måndag 10 oktober 2011

Det gäller att hänga med

Twitter
Nog har man sett Twitter hos några bloggare. I fredags hade vi en kurs på mitt jobb: ”Lär dig twittra på 90 minuter”. Jätteroligt var det, men med tanke på att man endast har 140 tecken till förfogande för att säga det man vill ha sagt så tror jag nog att jag är alldeles för långrandig i sammanhanget. Jag menar, det här inlägget består av 1 472 tecken exklusive mellanslag;-)

Wordfeud
Japp, man ska hänga med – på ett eller annat sätt alltså. Wordfeud (Alfapet fast inte med trädbokstäver) är ju den senaste landsplågan och självklart kan jag inte låta bli att testa. För att överhuvudtaget kunna se bokstäverna laddade jag ner appen på min läsplatta. Jag valde även slumpvis utvalda motspelare, vilket jag tyckte var väldigt smart gjort då man inte vill avslöja ens begränsningar mot folk man känner;-)

Så här gick det:
Ewert hette min första motståndare. Jag menar, heter man Ewert så är man ju minst 90 år gammal. Han sov ifrån spelet efter 72 timmar och då ledde han med 3 poäng. Seger för undertecknad alltså.
Opponent nummer två kallade sig för Irmuush som ledde med ungefär 150 poäng. H*n gav också upp. Var jag ingen sport eller… Alltså gick jag segrande ur den striden också. Samma scenario utspelade sig med Tiensuu. Konstigt…
Efter dessa segrar tyckte jag att jag var mogen att ta mig an två motståndare samtidigt.

Ställningen just nu:
Malin Carlberg 179 - BP 100
Aisedai 299 - BP 116
Bra, de ger nog snart upp dom också… Perfekt då kan jag gå på en bloggpromenad för jag kan inte göra tre saker samtidigt;-)

Om ni undrar vad bilden har med texten att göra så läs huvudrubriken: det finns uppenbarligen olika sätt att hänga med;-)

22 kommentarer:

Susanne sa...

Det där inte snyggt =(
Jag har försökt mig på att Twittra tidigare men det är svårt att skriva kort.
Jag älskar Wordfeud och har spelat som mest med 13 (för mig kända) samtidigt. Blev lite stressigt.

Selma sa...

På nåt märkligt sätt känns det som om vissa typer av kompensatoriskt beteende blir lite fånigt. Alla varianter av Robin Hood-frisyrer räknas dit.

Malla sa...

jag glömmer bort twitter oftast men det är rätt trevligt och enkelt :)
wordfeud ska jag INTE börja med, hur ska jag då får tid över till att läsa bloggar? :)

Jane sa...

ha ha, jag har också fastnat i bokstavsdjungeln Wordfeud, det är kul. Man behöver ju inte sitta i timmar utan "lägga" ett ord då och då som lite förströelse. Det som retar mig lite är att det dyker upp godkända ord som inte står i SAOL :( Sonen la av när hans flickvän fick 100 poäng på ett ord :)) Han hade inte en chans!

Petra sa...

Wordfeud är verkligen beroendeframkallande!

Snygg frilla om du frågar mig...NOT.

Olga T sa...

Ha, ha! Ja det finns olika saker att hänga med, och du, det var en fågel mellan tassarna, men fåglar har ingen svans som hänger, däremot har de fjädrar..
Jag har i alla fall vågat vägra Wordfeud jag. Hur uttalar man förresten det?

4U2 sa...

Bodde i en stad en gång där jag ofta åkte samma buss till centrum som en mycket äldre herre. Hatt, vita kläder och en vit svans som stack ut under hatten. En ros i kavajslaget, ibland. Jag gillade att åka samma buss som han, vi pratade aldrig med varandra men han hörde liksom till. Ålder? Mellan 80-85 enligt rykten. (sas också att han var flintis förutom hästsvansen men, vad gjorde det, han var en Dandy oavsett!) :)
Jag brukar slå de mest intellektuella i Alfapet, skulle inte vilja testa det nya ... det lär finnas "fusksappar" men jag vill tävla i "ordförråd och strategi" inte med hjälp av andra eller annat ;) Är jag gammaldags?

Simon sa...

Kul med twitter kurs.
Behöver ni det i jobbet?? Eller var det mer en kul grej?
Ja visst e det en kul idé med Art jumble, lite som foto tävlingarna du e med på. har uppdaterat bloggen nu förresten.

Hörni sa...

Twittra vågar jag mig inte på, det känns som jobbigare och mer beroendeframkallande än bloggen.
Men wordfeud däremot, det är superkul att klura ut ord. Spela gärna mot mig om du har lust, du minns väl vad jag heter? hörni :D

Caja: sa...

Jag älskar wordfeud.....vill du så finns jag på namnet cajapaja ;-)

Anonym sa...

Hmmm, jag undrar om jag kan få Sven att börja spara håret i nacken... ;-)
Tror inte det, höhö.

Du "svenger" dig med termer som jag inte ens vet vad det är, jag börjar tro att det snart är dags för mig att tvångsuppgraderas... Såhär kan jag ju INTE ha det, jag har inte ens FB...
Hmmm, jag kanske inte ens fins EGENTLIGEN? :o

Jess sa...

På tal om bilden så finns det vissa saker man kanske borde släppa! ;)
Vills u spela mot en likasinnad kan du spela mot mig, jag spelar mot Gun och hon vinner typ med 500 mot 200.... Varje gång! hahaha!

Freja sa...

Jag har så uråldrig mobil att WF inte funkar, jag har ingen smartphone.... Kanske tur det, för alla på mitt jobb spelar mot varandra hela tiden, jag skulle gå upp helt i det....
Sv: Receptet var för lergryta, men det blev verkligen helskumt. Känns som om den som gjorde receptet inte själv prövat det....

LissenTo sa...

Vet du Beate, i lördags laddade jag ner Wordfeud. Fast jag har inte så långt att jag ens börjat spela. Får se hur det går :-).

I Twitter kommer vi aldrig gå i kurs i jobbet. Gör inget tror jag.

Visst är det roligt när man går igång i fantasin. Skapar du något nuförtiden? Jag syr kuddar och ett litet broderi också.

Monica sa...

Frisyren ja vad säga, Jacob som har en massa hår kanske skulle passa i den.
WF hoppar jag över blir bara stressad av att spela spel och min mobil är snart antik så jag kan nog inte ladda ner det.

cat sa...

Säger som Monica, wf hoppar jag över för annars blir jag bara stressad.
Twitter hoppar jag också över, av många anledningar.

Frisyren var ju minst sagt eh, ja du jag finner nog inga ord.

4U2 sa...

sv: ja men, hade ju inget hemma! ;) Kul du gillade det :)

cat sa...

Så klart att jag inte har en aning om vilken sorts blomma jag har fotat den här gången heller :) Min hjärna verkar inte klara av att ta in så mycket florakunskaper ;) Jag misstänker att min hjärnas kapacitet för lagring av till viss del onödig information, redan är överskriden.

Bildgatan sa...

Ja nu kan jag verkligen skriva att jag absolut inte har en aning om vad du skriver om. Alfabet har jag spelat men det där andra, aldrig hört talas om, trots att jag numera inte vistas i skogen lika mycket. =)

Men att spela i 72 timmar? Förstår att du kan lägga åt sidan på något sätt, men om du kan det så borde ju en annan få sova och inte förlora för det.

Har säkert något med den där Iphonen och alla appar att göra, det viktigaste i livet just nu (för många och framförallt i reklamen). Det missar jag som tur är när jag inte äger något, var skulle jag plocka den koncentrationen från? Får jag låna av dig?

Förresten jag skulle inte ens kunna kommentera hos dig om du twittrade. Det gör man väl där också. Ska kanske gå in och kolla och skaffa ett konto. =) Nej, tror inte det och eftersom jag föll för FB så får det räcka nu, för ett tag i alla fall.

Ps. Jag har en bekant som heter Ewert och han är inte 90 år, bara 65 (tror jag).

Visst hänger man med - jag har också hästsvans för dagen. =) Skillnaden? En annan frisyr och kanske lite mer tätbevuxet.

Anonym sa...

Jag har inte (fått) spela alfapet sen jag gjorde storslam mot Anders i första draget.
- Lägg ett A där, lägg ett A där...
Så gick mitt mantra (ljudlöst, men lite telepatiskt sådär).
Ander är snäll och uppfattade vibbarna. La ett A där jag ville ha det.
Första draget. Ut med alla bokstäver. Tredubbel ordpoäng. Ordet var "Lanterna".
Sen ville inte Anders spela mer ;-)

Pialotta sa...

Ha, ha du.. där har du fel.. Min sambo heter Evert.. nog för att jag tyckte det var ett väldigt gammalt o omodernt namn när vi träffades.. så det blev Mevert eller Mev.. falsett mm mm från både oss vuxna och barn/barnbarn .. han är inte 70 .. inte 80 eller 90 .. han är yngre än mig .. 3 år ;) Alltså yngre än mig ;)

Pysselfarmor sa...

Tänk fastän jag jobbar med IT så har jag FB endast för en enda sak och det är för brodericaféet i Kulturhuset. När någon försöker bli vän med mig skickar jag en mail och säger det är ingen mening för jag gör inga egna inlägg om mitt liv på FB.
Jag twittrar inte heller och inte har jag testat wordfeud. Kommer inte att göra det heller - man kan faktiskt fuska i det.....
men i övrigt hänger jag med ;-)))