lördag 1 oktober 2011

Shannara’s Saturday Mix: ”Aktivitet”

Det är lördag idag. Imorgon är det söndag. Det är helg med andra ord. En av mina favo aktiviteter under helgerna är att SOVA – länge. Å då vill varken jag eller maken bli störda åtminstone inte förrän klockan lunch;-)
Ironiskt nog så blir den här helgen ovanligt aktiv: igår Konstsalongen på Kistamässan, idag Konst i Roslagen och besök i olika ateljéer och imorgon blir det Barbershop i Nacka – ett genrep inför VM i Houston Texas. Det är Rönninge Show Chorus som ska tävla och min kollega Yvonne är en av huvudaktörerna.
Bilden jag lägger upp hittade jag igår på en monter på Kistamässan. ”Väktaren” satt i en monter som inte hade så mycket att bevaka om man säger så. Jag förstår att han somnade och inte ville bli väckt;-)

Fler activa bilder hittar ni här.

PS. Det är som sagt lördag den 1 oktober. Vädret verkar tro att det är den 1 juli. 23 grader på balkongen som jag dock inte ska plantera mig på nu. Hoppas på lite rolig konst, det är faktiskt därför jag gick upp ”tidigt”, klockan 11;-) Kikar in hos er ikväll. Ha en bra och solig dag! DS

18 kommentarer:

Millan sa...

Hej! Frän bild!

Javisst är det varmt..å skönt...inte för att det är över 20 grader här men ändå!

cat sa...

Det var en annorlunda liten vakt :)
Jag har hittills haft en jättefin höstdag. Hoppas att du hade det bra i Roslagen.

Petra sa...

Otroligt fin vakt!
Ha en fin lördag.

Anonym sa...

Jag förstår den där vakten. Jag tycker att det måste vara ett av världens tråkigaste yrken att sitta på museer och utställningar och bara glo.
Även om man sitter och vaktar vackra tavlor av Monet eller så, så måste det vara dödens tråååkigt! Det händer ju inget. Och OM det skulle hända nåt så blir det ju ännu värre...
:-)

Margareta sa...

Den gubben skulle verkligen sitta fint utanför min sovrumsdörr, eller vid kontoret. =)

Jag sover ju sällan länge men när jag väl gör det så behöver jag det och det är säkert så för dig, för ingen sover väl för sovandets skull. Vi behöver nog olika sorters sömn och jag kan ju ibland ta mig en tupplur på eftermiddagen eller tidig kväll.

Hoppas att du fått lika trevlig som gårdagen verkar vara, och även söndagen låter som en kul aktivitet.

Trevlig helg, det blir inga bidrag i något tema för mig den här lördagen. Hade en aktivitetsbild men väntar snart gäster och transportmedel på hjul fotade jag igår men hann använda det i annat bidrag, hade jag vetat. =) Men hinner som sagt inte.

Anonym sa...

sv:
1: Den "bruna högen" är en köttbit (eller rättare, en halv. Vi försöker att inte äta för stora portioner)
2: Rödspättan eller schnitzeln är potatisgratäng med couscous(misstag), ströbröd och gratinerad med ost.
3: Gröna ärtor är jättegott!

Lika störd som du? Haha! Det tar jag som en komplimang :-D

cat sa...

Monicas gissning hos mig var alldeles rätt.
Varför skulle du inte våga leka lite? Det är ju bara att ladda upp en kopia av en bild, så förstör man inte originalet, sedan testar man bland de tre olika valmöjligheterna eller så väljer man bara en av tre eller två av tre :)

Monica sa...

Till klockan 11 har jag inte sovit sedan jag var tonåring;-)
Hoppas Konst i Roslagen var till belåtenhet.
Här vid kusten har det inte varit soligt bara moln i veckan, i dag har däremot solen lyst även på oss.

Ja det är A:s bror, alla i kullen har den blicken;-)))

Marit Johansson sa...

Vilken rolig bild. Rolig konst är ju den bästa, hoppas du fick se sådan idag!

Freja sa...

Cool vakt! Jag har oxå en kompis som sjunger barbeshop, och som har tävlat i VM, men jag har aldrig lyckats vara med och lyssnat på hennes team någon gång... Inte för att det precis är min musiksmak, men i en tävling kan man ju vara med och heja ändå!
Sv: Jag skulle gärna se henne som fotbollsspelare, det är den enda sport jag själv utövat med glädje, men hon har inte visat något som helst intresse för det tyvär. Synd, men hon är inte en unge som uppfyller mammas önskningar och jag vill ju faktiskt inte ha det på nåt annat sätt....

Anonym sa...

Lite som han känner jag mig redan nu på lördagskvällen.

4U2 sa...

En underbar dag idag (förutom lite väl mkt smärtor fr.f.a i mitt ena ben, höft och fot, trams!) och har blivit bjuden på en magnifik 3-rätters middag av maken (ja, allt har han, som vanligt, lagat själv) utan att vi firar något.

En sådan skylt skulle jag behöva ibland, främst med tanke på vilket humör jag har när jag blir väckt! ;)

Jane sa...

Hur bär ni er åt för att sova så länge? När jag än går och lägger mig så vaknar jag efter 6,5-7 timmar, då är jag klarvaken men inte utsövd :( Kan omöjligen somna om igen! Livet är orättvist.
Var på Fotomässan och de har Fotomaraton som jag är med på - 6 teman: Gävleborgare, mitt gröna liv, träd, skor, tre och trafik. Dessa ska vara klara till kl 14.00 i morrn. Har inte fotat ett enda än, he he ... lite sport ska det ju va´. Tänkte kamma hem första priset på fotogrejor för 4000:- .... blygsam, eller hur? ;))

LissenTo sa...

Din helg låter väldigt trevlig,med bra variation kan nog vara värt att kliva upp. Ta igen det imorgon sov länge då.

Väktaren ser för kul ut.

Du har rätt, ryggäscken var nästa full, köpte ost, salami och lokal likör, lite kort och så.

Olga T sa...

Han verkar ha sovit länge....
Vädret här har varit minst sagt märkligt idag. Tjock dimma som inte lyfte förrän framåt 15-tiden idag. Mycket märkligt. Skulle vara med på tävling idag, det blev fyra timmars uppskjuten start p.g.a. tjock dimma. Sikten på golfbanan var för dålig. Jag har aldrig sett ngt sådant och så länge. Sedan blev det några timmars underbart väder innan dimman slog till igen strax innan mörkret la sej. Skönt att ni fick bra väder hela dagen!

Susanne sa...

Söt vakt ;)
Sv: Jag tänker iaf följa din kupp.
Bilden har jag lånat från Cancerfondens hemsida.

Lennart sa...

Den där vakten får mig att tänka på en gång då jag skulle flyga hem från England. På Heathrow gick det omkring en massa vakter tungt beväpnade och spanade ordentligt överallt. Då jag var framme på Arlanda och klev av planet var nästan det första jag såg en ABAB-vakt som satt och halvsov på en bänk. Lite kontraster så att säga.

Malla sa...

Jag är som en gammal tant - vaknar samma tid dag ut och dag in, 06.30 med en diff på 15 min hit eller dit.