söndag 29 september 2024

Skyltsöndag #490

Veckans skyltmix blev riktigt bra om jag får säga så själv. Den innehåller allt från en äventyrspark till surströmming. Inget fel på variationen alltså. Enjoy! 

Måste faktiskt ge Täby Centrums ledning en eloge. De är världsmästare på att göra butiksdöden (nästan) osynlig i gallerian. Om ni kollar de gigantiska skyltarna så kan jag berätta att ett lekland på 2 000 kvadratmeter kommer att öppna nästa helg. Det engelska företaget har det passande namnet Flip Out och har äventyrsparker över hela världen. Vad gäller Skandinavien är de först ute här i Täby Centrum. Såklart;-)

Ni som inte gillar "riktig" sushi eller inte ätit sushi förut vill kanske testa vingummi-sushi – eller inte;-)

Veckans höjdare. Kunde inte låta bli att asgarva i veckan. Surströmmingspremiären ägde rum den 15 augusti i år. Media varnade för att det inte fanns surströmming att tillgå. Nähä. Ifjol var det visst ingen fara, men min lokala ICA hade knappt några burkar till försäljning då, och absolut inga hela strömmingar. Tog den här bilden i fredags. Japp, man har onekligen preppat här. Och surströmming är ju redan rutten så den håller sig till 2026-02-01. ICA slipper nog köpa in delikatessen nästa år.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ett fantastisk proppande där helt i min smak, har nog aldrig sett så många surströmmingsburkar på en gång, toppen verkligen.
Det har ju varit hårda tider för många företag och än är det väl inte över antar jag.
Kul att det ändå händer saker hos er på den fronten.

Ha det bäst Bp.

Guldkryckan sa...

Preppande!

Åke sa...

Täby Centrum måste vara störts i Sverige! Grattis :) Ett lekland på 2 000 kvadratmeter måste vara det du längtar efter ;) Riktig sushi´går hem men inget hitte på :( Surströmmingen går för dyra slantar här uppe :) Jag ska genast tipsa en på Bulandö :) Din skyltmix blev riktigt bra, håller med :)

LillaSyster sa...

Nej tack till surströmmingen- jag gillar färsk=)
Och nej tack till fejk sushi.
Oj, vilket håll i gång det kommer att bli då leklandet öppnar. Snyggt skyltat!

nalta norrland sa...

Nej tack till både surströmming och fejk sushi.
Stort lekland... bra så.
just nu minus 0 och det känns kallt, vi är väl ovana.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Härlig skyltmix och jag säger Ja tack till fejk sushi! =)

Men att säga att surströmmning är rutten - Nä Tack det är den då inte.. Den är lagrad! Men å andra sidan Röda Ulven får de mer än gärna behålla, har testat den men nä fy o blä den är absolut inte god,, Tacka vet jag Oskars Surströmming den är 100% smaskens =) <3

Önskar dig en fin söndagskväll!

Kram

Susjos sa...

Vilket lekland som ska komma till Täby C! Undrar om det finns något för de små barnen där också?
Candy sushi hoppar jag över, men den var väldigt färgglad!
Jösses så många surströmmingsburkar! Åt ju surströmming i år med en kollega, och det var de minsta fileérna du kan tänka dig, men goda var de!
Snyggt skyltat!
Kram

byblixtra sa...

Ett lekland går kanske bättre än butiker. Barnen lär ju vilja gå dit och roa sig. :-)
Tror det kan bli en aning sött med vingummi-sushi. :-)
ICA hade då laddat med surströmming och tror som du att de inte behöver köpa in fler burkar nästa år.

Hanneles bokparadis sa...

Snyggt.

Äventyret framtiden sa...

Mycket bra skyltat och jag vill inte ha fejk-sushi. Fermenterad surströmming är ok, inte rutten alls utan mjölksyrejäst, ungefär.
Snygga burkar för den delen.
Ha det bra!

Ditte sa...

Omväxlande och färgglad skyltning. Men jag avstår helst sushin i form av vingummin. Tar hellre äkta vara från en bra sushirestaurang.
Vad gäller surströmming så hann jag som reseledare på Höga Kusten just komma i gång med att testa denna vara. Men sedan klagade magen en dag efteråt...Har sett surströmming i butikerna men avstår från att köpa.
Snygga bilder.