tisdag 25 oktober 2011

Mitt eget tisdagstema: Blandade lärdomar

Tack så jättemycket för era roliga kommentarer igår och er önskan att få bli ”informerade om” fortsättningen med den glada och pigga praktikanten. Självklart: ”your wish is my command”;-)

Datorn
Praktikantens laptop är inte utrustad med en stor skärm, vilket är förståss väldigt olyckligt med tanke på att Facebook liksom kommer mera till sin rätt på en 24-tummare. Ännu värre är att laptopen verkar har anammat mitt ”våga vägra FB” tänk, den kraschade nämligen. Då jag inte hade hjärta att ropa efter IT-bästisen Radde eller den nyanställda nätverksteknikern (till praktikantens förtret då hon tycker att han är såååå snygg) tog jag saken i egna händer: Efter att ha stängt ner alla FB-sajter (slutade räkna efter fem) fick jag ett stort leende av datorn… och praktikanten. Dagens goda gärning ;-)
Lärdom: Datorerna på mitt jobb kan bara ta hand om en ”vän” i taget.

Uppdraget
Redaktionschefen X tyckte att praktikanten skulle börja ”jobba” på riktigt, speciellt då hennes ambition är att bli journalist. Imorgon ska hon ut på reportage – irl så att säga – och skriva fyra A4 sidor om Stockholms största arbetsplats ”Norra Länken”. Då hon har fått en värstingkamera av sin pappa och dessutom ”tar världens bästa bilder” borde det vara ett idealiskt tidningsknäck. Dagens research på nätet resulterade i en utmärkt faktasamling som hon gjorde på en timme.
Lärdom: Hoppet är det sista som överger människan.

Ordning återställd
Det var före lunchen det. Sedan återgick praktikanten till sin väl beprövade simultanförmåga, som fungerade utmärkt: tre samtal som totalt varade i en timme (innehållet vill ni inte veta) med ena örat, musik i det andra samt en misslyckad uppladdning av ett foto på en chokladboll(!) från iPhonen till FB senare var ordningen återställd.
Lärdom: Jag är för gammalt för sådant där, men vet ni vad: jag börjar bli lite avis på dagens ungdom ;-)

PS. Bilden jag lägger upp visar ett fönster på Ynglingagatan i Vasastan som kollegan Eva upptäckte under lunchpromenaden idag. Den har inte mycket med inlägget att göra eller vad tycker ni;-) DS

23 kommentarer:

Pumita sa...

Ju längre jag kom i ditt inlägg desto mer övertygad var jag att det är stackars praktikanten som hänger där... eller så är det BP som har gjort slut på sitt lidande, begått harakiri eller nåt minst lika dramatiskt... för det är väl ändå inte så att du repeterar Hamlet med praktikanten?!

Skickar dig famnvis med tålamod. :)

Freja sa...

Ohhh, jag ser en döskalle! Jipee, en sån vill jag med ha! Och jag ser fram emot inlägget från Norra Länken med världens bästa bilder!

4U2 sa...

Men visst har den det. Själv känner jag som jag lever i tiden då " Att vara eller icke vara osv ..." (när jag också anser undomarna vara de man skall vända sig till i mångt och mycket numera för de kan så mkt och det på en och samma gång) och vi "äldre" verkar mest trampa runt i de gamla beprövade jeans och rejäla gummistövlar! Något sånt, min hjärna har redan lagt av för dagen ( den har numera lite drygt 0 kapacitet - alltså inte helt nollställd = lycka!) ;) ;)

Rantamor sa...

Trodde faktiskt att det var praktikanten du släppt ut....
men bara lite i taget...
som i alla såpor...
fortsättning följer...
imorron får vi se naveln av praktikanten....
förstår att dessa veckor kommer att bli ett kåseri varje dag...
ge ut en bok BP och du får sitta i gomorronsoffan...
kanske jag har hunnit med min bok då också så vi kan sitta å hålla varann i handen...
och helst en fredag när Steffo är där och vi får testa vin...
äta god kockmat...
och sen visar du Stockholm by night för mig...
kommer hem till dig på en BIB fösare...
och sen....
men vart tog min fantasi mig ikväll ...jösses.

Tjingeling.

Jane sa...

Visst har bilden med praktikanten att göra ... hon har ju ohjälpligt fastnat i "internät" ;))
Själv har jag fastnat på jobbet alldeles för mycket, hinner inte med mitt privatliv ens ... bloggpromenader alltså :(

Olga T sa...

Vilket bloggfoder du har i två veckor nu! Trodde först också att det var praktikanten alternativt du som hängde där.... Oavsett om bilden hör ihop med inlägget eller ej så är både bilden och inlägget strålande!

LissenTo sa...

Säg till tjejen, att fler ur personalgruppen har reagerat på att hon har mobilen på under arbetet. Be henne stoppa ner den i hennes Louis Viutton väska.

Redaktionschefen X har rätt, dags för tjejen att börja jobba.

Galet passande bild :-)

SoF sa...

Vill du att jag skall försöka lära ut hur jag fixar till svart/vita bilder med selektiva färgområden?

Gissar på att det är mer brist på min utlärningsförmåga än din inlärningsförmåga.

Men jag försöker gärna om du vill.

Soliga hälsningar!

Anonym sa...

Hahaha, bilden torde vara en MYCKET bra symbol på vad som kommer att hända med somliga av dagens ungdomar om (Gud förbjude) FB brakar och de blir tvungna att ”gå ut i världen” och hitta IRL vänner/partners… De lär sitta där och stirra på fönstret och vänta på att någon skall trycka ”gilla” och sluta som magra och eländiga stackare så som personen på bilden uppenbarligen har gjort…

PS: jag har redan svarat på din kommentar inne hos mig nyss, men så kom jag att tänka på en sak. Du kanske inte har tänkt på det, men det ”gamla” skitinlägget ligger låst till förstasidan under resterande delen av oktober, då tar jag bort det. (ser du den stöpplade linjen när du är på ”förstasidan”? Det visar att inlägget är låst till den platsen) ALLA nya inlägg kommer därför att lägga sig EFTER det inlägget till vidare. När jag avmarkerar det, då återställs ordningen!

Per-Anders sa...

Personen på bilden verkar ha hamnat i en klämd situation.

Simon sa...

Häftig bild..
Hmm gör jag?? kan inte komma på vem det e..

Japp jag e Djurgårdare,.. oo förstår att det var nervöst.. men väldigt bra att det klarade sig.. Hoppas det går bättre för både DIF och Hammarby nästa säsong… och att det går sämre för aik.. såklart :)

Bildgatan sa...

Efter att ha läst allt och även ditt PS så funderar jag om det egentligen inte har ganska mycket med ditt inlägg att göra, mer skriver jag inte. =)

Annars hade ju bilden varit perfekt till morgondagens ordlösa onsdag, men det spelar nog ingen roll för du har garanterat ett lager på lut att fota.

Tänk,en värstingkamera så tar man världens bästa bilder. Hmmm ... skulle nog ha köpt en ännu värre, i prisklass i alla fall.

Vad är du avis på? FB - det är enkelt bara att gå med, bloggar gör du redan och ...

Ja, just det en viktig sak -du måste börja med att bara lägga upp bilder på dig själv i olika poser, helst lättklädda och på gränsen till ... Sedan ska du hela tiden ta bilder på dig när du äter lunch, fikar, är på After Work och allt som ser ut som att du är väldigt social och skriva att du har så kul och glömma bort att prata med de som är med dig IRL, fast de sitter också och lägger upp bilder av hur kul de har det.

När du fixat allt detta så behöver du inte vara avis något mer.

Det jag skrivit är en del av det jag tänkt skriva om som en av mina söner berättat om hur det går till när ungdomarna går på lokal idag. Att han hatar det kanske jag ska nämna.

Anonym sa...

Ladda upp chokladbollar det kan ta sin rundliga tid det.

cat sa...

Nej då du ska inte vara avis. Tänk så här i stället. Praktikanten kommer förmodligen vara utbränd långt innan hon fyller 30. Det kommer förmodligen ryka ur öronen på henne och det enda ljud hon kommer kunna frambringa är konstiga datorliknande pipljud.
Det finns liksom en bortre gräns för hur mycket digitalt simultanförmågande en mänsklig hjärna orkar med.

Ama de casa sa...

Hahaha! 14 dagar? Var det så?? ;-)

Älskar bilden :-D

Anonym sa...

PSSSST, du har mejl...!

PS: hälsa praktikanten! :p

Anonym sa...

PSSSST, du har mejl...!

PS: hälsa praktikanten! :p

Petra sa...

Jag dör vilket orginelt fönster. Kram

Jess sa...

Jag hoppas att bilden inte symboliserar praktikanten om några dagar! Hahahaha!

Susanne sa...

Måste komma förbi någon dag och kika på praktikanten ;)

Pysselfarmor sa...

men uj uj....jag tror det är ett tecken från ovan...
ska bli spännande att följa din kamp mot FB ;-))

Lennart sa...

Det verkar vara en tjej som kan slänga med väldigt många bollar i luften samtidgt. Vilken supermänniska. Då kan hon säkert ta en massa superbilder, bli fotokändis över hela världen och tjäna så bra att hon kan pensionera sig vid 42. Det vore kanske något?

Hörni sa...

Gillar bilden skarpt, stackars den som fastnar i det nätet. Den där praktikanten är nog inte så dum kanske, trots allt. Även om hon verkar en aning tålamodsprövande för en FB-vägrare som du. :)