lördag 16 april 2011

Shannaras SaturdayMix: ”Blomma”

Shannara vill se blommor idag. Vilken tur då att jag köpte en majblomma av en liten grabb vid Östra Station i Stockholm igår. Perfekt till temat:-)

Dessutom upptäckte jag i solskenet som letade sig genom (de oputsade) balkongfönstren att även min Twister blommar. ”Han” står ju på en ventilationstrumma i vardagsrummet och växer neråt om man säger så. Alltså får ni en Twister-blomma från medelhöjd på trumman och en från golvet. Nej, jag behövde inte titta alltfört noggrant för att upptäcka att Twistern även har utvecklat en dammblomma…

Fler blommor hittar ni här.

PS. Ska kika in hos er ikväll. Det är soligt och varmt ute på balkongen. Med andra ord så struntar jag i dammråttor- och blommor och intar horisontalläge i solen. Ses ikväll! DS

18 kommentarer:

Olga T sa...

Majblomman!!! Så passande!
Här regnar det. Innearbete idag.

Rantamor sa...

Gör du rätt i....här försvann solen precis...dags att gå in med dom vita benen...
Skrev ett mail till dig...

lördagshälsningarfrånhonmeddomvitabenen.

Petra sa...

Bra att du köpte Majblomma. Elsa säljer också och jag blir så varm i mammahjärtat när hon kommer hem och säger hur många hon har sålt och är överlycklig.

Ha en fin lördag.
Kram

Jane sa...

Trevlig triss i blommor ;) Den där lilla grå känner jag igen, den är helt fantastisk, behövs ingen gödning eller ny jord och den placerar sig på bästa ställe alldeles själv. Det som kan vara lite problem är att den förökar sig så snabbt och tar över, liksom ...
Idag har det varit kolonistuga, fika, tårta och soooool! Helt underbart!

Freja sa...

Mycket imponerad av att du kan könsbestämma blommor... Det mest udda jag kan könsbestämma är undulater, men det känns bra mycket enklare!

Olga T sa...

Vet du vad glad jag blir av dina kommentarer i allmänhet och av vissa i synnerhet. Som att du saknat mej i veckan! Härligt med goda bloggvänner:))

4U2 sa...

Det gör du rätt i för idag har det varit otroligt fint väder!

Svorskan sa...

Blomman blir så levande på så bra bilder att det nästan känns kusligt. Ja, nu menade jag inte maj-blomman. :D

Per-Anders sa...

Själv har jag sovit i soffan tidigare under kvällen. Jätteskönt. Men synd att det inte blir någon fototriss imorn.

Jane sa...

Hej igen!
Du har alldeles rätt, tårtan är slut ... fast vi var ganska många som delade på den :)
Klematisen finner du här: http://gardener.blogg.se/2008/april/dagens-vaxt-stjarnklematis.html
Den är väldigt vacker när den blommar men den höll på att kväva äppelträdet.

Bildgatan sa...

Jag tänkte också köpa en majblomma idag men längre kom jag inte än till tankarna för när jag handlat klart så gick jag ut en annan väg och då var det som bortblåst.

Vad vacker den är din twister och dammblomman märks inte eftersom den redan är luddig i sig själv. En sådan blomma skulle passa hos mig, skulle bara kunna skylla på blomman.

Orkar inte med något mer besök ikväll om jag ska orka upp och sjunga imorgon bitti är det bäst att jag kommer i säng i ordentlig tid. =) Har bett sambo ta på sig hörselskydd så han slipper höra eländet, kan ju bara se mig och drömma om att det är skönsång som kommer ut från mina läppar.

Godnatt.

Kicki sa...

Har aldrig sett nå' liknande! Dammblommor måste vara sällsynta;) men inte hos mig!

Hörni sa...

Åh, jag sa nej till några barn som sålde majblommor idag, vilket dåligt samvete jag fick sen!!!
Din egna blomma är jättefin! Bild nr 2 är helt otrolig. Dammblomman såg jag inte, fick titta flera gånger. Jag verkar ha utvecklat immunitet mot damm, vad skönt..;)

Sv: Tack snälla du!:)
Det finns många som gör smycken av polymerlera, men mest små cupcakes, godis och bakverk. Jag har sett någon som gjort en liten sko också faktiskt, någonstans, men nu när jag googlar hittar jag ingen, så det är nog inte så vanligt i alla fall. Och den jag såg var inte lika detaljerad som mina.

Grattis till förstaplatsen, haha. ;D

Anonym sa...

En majblomma har jag också köpt för att det liksom hör till.

Viktkamp sa...

åh har dem börjat säljas nu, då måste jag hitta någon att köpa av =)

Pysselfarmor sa...

Efter 87 mil i bil så var jag inte så alert att lägga upp blommor på bloggen eller att kommentera....nu finns blomma till Shannara...utan dammråtta då, men gissa vad det dammar i ett hus som stått tomt sedan semestern i somras...märkligt undrar var allt damm kommer ifrån. Här på gården i Lappland är det snö till din stora förskräckelse,,,men du skulle uppleva det enorma ljuset som blir av annan art än där "nere i södern" ;-) solen har gassat hela dagen från klarblå himmel, men helt plötsligt kom regn från vardå??!! Fattar nada...har aldrig varit med om att det spöregnar under påsken häruppe...det brukar snöa. Så nu ryker snön sin kos...vill bara tala om att bofinken är här.
Nu ska jag se om jag har en bild för hjärna i din spontana tävling...hmmm...hinner aldrig fånga den lilla musens söta huvud som springer runt på vår altan så fort man kommer ut....men du är väl rädd för sådan så det kan jag inte lägga in bild på då. Får väl försöka vara kreativ trots semestern....hare' gott! synes/höres snart igen.

Pysselfarmor sa...

Icke broderat kuddblommorna....fanns flera sådana kuddar i en soffa på Dalagård som jag var till för några veckor sedan...

bra att du gillade min konstiga lösning av hjärna...men jag tänkte det måste ju vara litet konstigt för att du ska gilla det ;-)

Ellis sa...

Det var LÄÄÄÄNGE sen ja köote majblommor! :O

Hahaha jag såg inte ens dammet förran jag läste att de fanns haha. Trodde de var de lurviga till blomman tills ja kollade noga.