tisdag 17 september 2024

Norrsken i Täby



Hur många gånger har jag inte avundsjukt vänt mina blickar mot norr, närmare bestämt mot Alnö respektive Timrå för att kunna njuta av Norrsken. Men se där! Hade jag varit uppmärksam hade det räckt med att jag pallat mig fem kilometer österut i min hemkommun till Näsby Park

Söndag den 15 september klockan 00:30
Har jag en ursäkt för att inte ha gjort det? Nej, egentligen inte. Lägger mig ju sällan förre klockan 01:00, så det hade varit fullt möjligt att befinna mig ”på plats” söndagen den 15 september klockan 00:30 för att föreviga fenomenet Norrsken på hemmaplan.

Tusen tack
Som tur är har jag en bloggkompis som heter Åsa. Hon bor som sagt i Timrå och hon har full koll på vad som händer i min kommun, åtminstone vad gäller Norrsken. Åsa följer en Facebookgrupp som passande nog har samma namn, där Viktoria Karlsson har publicerat ovan bilder. Tusen tack Åsa för att du mejlade bilderna till mig:-)

Hoppas ni mina kära läsare njuter:-)

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Helt magiskt!

Ditte sa...

Väldigt vackra bilder. Men nästa gång tar du dig säkert ut när norrskenet kan vara så nära.

Äventyret framtiden sa...

Magiskt är nog bara förnamnet. Norrsken fick vi uppleva på Åland också och visst var det hisnande vackert.

Hannas krypin sa...

Yes, jag njuter. Det har varit norrsken flera gånger här där jag bor men alltid missat det. Vill verkligen se norrsken på riktigt.

Klimakteriehäxan sa...

Snyggt! Har sett norrsken en enda gång, långt uppe i norr, och varje gång det sägs att det ska dyka upp här på våra breddgrader börjar jag hoppas - utan framgång. Men vem vet nån gång kanske även du och jag ...?

Susjos sa...

Men så läckert! Glömmer aldrig när jag såg norrsken som 15-åring i Hofors, blev livrädd innan jag fick veta vad det var på himlen! Kram från ett regnigt Grekland!

Marita sa...

Det skulle vara finfint att få uppleva norrsken. Det visar sig lite överallt i hela Sverige vad jag förstår på nyheterna och på sociala medier av alla vackra bilder. Så även på Täby´s sidor. Bor själv i Näsby park och har sena vanor men någon norrsken har jag aldrig sett. Bor för långt ner och har höga träd strax utanför fönstren och balkongen.

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Blir säkert fler gånger, vet vilken grupp det är då jag själv är med där. Det är jättekul för fler får äntligen se norrsken 😊

Anki sa...

Absolut magiskt! Även här har norrskenet synts och fotats. Ja inte direkt från centrum där jag bor då förstås, men bara några km bort.

Annika sa...

Ja otroligt fint! Har aldrig sett norrsken, och som jag skulle vilja se det!! Såg bilder från Sthlm på Insta från just det norrsken du visar. ÅÅÅÅ vill också!!

nalta norrland sa...

Norrsken är magiskt. En bild kan inte visa riktigt HUR men i brist på ett norrsken utanför fönstret förstår jag att bilder diger. Jag antar det är svårare att se norrsken där det är så pass upplyst.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Ja se där .... du mer...nu är jag väl snart den ende som inte lagt ut bild på norrsken.....

Klimakteriehäxan sa...

Undrar så hur din relation till Stephen Fry ser ut? Den KAN väl inte vara bättre än min?
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2024/09/starstruck-som-semesterminne.html

Stefan sa...

Det känns som att det bara är jag som inte fotat norrsken. Så är det givetvis inte, men p.g.a. mitt fotointresse kan det te sig märkligt. Kanske för att jag är morgonpigg och kvällstrött?