lördag 14 december 2013

Ett hotell är ett hotell, är ett hotell – nja inte riktigt


Den dörrmattan i hotellets reception blir man ju bara glad av:-)


Receptionen. Hotellet ägs av en musiker, vilket syns. Han måste ha varit en väldigt berest man som irriterat sig på samma saker som jag/vi. Han har - baserad på sina erfarenheter - lyckats att kombinera fräck design och perfekt funktion i sitt hotell. I receptionen finns inte bara vanliga turistbroschyrer utan heta och annorlunda tips på vad man kan göra utanför turiststråken samt åt vilket håll busshållplatserna finns. Sololja fanns också.


Det limegröna trapphuset sett från sjätte våningen.


Här ser ni hur vår studio såg ut. Tre veckors vistelse i himmelriket:-) Observera att våra tandborstar matchar perfekt;-))

Som jag ”hotade med” för några dagar sedan så kommer nu (ytterligare) ett inlägg om vårt hotell i Tel Aviv. Det blir ett långt inlägg – så varning utfärdas.

Val av hotell
När vi åker på semester så väljer vi ytterst sällan hotell av den enkla anledningen att vi inte gillar ”frukosttider” som måste passas. Frukost vill vi äta när vi känner för det, inte när klockan säger att vi måste infinna oss vid buffén senast klockan 09:30 och som alla redan har hostat på sedan klockan 06:30. Alltså satsar vi till 99 procent på lägenhetshotell eller studios.

Vis av erfarenhet
Det enda kravet vi har är att det är rent och fräscht. Vis av erfarenhet tar vi dock med oss vissa saker som alltid kommer väl till pass första dagen men även under hela vistelsen. Ting som inte finns i lägenheten/studion är nämligen: tepåse (maken), instant coffee (jag), Scotch Brite, Wettex, kökshandduk, en liten behållare med diskmedel, hushållspapper, en rulle toapapper (just i fall att…), handtvål, dusch-/hårshampoo etc. Ja, så gör vi. Hur gör ni?

130 Rock Apartments
Döm av vår förvåning när vi stiger in i vår underbara studio högst upp på 130 Rock Apartments (bara 18 steg från takterrassen med en vidunderlig utsikt över Tel Aviv – dag och natt) att allt som vi tagit med oss hemifrån fanns där redan – och mycket därtill. Olika te-/kaffe- och sockersorter. Inte bara en futtig toarulle – så irriterande – utan åtta rullar (!!!) i lådan under handfatet i badrummet. Ja, ni förstår. Det fanns till och med stålull för att göra rent kastrullen!

Drömdusch
Efter vårt minst sagt misslyckade badrumsprojekt ifjol här hemma var den 1,96 meter långa maken i sjunde himlen när han steg in i hotellets duschrum. Hög takdusch, ingen halkrisk och ett stort handtag vid väggen för att hålla i.

Service som jag saknar här hemma
Å vet ni vad – jag/vi saknar all service vi fick där, typ daglig städning och byte av handdukar, bäddade sängar, byte av sängkläder varannan dag, nya tvålar och shampoo. Städpersonalen ville till och med diska, vilket vi dock avböjde, någon måtta får det väl vara;-) Ytterligare en sak som vi aldrig sett förut: i den stora garderoben fanns en ”safe” för värdesaker – utan extra kostnad och programmerbar av hotellgästerna. Perfekt! Extra täcken och ett värmeelement fick också plats i garderoben.

Nu har jag gjort så mycket reklam för 130 Rock, Tel Aviv och Israel. Är så otroligt glad att bloggkompisen Gärdsmygen har nappat efter mitt resereportage. Hon och hennes son har bokat sportlovsveckan 2014 på 130 Rock. Bloggvärlden är fantastisk:-)

24 kommentarer:

Monica sa...

Härligt du får göra hur många inlägg som helst från det underbara landet, kul att se en skymt av "långa farbrorn".
HAHA du får testa RUT avdraget här hemma;-)
Inte helt fel att vara bannad, känner mej lite småfarlig faktiskt;-)
Ha en skön kväll

Stare Ström sa...

Vilket läckert ställe att bo på! Förstår att du trivdes med den färgsättningen.

Snyggt att du listade ut att min kub var en elcentral. Det får man guldstjärna för!

Eva Trillian sa...

Visst är det fascinerande att titta på folk i jul-jingle-bells-stressiga tider när man själv inte alls stressar och kan sitta där med sin "cappu" :)) Nu händer det inte mig SÅ ofta den här tiden på året, men det beror inte på att jag julstressar :) Det här är, av förklarliga skäl, en busy tid på jobbet. Busy and nice!
Gillar allt med hotellet ni bodde på! Heja Gärdsmygen som gör slag i saken och inte bara sitter och drömmer sig dit, så som jag!!

Margareta sa...

Wow, om jag åker till Tel Aviv kommer jag att komma tillbaka hit och leta efter namnet.

Verkar som att ni hittade det perfekta.

Jag skulle också gärna ha den servicen, här hemma. Även disken.

Sedan går jag över till gårdagens och funderar vad det är för fel på bildkvaliten och hittar inge fel överhuvudtagen, men nu kan jag vara ganska blind ibland.

Tvättkuddarna, de måste jag leta efter då jag också har en förmåga att överdosera lite, vilket borde göra att dessa även blir ekonomiska.

Ha en fin lördagskväll.

ps. Tack för din fina kommentar.

Rantamor sa...

Men du skrev ju inte vad det var för fel på det luciatåget du såg på luciadagen ????
Kanske skulle det ha varit tomtenissar, stjärnpojkar och pepparkaksgubbågummor.
Visste du att det är förbjudet för barn att klä ut sig till pepparkaksgubbar/gummor för att det ÄR rasistiskt visst har världen blitt bra konstig ???

Ert hotell är helt fantastisk och färgen tilltalar mig också,
skulle vi nångång få råd att åka utomlands så skulle jag genast googla upp ert hotell.
Och vem vet hur det blir vi är ju jätteduktiga på att spara, men så gör vi av med pengar på fjällvärlden på sommaren....
alla är vi lite olika.

Tack för din kommentar på min blogg idag, skrattar också åt Colins kommentar som kom så spontant, barn är ärliga och härliga...

Tjingelingen från Rantamor en lördagkväll med vitt i glaset.

fotobrus.se sa...

Den där lobbyn skulle jag trivas i :-)

Geddfish ♥ sa...

God kväll!
Upptäckte din blogg genom Ama de Casa.
Nyfiken som jag är, så kollade jag naturligtvis, och tyckte till nu. Du har en jättetoppenfin blogg med mycket bra info, bilder och andra vettigheter.
Ha en bra kväll. Gerd♥

Hörni sa...

Wow vilket hotell! Förstår att ni trivdes alldeles ypperligt. :)

Beppan sa...

Undrar om du inte valt boende efter färgsättningen...
Snyggt och stilrent! Något jag skulle välja också. Om vi fick för os att åka till tel Aviv.

Susanne sa...

De måste ha haft dig i åtankarna när de inredde hotellet ;)

Husbilen-Ellen sa...

Ett jättehärligt lgh-hotell. Du har gjort bra reklam för det och för Tel Aviv.
Så här års är det mest pensionärer på Ställplatserna i Portugal. Till helgerna kommer en del yngre portugiser. Här är mycket GB och Nl. En del F, D och S. De här grannarna känner jag redan bättre än de som bor i samma hus som vi hemma. Härligt! Elisabeth

Unknown sa...

En i många stycken annorlunda hotellmiljö vad jag kan se.
Ha det gott, oavsett om ni bor hemma eller på hotell!
/SA

Lissen sa...

Gillar också lägenhetshotell av orsaken att det ger frihet. till exempel att man kan ladda med dom gosaker man gillar.

Ha en fin söndag, antar att jag får se några färgstarka bilder

esterii sa...

Gillade mattan.. ha en skön helg:)

Linnéa sa...

Det är svårt att lessna på dina Telaviv beskrivningar. Hotellet verkar ju bara super. Älskar hotellfrukost, men så sent som möjligt tack. Brukar köpa schampo o så på plats, men kaffe det tar jag med mig, och melitta. Lite som du en trasa o en diskhandduk, om lägenhetshotell gäller. Handsprit också.
Tänk en sån tur ni har haft, Kalle var också nöjd trots sämre väder. Men på TV igår visade de att det snöade!!!!!!!Hu!
Den lilla asken är från 60 talet, Commerse hette en kortare o billigare cigarett, kuben laddades och vovven kom upp med ciggen i truten. Nu finns inga commerse och kanppt några rökare heller, men asken finns kvar!

En plats i solen sa...

oh det hotellet verkar verkligen helt fantastiskt! :)

Marina sa...

Jag brukar köra latmansvarianten och välja hotell med frukost, men efter alla dina lovord över det här stället så vete sjutton om jag inte kommer att frångå det om vi kommer till Tel Aviv.

En plats i solen sa...

Ja indiska passar verkligen in, jag gillar lampan i sista bilden själv väldigt mycket, den skulle gärna få flytta in här hos mig! :)

Ama de casa sa...

Ja visst är bloggvärlden fantastisk!
:-)

Vi gör som ni, tar med grejer "som kan vara bra att ha". Vad som kommer med beror på ifall vi vet var vi ska bo hela vistelsen. Bilar vi kan till och med kylen och en liten vattenkokare få följa med, då klarar man det där med frukost även om man bor på hotell.

Såna där programmerbara värdeskåp finns väl nästan överallt? Fast många gånger är dom för små för att rymma datorn...

Härlig reklam du gör för ett underbart hotell :-)

Marit Johansson sa...

Jag tycker att du borde få bo en gratisvecka efter att ha bloggat så fint om hotellet :) faktiskt! Och tack för tipsen på vilka småsaker som är bra att ha med, jag kom att tänka på en till... diskborste.
PS. Jag tänkte inte alls på monalisa när jag redigerade bilden, men när du skrev det så ser jag vad du menar, måste vara flickans hemlighetsfulla smile..

Pumita sa...

Hihi, älskar mattan! En iPod hade ju inte alls varit lika charmig. Och du har lyckats hjärntvätta mig att gilla allt det där gröna... ännu mer! =)

Olga T sa...

Låter ännu mer spännande nu! Ser verkligen fram emot februari. Spännande resmål och spännande hotell. Ja bloggvärlden är fantastisk, men min blogglust är inte på plats. Gillar läget just nu och låter det vara så. Man kan ju läsa andras bloggar fast man inte bloggar så mycket själv. Tackar för länken :) Kanske får uppdatera på något vis snart.

Anni sa...

Såg i DN att kassettbandet fyller 50 och är inne igen!

För övrigt ser vår packning ut som er, bokar helst privat hus/lägenhet och bor bland lokalbefolkning. Men ibland kan jag gilla ett fint hotell om det serveras rejäl frukost!

Anki sa...

Tittar gärna hur mycket som helst på dina bilder från resan... och läser gärna all bra info du delar med dig av. Vi reser inte utomlands så ofta - kuskar runt i husbilen inom landet och då har vi ju allt vi behöver :)