söndag 15 september 2024

Skyltsöndag #488

Finkänsliga och kräsmagade personer – SLUTA LÄSA HÄR!

I torsdagens inlägg hintade jag att vara förberedd på ”saker” som ni aldrig sett förut. Eller jag antar att ni inte sett dessa livsmedel tidigare. För mig var de i alla fall helt nya. Och ja, vad ska jag säga…

Äventyrlig ätare
Som ni vet är jag en ”äventyrlig” ätare. Under mina utlandsresor har jag alltid tagit seden ditt jag kommit. Så jag har ätit allt från fårtestiklar (Marocko), lunga (Spanien), hjärta (Sverige), kalvhuvud (Frankrike) till haggis (Skottland). Men jag måste medge att sortimentet i den nya Asian Food Market slår dessa rätter med bred marginal. Enjoy – eller inte;-)

Gris – tunntarm. Ja, tror det eller inte, men den rätten finns faktiskt på Pongs meny

Gris – tjocktarm. Låter gärna bli att fundera på vad den innehöll innan den hamnade i frysdisken.

Gris – livmoder. Om inte min gräns gick vid tarmarna så går den här. Definitivt. Nån måtta får det väl ändå vara. Märkligt nog är livmodern tio kronor dyrare än tarmarna.

Ankfötter - 42 kronor/kg. Okej då. Kan man äta grisfötter till jul, kan man väl njuta av kryddstarka ankfötter också – eller;-)

Måste säga att priserna för dessa ”varor” är väldigt blygsamma. Jag menar det måste ju kosta en förmögenhet att importera tarmarna & Co till Sverige. Och hyrorna i Täby Centrum är inte låga. Jag vet inte hur många personer med kinesiskt ursprung bor i Täby, men jag har en känsla av att den Asian Food Market kommer att överleva max. 6 månader. Men jag vill ändå önska ägarna lycka till. 

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Fy för den lede, nog för att jag kan äta inälvsmat med god aptit men det där passerade min gräns med råge...tror som dig, de blir nog inte långvariga i Täby.

Ha nu en fin kväll Bp. :)

byblixtra sa...

Nja, det här var inget som lockade. Visste inte att man äter gristarmar och livmoder från gris. Men nu vet jag. Nåja, trots allt är det väl bra att äta upp hela djuret.

LillaSyster sa...

Nej tack och åter nej tack. Verkligen en annorlunda skyltning. Ha en bra kväll! Dagen började kyligt men efter lunch funkade det utmärkt med shorts och linne.

nalta norrland sa...

OMG tack men nej tack 😶

Äventyret framtiden sa...

Men du äter väl korv med skinn? Det är ju tunntarm eller tjocktarm som man lägger korvsmeten i. Desto krångligare är det inte. Jag antar att de som köper tunntarm eller tjocktarm gör egen korv men kanske det finns särskilda recept. Ankfötter är i stort sett det enda jag tackar nej till...de är säkert goda om de är tillredda bra men jag har testat på ankfotssoppa och där gick min gräns..Livmoder..har aldrig hört talas om det som mat tidigare. Nu måste jag googla.
Annorlunda skyltning idag. Jag gissar att Asian Food Market kommer att överleva...
En fin kväll önskas!

Äventyret framtiden sa...

Nu har jag googlat. Man använder grislivmoder på samma sätt som man använder magsäcken. Man fyller den med goda saker och lägger den i ugn etc..och skär i skivor när allt är klappat och klart. Så nu vet vi det!

Åke sa...

Man tar seden dit man kommer helt rätt. Det var en upplysande skyltsöndag du bjöd på helt klart.

Susjos sa...

Oj, det var lite spännande varor! Läser Karins kommentarer och förstår nu att tarmarna används till att göra korv troligen! Livmoder låter spännande, ser att Karin har googlat där och att det kan nog stämma att den kan fyllas med annat än med ett foster, och tillredas i ugnen, lite som Haggis alltså, provade haggis i Skottland, och gillade det!
Snyggt skyltat, spännande att se om den butiken överlever i Täby C!
Min man hälsar och tackar för hälsningen, frisk är han inte, men han står på benen tack vare alvedon och ipren!
Kram!

Anonym sa...

Vilka spännande maträtter :) Visste du att gristarmar används att stoppa korv i. Phu vilket jävla inlägg jag äntligen är klar med, länkar upp nu. kajsalisasblogg.wordpress.com

Hannas krypin sa...

Nej tack till både tarmar, livmödrar och ankfötter. Jag är så kräsmagad och känner att jag blev lite illamående. Men jag hoppas att butiken överlever bra längre än 6 månader.

Anki sa...

Kul och annorlunda skyltning :) Gristarm kallas fjälster i Sverige och används som du säkert vet till korv ...
Ankfötterna lockar inte! Håller tummarna för att butiken överlever ditt tips!

Paula sa...

Haha, synd att Täby ligger så långt borta, hade gärna testat ankfötterna, jag som gillar grisfötter...att suga och tugga det är min grej det. I övrigt beror nog allt på tillagningen, njure tycker jag smakar för starkt och beskt, lever älskar jag men helst kalvlever före grislever, kycklinglever och mage äter jag regelbundet. Själv har jag ätit kålsoppa i tre dagar och nu är min mage totalkass. Och helt mitt eget fel...Tack för exotiska skyltar

Ditte sa...

Med tanke på att jag bott fyra år i Kina så har jag sett det mesta. Minns också att vi en gång på en äkta kinesisk restaurang beställde "tripe" eller "trippa" som det heter på italienska (Ganska vanligt i Frankrike, Italien och Spanien) Nu visste vi inte vad det stod på menyn utan rätten såg bra ut på bild. Mört var det. Och det vi beställt var komage. Vad jag vet har vi klarat oss från tarmar och livmoder med har sett detta på kinesiska marknader och i Stockholm på Asian market. Ankfötter har jag smakat i Peking, men inget för mig. Vet att butiken i stan, vid "Plattan" är väldigt välbesökt.
Och du! Snyggt skyltat med bra och tydliga bilder.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Ja du, den här skyltningen får det nästan att vända sig i magen hos mig, skattar mig lycklig att jag slipper smaka :(
Det mest exotiska jag har ätit är "Lungenhasche", mald sötsur lunga som ser ut som diaré men är ofantligt gott, lite som dillkött.
Sen har jag ätit lejonkött i Berlin också, det var rosa mört å gott!

Stefan sa...

Kunde inte låta bli att läsa vidare. Urrrrk......