lördag 7 september 2024

Hoppa på tåget: ”Bok”

En av mina 6 bokhyllor.


Hjort Rosenfeldts böcker har inga numrerade kapitel, så då var det bara att bläddra sig fram till kapitel 4.

"Rent och oförfalskat" är det fjärde stycket i bokens första kapitel.

Bok. Ställ dig framför din bokhylla, blunda och peka på en bok, dra ut den och berätta vad det fjärde stycket börjar med.

Dagens tema var i och för sig ganska lätt, men när jag läste några bidrag såg jag att det inte bara var jag som undrade om ”stycke” är samma sak som ”kapitel”. För så är inte fallet. En bok kan bestå at ett antal kapitel. Ett kapitel kan ha ett antal stycken som kan bestå av en eller flera rader. Så jag valde en kompromiss där. Hängslen och livrem ni vet;-)

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här.

Karin har uppfunnit temat.

11 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jag körde bara på livrem .... ett stycke är ett stycke =) Har inte läst dem boken. Men jag har läst länge i em ute på verandan med Busan bredvid Men också i mitt knä och få åkte boken bort och ersatts med kattmys. Fröken vill ju inte komma upp och gosa inne än.....men det funkar bra att kela ute också. Ha en bra kväll!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Snyggt med ordning och reda i en fin bokhylla, bra jobbat! =)

avundas de som har en fin bokhylla fylld med böcker.. - Dock är jag igentligen ingen bok läsare, men det har hänt att jag läst några böcker, men föredrar ljudbok. Men allra hellst om det är gjort en film då ser jag hellre den. Kanske för att jag tappar fästet och eller jag tycker det är så tråkigt att läsa mycket texter.

Men boken du hittat fram i dagens tema är en sådan bok som verkar vara mer en sann bok - Det gillar jag! =)
Detta med kapitel har vi alla tolkat olika.. Men i min värld är inget av dessa fel tolkat. Det viktiga är att vi hängt med och gjort det vi kan och tror är rätt! =)

Önskar dig en fin lördagskväll! Vi ses imorgon med nya skyltar! =)

Kram

Äventyret framtiden sa...

Hjort-Rosenfelt har funnits här i min hylla också..den är lite vandrarhylla. De svenskspråkiga här delar med sig. Jag gillar Hjort-Rosenfeltböckerna och kriminalare. Är nog alläsare men det bra att somna till en deckare.
Stycke är stycke, kapitel är kapitel, helt rätt.

nalta norrland sa...

Stod och såg på hyllan där Hjort/Rosenfeldt böckerna står men valde en annan hylla 😅 annars hade vi kunnat gjort samma lika inlägg idag 😄

Guldkryckan sa...

Visst ja, det hade jag glömt, nåja, får kika på det nån annan lördag.
Toppen Bp, ha det fint. 👋🙏

byblixtra sa...

Alltså, jag har missat att du ska sluta med Skyltsöndag vid 500 st. Har du skrivit det på bloggen? :-)

Paula sa...

Vilken läskig text, inte konstigt att jag väljer bort deckare! Iofs så är det mycket elände även i de historiska romaner, just nu 1700-talet, men inte direkta mord utan mest allmän fattigdom. Ja Åke var inte så tydlig i sin instruktion av veckans utmaning, men oavsett om vi valt stycke eller kapitel så blev det ju nerplitat några meningar!

Anki sa...

Kapitel eller stycke ... läskig text i alla fall! Ingen bok jag läst, men vi har ju inte samma smak :)

PROFESSORDEUTSCH sa...

Inte svårt att se vilken genre du älskar.....men, vi var like vad gäller "stycke" i alla fall....

Ditte sa...

En snygg tolkning och en kul uppgift. Nej, stycke och kapitel är ju inte samma sak. Men i sammanhanget spelar det inte så stor roll.
Missade att kommentera fredagens inlägg men vill verkligen ge en eloge till den snygga bilden på ballongen.

Åke sa...

Jo nu fick jag er att tänka och se vad och hur ni skulle lösa det. Härligt bidraget BP :) En Lokförare kan vara en luring också ;)