onsdag 18 september 2024

”Sten i siden”


Ingen fara, jag ska inte skriva en bokrecension, men jag vill ändå gärna rekommendera Mikael Niemis senaste bok ”Sten i siden”. Jag har läst alla hans böcker, inklusive ungdomsromanerna och kan lugnt säga att Mikael Niemi levererar gång på gång, på gång, på gång.

583 sidor
”Sten i siden” är Niemis mest fylliga bok om man vill uttrycka sig så. Författaren har absolut upptäckt fördelarna med ordbehandlingsprogram på datorn jämfört med skrivmaskinsskrivande 1988. Men jag gillar ju tegelstenar, så jag konsumerade bokens 583 sidor på tre dagar. Boken är helt enkelt en bladvändare. Som sagt läs den!

PS. 19 grader idag, perfekt väder för balkonghäng och gofika på stamstället:-) DS.

12 kommentarer:

LillaSyster sa...

Det är ju fördelen med läsplattan - väger inte som en tegelsten, alltid lika smidig att hålla i. Jag ska läsa ut Eldhav innan jag börjar på något nytt =) sen fanns det väl en 3e bok i Norröra- serien. Underbart väder! Gick promenad i shorts och t-shirt efter jobbet idag. Nyss var jag barfota ut till soptunnan - så härligt så länge det går att bara gå rätt ut. Ha en fin kväll! Kram

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Jag har två av hans böcker i bokhyllan. Men fortfarande inte läst någon av dem. Är väl dag nu. Kanske får bli ett projekt här under hösten.

Ditte sa...

Tack för tipset! Har också läst hans böcker men missat att denna kommit ut.

Guldkryckan sa...

Inget jag känner igen men så är jag ju enkelspårig när det gäller författare, tackar för tipset.

Ha de gött Bp.

Susjos sa...

Det var en rejäl bok med många sidor, tack för tipset! Härligt att höra att det är fint väder där hemma. Vi är tacksamma för en solig dag här i Grekland också, lite förvånade är vi , för prognosen såg illa ut!
Hoppas det fina vädret fortsätter, både hemma och här i Grekland!
Kram!

Äventyret framtiden sa...

Jag gillar också Mikael Niemi så jag tackar för tipset. Mitt i allt så får jag möjlighet att läsa den..

Marita sa...

Har bara läste en Niemi bok "populärmusik från Vittula" Just nu läser jag Harry Potter "Den vises sten" nämligen jag har gjort ett deal med ett barnbarn (snart 11 år) att vi båda ska läsa den. När han läst ut ska jag belöna honom med något.

Annika sa...

Jag med, har bara läst Vittula. Gillade den, så jag vet inte varför jag inte läst fler?? Tack för tips. ÄLSKAR tegelstenar, men läser på platta numera så det kvittar hur tjock den är :-) Men en tjock härlig bok är underbar när man gillar den. Jag läser Emma Hambergs senaste, men jag har inte riktigt fastnat för den ännu. Ha det fint, bästa BP. Reser iväg igen nu, så det blir ett litet uppehåll igen. Men är tillbaka runt den 10 okt igen. HA det bäst!!

PROFESSORDEUTSCH sa...

Wow.....alla dessa sidor på tre dagar, även om jag vore heltidspanschis skulle jag inte klara av det, får du inte problem med ögonen?!?

nalta norrland sa...

Jag går mot strömmen och säger Nej jag gillar inte Mikael Niemi. Eller rättare sagt jag gillar inte allt han skrivit.

Hannas krypin sa...

Stort tack för tipset! Kände inte till författaren och har inte läst något av honom. Får se om jag läser framöver. :-)

Hanneles bokparadis sa...

gillar Niemi