torsdag 13 oktober 2011

Torsdagstema: ”I like”

Nu har jag ju sagt det många gånger förut, men vissa saker tål ju att upprepas:
Risken att jag får bloggtorka är minimal (= obefintlig), då jag uppenbarligen är så lyckligt lottad att jag får bloggfoder från alla möjliga håll. När man som minst anar det – ja, ni vet:-)

Ett riktigt brev
Den här gången var det ett brev på hallmattan. Ni förstår ett riktigt brev med en handskriven adress på, som man får kanske fem gånger per år nuförtiden (fakturor inte medräknade). Det vägde lite tyngre. Jag vände på det och där kunde jag läsa: ”Från en som inte vågade”. Avsändare: Gärdsmygen. Brevets innehåll ser ni på bilden - en kylskåpsmagnet som jag inte bara ”like” utan ”love”. 1 000 tack Gärdsmygen, du är bara så underbar!!!

En kollega som har koll
Tur att man har en kollega – Susanne, som har järnkoll och antecknar på konferenser. Kolla de här siffrorna – svindlande måste jag säga:
- Endast fyra procent av tjejerna i åldern 19-20 vågar vägra vara med på Facebook. De har nog ett riktigt socialt liv.

- Var 11:e människa i världen är med på Facebook. Ja, man faller väl för grupptrycket till slut.

- Facebooks sexmånaders rapport visade en vinst på 10 miljoner dollar (30 procent vinstmarginal). Självklart får ni som är med i FB ingen utdelning.

- Av drygt hundra anställda på mitt företag är det cirka 20 som vågar vägra vara med på Facebook. Som ni vet är jag en av dom och en kylskåpsmagnet förpliktigar;-)

Fler bidrag till ”I like” hittar ni här.
PS. Om ni också vågar vägra gå med i Facebook så finns kylskåpsmagneten att köpa på Designtorget. Utmärkt initiativ från detta företag som verkligen främjar både okända designers…och min syn på FB. Tack! DS

23 kommentarer:

Petra sa...

Finns det även Våga vägra vägra FB? :-) jag är en av alla som hänger där!

Olga T sa...

:)
Jag är som du vet kluven till fenomenet. Skulle kunna göra ett långt inlägg om det om jag ville.

Designtorget är min absoluta favoritaffär!!

Anonym sa...

Jag gick med med en stoooor rynka på näsan. Är nästan aldrig inne där längre, men jag tackar FB. Det var den som i förlängningen fick mig att börja blogga för jag kände att jag behövde mera utrymme.

Jag TROR jag tackar FB i alla fall... ;-)

Jess sa...

Om man vågar men vill då? ;)

Jane sa...

Jag vågar vägra allt möjligt :) T.ex att äta lever eller bruna bönor men jag har aldrig sett en kylskåpsmagnet med det :/

Lena sa...

Jag vägrar inte fb men är inte helt igenom positiv till det heller. Kul att det finns kylskåpsmagnet i ämnet:)

Beppan sa...

Kul grejor de har på designtorget!!

FB kan vara rätt OK - med måtta och MYCKET stor försiktighet.
Jag hittade en klasskompis från fjärde klass den vägen. Men vi kommunicerar inte på FB utan via mailen.

Och så ska dom ju bygga serverhallar i Luleå för många pengar - som ger 100-tals människor jobb.

4U2 sa...

Man kan vara med på facebook i en egen liten läsekrets, man tillåter alltså bara de närmaste vara med och ha inträde till ens sida med tillkomst till bilder m.m. Ingen kan t.ex se/läsa (ja, jag publicerar inget och skriver inget och min bild är oigenkännbar för alla utom mina de nära) min sida. Varför facebook då? För att just detta med avstånd gör att vi mycket lätt kan se bilder hos varandra, gratulera till olika händelser m.m just när de berättas, vi har ett runda bord konversation med omedelbar (ja, jag är lite efter där) respons. Hade vi alltid bott ett par minuter från varandra och kunnat samlats obehindrat stup i kvarten hade vi inte behövt Facebook, nu är det som det är. Men, maken och några andra i familjekretsen är fortfarande icke med.
:)

Simon sa...

Kul kylskåpsmagnet :)
”Endast fyra procent av tjejerna i åldern 19-20” I hela världen?? Wow det e ju helt sjukt.. :)

Freja sa...

Men jag gillar ju fejjan ;-) Peppar min cancersjuka kompis som jag inte kan träffa IRL, nätverkar med kollegor som är spridda över hela landet, har kontakt med gamla barndomskompisar som jag tidigare tappat bort, får vara med mina gudbarn och syskonbarn fast jag bor 90 mil från dem..... Visst tar det även tid, men jag vill ju inte ha nått socialt liv, jag vill vara i min lilla bubbla.....

Bildgatan sa...

Tycker den är kul och precis som på FB så skriver jag att jag gillar den. Där behöver jag i och för sig bara trycka på en knapp. =)

DU och sambo är snart de sista vägrarna. När alla andra har gått med kommer ni fortfarande att vägra. Jag tycker att det är litet kul och även om det inte ger mig så mycket och jag ännu inte sökt efter någon, de jag har har oftast hittat mig av någon anledning.

Däremot hittar jag bra länkar och intressant läsning som jag kan ha nytta av både som privatperson och i arbetet.

Vi väljer vad vi vill visa, skriva och kan man inte stå för det så .. skriv för tusan inte. Tycker att det är rätt när personer förlorar arbetet för att de inte har bättre vett och skriver om chef och så vidare med mycket dåligt ordval. Att "mordhota" en chef (än hur illa man tycker om h*n) är en självklar anledning till avsked. Gör du det IRL är det ingen tvekan men här överklagar man och facket är på den anställdes sida, det får vara måtta med allt.

Nej nu blev det en hel massa konstiga tyckanden så då är det dag att sluta.

Ps. Ska kanske gå in på Designtorget och kolla - men på kylskåpet får den inte vara utan han får ha den på anslagstavlan på kontoret. =)

Pialotta sa...

Skylten är ju en kul grej, men facebook, som du vet, gillar jag av olika anledningar. jag har många både bloggvänner och familjemedlemmar som är med där som mina vänner. Har oxså hittat en del gamla vänner sedan förr som jag inte träffat på många år.. riktigt kul Så väljer man ju själv vilka som man vill ta med i sin lilla vänskapskrets. Man får verkligen passa sig vad man skriver där, men det tycker jag alla mina gör.. visar på bra länktips och visar bilder/foto som är aktuella I Tiden. Man väljer själv vad man vill visa och för vem man vill visa .. likadant kan man själv styra vad man vill se hos andra. Spel och olika appar väljer jag bort till exempel.. men det vet du sedan innan då jag skrivit tidigare hos dig om Fajjan ;) (Många "man" i inlägget, men det bjuder jag på :) Visst är det fint med människor som är riktiga medmänniskor och visar det på många olika sätt :) Ha de gott och ta hand om skylten, för den var cool:)

SoF sa...

Undrar om det finns någon undersökning som talar om hur många som "vågar vägra FB" i åldersgruppen 50-60? ;)
Troligen lite fler än 4 %.

Varma kvällshälsningar!

Per-Anders sa...

Jag tillhör dem som gett upp. Med halvöppen mun och tom maniskt blick uppdaterar jag Facebook varje halvtimme.

Pysselfarmor sa...

oj oj nu blir du snart spammad
;-)) nu har du rört om i FB-grytan
*fniss

tänkte på dig när jag lade in bilden!

Monica sa...

Att inte vara med i FB är ju ingen förlust direkt, visst har jag ett konto men inte för grupptrycket utan mest av ren nyfikenhet. Man får reda på en massa om den yngre delen av familjen som man missade förut. Det kan ju tex vara roligt att veta vad den nya pojkvännen heter och hur han ser ut så man inte blir förvånad när det knackar på dörren;-))))))

cat sa...

Våga vägra på bara! Själv har jag faktiskt börjat lägga mindre tid på fb nu för tiden. Men det är ändå ett utmärkt sätt att kommunicera på när man vill nå många samtidigt.

4U2 sa...

sv: kanske det. Vem vet, vår hjärna kan reagera så konstigt ibland....

Anonym sa...

MYCKET hög "vill ha faktor" på den måste jag säga!!!
Hmmmm, årets julklapp?

Susanne sa...

Tack för länken. Jag är en riktig Fejsbookare jag ;)
Ha en underbar helg

Malla sa...

haha jag säger som Petra - finns det en våga vägra vägra FB? :P
Jag behöver fb av olika anledningar, inte för det sociala...öh?

Lennart sa...

Jag är inte med på Facebook, skulle inte orka med att logga in och hålla med på uppdatering om vad jag gör och så. Tycker det är enklare att hålla kontakt med folk genom att ringa. Jag har inte fått ett riktigt rev på hallmattan nu på en evighet. Fick ett vykort i mitten av juli, det är nog det enda vad jag minns. Det har bara varit några såna där fönsterkuvert, pensionsbreven och så ett från banken.

Hörni sa...

Facebook blir precis så jobbigt som man själv gör det till. Jag skriver nästan aldrig någonting där, men det är lite kul att se vad andra har för sig. ;)