande;-)) och häromdagen löste han ett problem på ett mycket sofistikerat sätt. Det var bara som så att jag varken såg problemet, än mindre lösningen och hans tre försök till förklaringar av båda förstod jag inte. Hmmmmm.

Undran 2
Då Håkan inte är med i konstklubben på mitt företag, så undrar jag om han kan bedöma hur mycket jobb det ligger bakom engagemanget. (Världens roligaste uppdrag, men det behöver han ju inte veta heller;-). Däremot fick han äta en gratis lunch idag i form av överbliven lyxmat från gårdagens vernissagekväll. Gratis och mycket mat gillarhan ju;-). Det kommer han säkert ihåg;-)

Undran 3
Bjöd honom även på en fika igår eftermiddag . Att slippa betala älskar han ju också. Undrar om han minns – jo, det gör han nog.

Undran 4
Då Håkan – en av Sveriges främsta Wikipedianer som ni vet - inte läser min blogg så kan jag inte ens smickra honom – typ att han är en otrolig duktig yrkesman, en sympatisk och god människa samt en bra chef som alltid är sig själv och aldrig snackar skit om någon. En sista undran bara: Om jag talar detta om för honom tror ni att jag kan casha in några hundringar extra? Nej, tror inte det;-)
Bilderna jag lägger upp visar Knorres (till höger) nya kompis - katten Rakis. Både papier mâché figurerna gjorda av Marina Kaplan Stenby köptes in av företagets ekonomi- och utsmyckningsansvarig Annika. Japp, Knorre och Rakis ska stå i ett av våra konferensrum och aktivt delta i möten. Coolt, eller hur!!!? Den lilla bilden som går att förstora är mitt kap från igår. Konstnär: Stig-Åke Lund.

20 kommentarer:

Rantamor sa...

Skit i gratismat och smicker....säg som det är bara..du är värd en lön som bara DU är värd...be dom fråga Rantamor hon vet att du är värd varenda tuenlapp och tio till...
tjohooo mina tummar är till för dig...

Tjingeling.

Hörni sa...

Skulle tro att han läser din blogg i smyg.;) Du borde få en dunderhöjning av lönen så engagerad som du är.

Jane sa...

Lönesamtal är jobbiga - man vet aldrig vad det blir av det ... i alla fall inte om man som jag är kommunanställd. De har så liten pott att fördela så man tycker nästan att samtalet kan vara, pytsa ut pengarna bara :))
Jag tog inga bilder på konstverken faktiskt, första varvet runt var det så mycket folk i vägen - vilket i och för sig var kul ;). Andra varvet inspekterade jag lite mer noggrant och glömde bort att fota. Det fanns många fina verk där!

Pumita sa...

Fjäska är nog inget bra sätt, inte heller att vädja till hans medkänsla genom att berätta hur många räkningar du ska betala varje månad. Det sk**er han fullkomligen i om han är en någorlunda normal löneförhandlare. Han vill ha bevis och argument på varför du är oumbärlig för företaget, vad du har åstadkommit och varför du är värd mer än dina surt förvärvade slantar.

Men jag är inte ett dugg orolig för dig. Du verkar vara en verbal och uppfinningsrik tjej så du fixar det där galant! Good luck!

Susanne sa...

Tack för tipsen, har lönesamtal med P den 11/4 hoppas att dina tips funkar på henne ;)
Tycker att du är värd 50% av lönepotten, de övriga 50% bör gå till mig. För det är vi värda!!!!!

SoF sa...

Önskar dig lycka till på lönesamtalet i morgon.
"Pengar är inte allt" sägs det. ;)

Tack för alla uppmuntrande ord om mina bilder!
...och förlåt för att mitt eget kommenterande inte är på topp just nu.

Varma kvällshälsningar!

Olga T sa...

Gillade den sista lilla mycket!!
Lönesamtal....huuuu! Hoppas ni har några pengar att fördela. Vi har lönesamtal som handlar om 100 kr mer eller mindre och då tycker jag det kan kvitta.

anne sa...

De där kritterna hade gärna kunnat få bo hos oss! :)

4U2 sa...

Håller tummarna för dig men du lär nog inte behöva det, tror jag. Är man en sann vän som du verkar vara så finns det säkert många andra bra sidor med och detta vet jag!
Ändå, önskar dig all världens lycka till i morgon och ... tack för din kommentar samt håller tummarna för N - livet är inte rättvisst, det har jag lång erfarenhet av men det underlättar att ha vänner som verkligen, verkligen bryr sig!
En rejäl varm kram!

Pysselfarmor sa...

Ja jag undrar ibland vad de där lönesamtalen är till för...har känslan av att det redan är "bestämt"...det finns ju liksom bara en viss procent att tillgå.
Har varit och tittat runt på den fina konsten....djuren var läckra - någon sådan skulle få plats hos mig ;-)

ja tänk att man alltid har glädje av de bilder man tar...jag ålade på golvet till tjejernas stora förtjusning när jag tog bilden på kedjan.

Ikväll har vi sett en helt "sanslös" knäpp annorlunda bra skrattgivande föreställning - Klungan på Dansens Hus. Såg deras förra föreställning också "Det är vi som är hemgiften". Du som har litet "annorlunda humor"
;-) skulle, tror jag, gilla dem.

LissenTo sa...

Lycka till i morgon och jag tro du cashar in massor med pengar.

Beacuse you are worht it!

Petra sa...

Klart att du kommer få löneökning. Du är ju en höjdare och verkar otroligt skärpt och ödmjuk.

Kram och lycka till.

Monica sa...

Lycka till, du är nog värd din vikt i guld;-)Hoppas alla mutförsök lönar sej;-)
Lilla bilden läcker, får det till en flinande eller leende kvinna den skulle jag inte tacka nej till men man har väl inte råd.

cat sa...

Jag tror att Knorre och Rakis kommer att bidra med många goda idéer under era möten ;)
Håkan vet nog att värdera dig högt :)

4U2 sa...

Tack för erbjudandet, skulle ta den verkligen! Tror dock att du behöver den mer än jag. Vissa människor har verkligen förtjänat vissa saker och i det här fallet gör du mer genom att behålla din själv! Tack ändå för det fina erbjudandet!
Glömde skriva igår: skrev den först på spanska och översatte den sen till svenska, gör så ibland. Inte för inte har jag läst språk på Universitetet ;)
Hoppas du kommer att skriva hur bra det gick med lönesamtalet idag ;) :)

Lysande ögonblick! sa...

Jag är övertygad om att du är värd många många hundringar. Det går helt enkelt inte att värdera dig i pengar, så himla bra är du. :)

Tänk på dig inför mötet tycker jag. Och lycka till.

KRAM!!

Bildgatan sa...

När jag skriver dt här har du haft ditt årliga lönesamtal, hoppas att det gick åt rätt håll och att han förstod att uppskatta allt du gör för företaget - både jobbet och hur du förgyller tillvaron för de andra. En inte helt oviktig del i sammanhanget.

Undran ett - Nåja han gjorde i alla fall något som han är värd beröm för även om du inte vet vad.

Undran två - Det är de där jobben som inte alltid förstås förrän de inte finns där och ingen annan gör det (eller någon försöker sig på det) Gratis är ju gott.

Undran tre - Du kör hårt och hoppas att det har lönat sig =) även om det oftast inte är därför en del människor alltid bjuder.

Undran fyra - Inte alltid enkelt samtidigt som det låter bra att det inte går att smöra för mycket. =)

Katten Rakis och Knorre kommer garanterat att få höra ett och annat, hoppas att de kan hålla tyst. Den såg läcker ut tavlan. Kolade in som snabbast på hemsidan och där fanns ännu mer coola alster.

Hörni sa...

SV: Haha, vad kul att du gillar den lilla skon. Den måste lackas först och jag har inget lack hemma, men om den inte hinner bli klar tills imorgon så skickar jag den till dig istället.

Daniel sa...

ja klart du ska ha löneförhöjning, så duktig som du e!!

Ellis sa...

Hahaha sicken smöris, glider man på ert jobb just nu?