söndag 22 september 2024

Skyltsöndag #489

Varsågoda! Här kommer min skyltmix för den gångna veckan. Skyltarna sökte sig till mig, som vanligt alltså;-) Enjoy! 

Oatly. En smaksensation fast tvärtom. Enligt mig alltså. Men deras reklambyrå gör ett fantastiskt jobb. Det medger jag utan minsta tvekan. Till och med deras webbplats är en höjdare. Men jag ser ändå inte ljuset;-)

Städning pågår. Ja, så kan man också kalla det. Det verkar vara en städning på djupet om man säger så;-)

Spaghetti äter vi ju regelbundet, åtminstone jag. Men kolla här! Om ni är sugna på kinesiska spaghetti Chapagetti alltså, så finns det på Asian Food Store i Täby Centrum. Fyndigt måste jag medge!

Veckans höjdare: Ja inte är jag så värst förtjust i kebab. Än mindre gillar jag blasfemi. Men Holy Kebab och några nya restauranger till öppnar i Täby Centrum snart. Jag menar har man en Jerusalem Kebab i Gamla Stan kan man lika gärna ha en Helig kebab i Norrort;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

11 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Gillar inte när man kallar ickereligiösa grejer för heligt. Konstig städning, undrar om de glömt bort att ta bort skylten.

LillaSyster sa...

Chapagetti aldrig hört talas om - bilden fick mig att tänka på skolans tjocka överkokta spagetti. Den röda förpackningen ser verklig

Anonym sa...

spicy ut skulle det stått också.....men det strular lite .....

Guldkryckan sa...

Städning måste ju genomföras och det behövdes ju där såg det ut som.
Pasta gillar ju här men oftast blir det ju potatis till maten, frugan är liite emot pasta pga tänderna hennes, men snart ska det väl vara i ordning igen.

Kebab åt jag mycket förr, nu blir det kanske en gång i halvåret, var lite för mycket av det goda där under några år.

Ha nu en fin kväll Bp.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Vad bra de varnar för golvet även om det inte är en städning som pågår.. Förmodligen hade de ingen annan varningsskylt att använda för det upphöjda trägolvet.

Vad det gäller heligt - Det tar jag för i kyrkan/kapell osv.. inget annat.

Kebab kan jag inte äta då det inte ens är gott! Det finns så pass mycket annat på menyn som är godare att äta =)

Annars härligt skyltat - jo just ja.. jag har aldrig testat OAT-LY - Är det typ mjölk eller?

Ha en fin söndagskväll!

Kram

Äventyret framtiden sa...

Oatley vaniljsås är riktigt god...godast är förstås den man gör sjlv från grunden. Men Oatleyprodukterna är tillverkade med tanke på dem som är intoleranta mot både det ena och det andra.
Vad gäller heligt så står det så här på Wikipedia: Helig är ett ord från fornsvenskan, helagher, heligher, hälig, med betydelsen 'okränkbar', 'fridlyst, 'som ej får skadas'.
Sen har religionerna tagit över ordet som sitt:
i modern betydelse 'som anses stå i nära förbindelse med det gudomliga och därför behandlas med religiös vördnad', både om konkreta och abstrakta företeelser (okränkbar).
Jag hör varken hit eller dit, jag hör till livet men likväl kan jag tala om något som heligt, för att det känns okränkbart.
Detta med tanke på kommentarer här ovan, jag blev nyfiken och ville veta mera. Helig hör till oss alla, oberoende om vi är religiösa eller inte.

PROFESSORDEUTSCH sa...

"Helig Kebab" är ju lite udda..... men vad gör man inte för att sälja....här har vi ett ställe som heter "Kebabfabriken"...
Älskar den kinesiska varianten av spagetti, värt å prova tycker jag!
Ha en skön kväll!

nalta norrland sa...

Nej tack till allt Du bjuder på idag ✋

byblixtra sa...

Det är bra att det finns alternativ till mjölk men all havredryck är inte god och inte heller mandeldryck.
Intressant städning där, men tror att det var den varningsskylt de hade och det kan vara en skada i golvet som träskivan täcker.
Chapagetti känner jag inte till och den med chili ser ut att vara het.
Det verkar vara en "liten trend" att matställen/restauranger ska heta något med "holy". I Luleå finns en restaurang som heter Holy Cow och när jag nu kommer att tänka på Luleå, så glömde jag ta en bild på butiken som säljer Apple-produkter, som jag passerade idag.

byblixtra sa...

Tack för informationen om betydelsen av "helig".

Åke sa...

Jag avstår både spagetti och speciellt kebab... du vet i lopp 4 är häst nr tre struken ;) Städning pågår?!?! Görs det dagtid? Jaha vart är ljuset :)