lördag 14 september 2024

Hoppa på tåget – ”Fredagen den 13:e”

En lycklig och glad fredag den 13:e ändå...

Foto: Sportbladet.

Fr. v. Tord Grip, Sven Göran Erikssons dotter lina och David Beckham. Foto: Sportbladet.


Är inte vidskeplig, men det första jag tänkte på var Sven Göran Erikssons begravning i Torsby igår. Hur kan man lägga en begravning på den fredag den 13:e??? Som jag förstått det blev det dock en väldigt trevlig minnesstund, där Svennis alla önskemål tillgodosågs. Undantag hans aska fick inte spridas i sjön Fryken. Tillställningen präglades av många minnen och framför allt många hjärtliga skratt.

Fotbollssnack
”Svennis” tränarkompanjon Tord Grip var på plats, likaså Hasse Backe och Roy Hodgson. Även flertalet tidigare spelare som Glenn Strömberg, Glenn Hysén och Håkan Mild hade tagit sig till Torsby för begravningsceremonin. För att inte tala om en av hans bästa vänner David Beckham.

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här.

Karin har uppfunnit temat.

12 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Men visst blev det en fin begravning, såg livesändningen hos någon nättidning, såg inte allt men ändå.
Blev ju en hyllning till svennis, go gubbe och bra på det han gjorde.

Ha nu en fin kväll Bp

LillaSyster sa...

13 kan ju också vara tur, tänker speciellt på 13 rätt på stryktipset nu när jag ser ditt bidrag. Ha en fin kväll! Varmt och skönt även idag- shorts funkade perfekt!

Ditte sa...

Följde begravningen via tv 4 play och tänkte som du på att det blev en ljus och fin begravning med det värmländska som dominerade. Så fint. Mindes extra mitt möte med Svennis för några år sedan, en nyårsafton på Stadshotellet i Karlstad. (Där nu David Beckham m.fl. bodde) En fin pratstund med honom och hans mexikanska käresta i samband med 12-slaget och även tidigare på kvällen i matsalen För egen del jobbade jag som reseledare och han hörde ett samtal mellan mig och en väldigt krävande gäst och gav mig efter det en eloge för att jag var både taktisk och lugn.
Och för Svennis del så gick ju tåget alltför tidigt.

Susjos sa...

Gillar verkligen den första skylten Lucky Friday 13th!
Svennis begravning såg jag bara lite av på nyheterna, tänkte inte på att det var fredag den 13:nde!
Ha en fin kväll!
Kram

Carita Liljendahl sa...

Jag har aldrig tänkt att en begravning inte kunde vara på detta datum. Men allmänt sett ser ju många det som otursdag, medan det för andra är helt egalt att det är en fredag och 13:e eller att det rentav är en turdag.
Jag hade gärna följt Svennis begravning om den gått att se här. Han vara en fin person.

Paula sa...

Inte ens jag som inte bryr mig om fotboll kunde undvika nyheten om Sven-Görans bortgång och begravning. Jag skulle mycket väl kunna bli begravd fredag den 13:e för jag är inte ett dugg vidskeplig, det värsta har ju redan hänt om jag redan var död...

Äventyret framtiden sa...

Svennis fick sin begravning på det sätt han ville ha det förstod jag när jag på nyheterna. Glad och ljus och många skratt. Så ska det vara...man ska gå med sång och glädje om man kan och har varit med om mycket fint i livet med många fans och goda vänner.
Så bra att du har länkat till Åkes sida och kommentarsfält. Toppen!

Hannas krypin sa...

Jag har inte sett något från begravningen. Däremot så har jag haft bra koll på vem han var.

Åke sa...

Vilket passande tema du bidrar med från den lilla orten Torsby. Jag ska snart dit, min lillebror bor nämligen där och rätt nära Svennis barndomshem. Min klumpfot klarar snart en resa nämligen... Tack för länken och så trevligt att du var med ombord.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Härligt att begravningen av Svennis inte enbart blev dyster utan efter hans önskemål även glad, ljus å full av fina minnen. Förstår däremot inte att askan inte fick spridas i sjön......måste väl vara massor med annat som "skiter ner" vattnet på riktigt.....

Anki sa...

Bra och dagsaktuellt inlägg ... och den första bilden gillas skarpt!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Härlig tolkning av Fredag den trettonde, dock såg jag inte livesändningen av begravningen. Det är tyvärr många nu som gått bort och det är lika tråkigt varje gång! :(

Ha en fin söndag!

Kram