onsdag 25 september 2024

Belöningsresa

Bilden är fotad genom en plexiglasskiva, därav den dåliga kvalitén.

En lång sprillans ny buss väntar på Tibbleseniorerna.

"Reseledaren" till vänster i bild.


Idag lärde grannen och jag oss att man kan åka på belöningsresa. Det framgick inte vad personerna som samlades vid stamstället Starfish & Coffee belönades för, men grannen och jag lyckades leka detektiver och klurade ut det mesta – hahaha:-)

Samling
Först kom det en jättestor, vit och modern buss till Täby Parks infartsparkering. Sedan samlades en stor mängd 65 plussare, de flesta med rullatorer utanför och inne på Starfish&Coffee. Så småningom vände bussen och parkerade direkt vid caféet. Om inte innan så var nyfikenheten definitivt väckt nu.

Win-win
Starfish och Coffee var nog vinnaren av tillställningen, för de flesta som skulle åka med bussen som hade plats för 57 personer och en rullstol, tog en fika på stället innan de klev på bussen. Grannen som är ännu mera framfusig än jag frågade en av gästerna vart de skulle resa. Den äldre herren bedyrade att det var frugan som ordnat det hela, men att han trodde att resan skulle gå till Åland och att hemfärden var imorgon.

Åland
Nu kunde jag inte låta bli att blanda mig in i konversationen. Medan grannen tog reda på att busschauffören var 64 år gammal fick jag veta av "reseledaren" att deltagarna var Tibbleseniorerna, att bussen skulle ta dom till Vikingaterminalen i Stockholm. Därifrån skulle båten segla till Mariehamn på Åland; de skulle inte gå iland utan bara vända och åka tillbaka till Vikingaterminalen.

Ska ni med?
När en herre från Tibbleseniorerna frågade grannen som är i 50-årsåldern om vi skulle med kunde jag inte låta bli att utbrista i ett asgarv - hahaha:-)

Förutom att vi inte fick reda på vad belöningen bestod av var mission completed!

PS. Tibbleseniorerna är en förening inom förbundet SPFSeniorerna som är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Läs mer här. DS.

10 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Detektiver på spaning och det enda ni fick veta var att de som åkte inte ens tänkte gå iland på ÅLAND. Vilka fasoner! 😉😁 Det är rätt vanligt att åka till Åland och inte gå iland...resan är målet så att säga. Roligt skrivet BP...

LillaSyster sa...

En tur på böljan blå =) Men att inte gå iland.....märklig resa. Var nog lika bra att ni stannade hemma.

Susjos sa...

Va kul med en resa för seniorerna, de första två fotona lurade mej, då trodde jag att du skulle följa med! Snyggt detektivarbete gjorde ni. Kul med en kryssning till Åland, god mat och dryck och kanske lite dans också för de aktiva Tibbleseniorerna!
Svar: Nej , jag saknar inte att vara Friskis-ledare, det räcker med 20 år, och så skönt att inte vara uppbokad varje måndag och onsdag!
Ha en fin kväll!
Kram

Ditte sa...

Kunde inte låta bli att le. Tror mig ana att detta gäng nog skulle åka med Birka Gotland som hör till Vikinglinjen. Avresa klockan 17.30 ena kvällen och ankomst Stockholm/Vikingterminalen 14.30 dagen därpå. I morgon alltså. Birka Gotland är nu det enda fartyg som gör dessa kryssningar. Man kan förstås åka med Viking Glory över dagen. Avgår vid 8-tiden på morgonen, fartyget gör ett stopp i Mariehamn och fortsätter senare till Åbo. Men man kan gå i land och byta fartyg där och anlända till Stockholm vid 19 på kvällen. En rejäl dagsutflykt alltså.
Vi kom ju hem idag så missade följaktligen dessa resenärer. Hoppas det blev en trevlig resa för dem.
Bra jobbat här med detektivarbetet.

Anki sa...

Trodde först du skulle ut och resa ... men insåg sen att så inte var fallet. Bra detektivjobbat av grannen och dig!

Guldkryckan sa...

En välförtjänt belöning förstår jag, inte illa alls.
Nästan så man ser fram emot en bussresa igen, var längesedan nu.

Ha en fin dag nu Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Tror att de fick en fin dag på ett soligt hav och säkert jättegod mat också!

PROFESSORDEUTSCH sa...

Fantastiskt roligt att läsa ditt inlägg, din granne å du kompletterar ju varandra väldigt bra, den ene fotar den andra frågar, dreamteam, man väntar på nästa reportage! Synd att ni inte hängde på, jag menar grannen blev ju inbjuden i alla fall..... :)

Carita Liljendahl sa...

Hahaa - dagens skratt och bra jobbat som detektiver! Jag trodde ett tag att du skulle åka med :)

nalta norrland sa...

Jag trodde (som de flesta) att Du skulle ut på äventyr.
Det kunde ju varit trevligt.
Miljöombyte.