onsdag 19 oktober 2011

Ordlös Onsdag: "När gammalt möter nytt"Fler bidrag till temat hittar ni här.

22 kommentarer:

BP sa...

OO:s tema ”När gammalt möter nytt” är väldigt populärt hos mig märkte jag. En snabbtitt i mitt (osorterade) arkiv visade nämligen att jag hade kunnat lägga upp hundratals bilder. Men dagsfärska foton är ju det som gäller för mig som ni vet, så jag tyckte att ovan bild var ganska så talande om man säger så.
Den elektrotekniska handboken från 1950, där dom flesta av er inte ens var påtänkta är ett fynd som maken släpade hem för ett tag sedan. Den väger ungefär lika mycket som ”konkurrenten” från 2011, inköpt hos Kjell & Company. Å jag lovar att ord som dator, RAM, moderkort, Wi-Fi och USB minne inte förekommer i den 61 år gamla boken. Det enda ordet jag hittade som både böcker innehöll vad ”Volt”. Ganska roligt faktiskt, då gammal, hederlig ström behövdes både då och nu.

PS. Dessutom kan jag meddela att man inte bara bli blöt när det regnar och inte orkar ta ut paraplyet ur axelväskan, man blir dygnsur från topp till tå. Ett faktum som är gammalt och inget nytt. Borde åtminstone komma ihåg det tills imorgon eller vad tycker ni;-)

Freja sa...

Gamla böcker är så fina, slitet läder, det är annat än dagens glassiga omslag... Fast jag behöver nog den nya boken betydligt mer....

Olga T sa...

Kul idé!

4U2 sa...

Älskar bilden! Böcker, och patinan ... ja, där har vi en av mina intressen :)
Kan inte låta bli att fundera varför du inte tog upp paraplyet? Jag saknar ett så tröttnar du på att ha ditt i väskan kan jag ta hand om det åt dig ;) Annars tycker jag du skall använda det nästa gång det regnar! ;)

Tack å tack för alla dina kommentarer som alltid antingen glädjer mig eller får mig att tänka, dvs berör! Kram

Jess sa...

Bra bidrag till temat tycker jag!

Erik "Semlan" sa...

Läste din kommentar och log under tiden.
Jag blandar och ger med mina foton. Den här gången blev det nytaget foto. ;-) Även det inom teknik ju.
Tekniken har verkligen förändrats! Lustigt att bara strömmen (volt) fanns i den gamla teknikboken. Förvånande. Den nya ljusblå köpte jag själv. ;-)
Kul att du gillar Bowie, tack för kommentaren.

Susanne sa...

Eftersom du inte orkar dra upp paraplyet ur väskan föreslår jag att du köper ett sådant här paraply http://www.paraplyfabriken.com/2410_HP_Hattparaply.php
Ett plus är att du har händerna fria ;)

Anonym sa...

Hahaha, du är bara för härlig! Underbar text, som vanligt hos dig!
Jag förstår din man, jag har MYCKET svårt att göra mig av med "bra att ha böcker" och de följer LÄTT med mig hem från loppisar mm.
Klockren tolkning av uppgiften, klockren!

Bildgatan sa...

Den första boken har vi hemma kan jag med stor säkerhet skriva, vet till och med var den finns även om jag aldrig rört den. Däremot kan jag inget skriva om den äldre modellen, men mycket gamla tekniska (och matematiska) böcker finns det dock.

Och visst är det så att hederlig ström behövdes både då och nu. Även om det gamla möter det nya i både material och på andra sätt. =)

Susanne sa...

Sv: Tack för potatismostipset.
Vi brukar ha färsriven pepparrot på hemmagjorda hamburgare, det är oxå gott-

LissenTo sa...

Snygg gammal bok och sedär ett tema som passade dej också, Beate :-).

Ta paraplyet till jobbet, åtminstone. Hem spelar inte samma roll.

Malla sa...

Ja den bilden talar för sig själv :)

Simon sa...

Cool bild,
Häftigt att det har hänt så mycket på den tiden.
Man undrar ju lite om det kommer bli samma sak med den nya boken, 61 år från nu.. att typ inget är det samma.. det kommer det säkert..

Elisabeth sa...

Alltid så trevligt att läsa din text och titta på dina foton. Mina mungipor åker upp och allt känns bra! Ha dé!

Jane sa...

Undrar vad Aidan Chambers skulle ha för boksamtal kring de där böckerna :/ Kanske inte lägligt med samtal om ALLA böcker man läser ;))
Tips - lägg boken på huvudet när det regnar ... i brist på paraply ...

cat sa...

Läcker bild och en mycket bra tolkning. Som bibliotekarie gillar jag bilden extra mycket :)

Kicki sa...

Din tolkning blev perfekt!

Anonym sa...

Fast båda dom där är väl gamla, egentligen? Nu när internet finns...
;-)

Hörni sa...

Läckert det blev med de båda böckerna tillsammans. Håller med Ama lite, böcker känns lite överflödiga nuförtiden, hahaha. ;D

SigridfraEnget sa...

Snyggt tolkat, tycker jag!

Monica sa...

Smart lösning;-)))

4U2 sa...

sv: nej, nej bilden tog jag själv. Jag brukar klippa mig när jag tycker det är jobbigt att sätta sig på håret. Mitt växer ganska fort ... om jag skulle färga så blir det dags för ny vända efter 1 v och det skulle innebära att håret antagligen skulle falla av till sist efter veckovisa behandlingar ;)