måndag 17 oktober 2011

"Monday Chronicle"

På bussen
Att bli hotad med att bli ihjälslagen en vacker dag (nej, det är inget skämt) av en medelålders svensk man på 624C bussen klockan 07:50 förstör åtminstone halva dagen. Han var inte allergisk mot rök utan allergisk mot rökare i allmänhet och mig i synnerhet. Han satt där han satt, jag tog sätet mittemot och han ville att jag skulle flytta på mig, vilket jag inte gjorde. Ja, man ska nog inte utmana idioter. Lovar att låta bli framöver, då jag vill leva ett bra tag till.

Klippning
Då maken hamnade under saxen hos undertecknad igår gjorde att jag spenderade dom insparade pengarna idag på mitt hår istället. Frissan gjorde ett utmärkt jobb.

Fika
Att bli bjuden på avdelningsmötesfika av chefen på Stina’s Bageri i Vasastan är ju väldigt trevligt. Att chefen sedan inte råkade ha pengar på sig är i och för sig inget ovanligt, men där rök en hundring till. Ingen fara, det drabbar ingen fattig;-)

Dagens goda gärning
Kollegan X har tyckt i flera år att det är billigare att få en och annan parkeringsbot för den illegalt parkerade bilen än att köpa månadskort och ta bussen. Den senaste tiden har det dock inte gått så bra för honom längre. Men idag lyckades jag för andra gången med att varna honom i tid. 1 100 kronor kan man ju ha roligare för. Dessutom får jag ofta skjuts av honom till Östra Station så…

PS. Bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra – egentligen. Men om ni tittar på bilden som är tagen idag, så visst tänker ni – precis som jag - på skumbananer eller… DS.

21 kommentarer:

Petra sa...

Vilken idiotgubbe. Jag ser inga skumbananer utan öronproppar som jag inte kan leva utan.
Kram

Susanne sa...

Det är livsfarligt att åka kommunalt med alla morgonsura gubbar.

4U2 sa...

Flitig användare av öronproppar (du såg mina ilrosa för ett tag sedan) så såg jag genast vad det var, trots att dessa är otroligt bleka! ;) Kan inte sova om jag inte stoppar in minst en i örat (var annars?) men då blir det till att skrika till maken om vi kommer på ngt att säga varandra innan vi intar sovställning ... ja, jag hör allt trots propparna men inte lika bra ;) :)

Roligt du gillade "ditt" inlägg hos mig, jag menar, klart jag tänker på dig medetsamma jag ser dina initialer :)

Jane sa...

de där skumpropparna skulle du ha stuckit upp i näsan på gubben :P

Förresten ... din historia förtäljer inte hur din man såg ut i håret efter behandlingen ... bara att du blev tjusig ;))

Bildgatan sa...

Tyvärr inga skumbananer men du påminde mig om att jag har tänkt köpa öronproppar. Bra att ha när man flyger.

Låter otäckt det där med mordhot. Hade han varit svår allergiker så hade jag förstått men kan nog garantera att även om han varit det så är det nog svårt att undvika i en buss.

Okej, låter trevligt med bjudfika men vem var det egentligen som bjöd? Låter som att chefen såg en chans att få fika gratis. =)

Jag låter ungefär som din kollega X, för många år sedan men insåg att jag inte tjänade något på det när parkeringbolaget satt en lapp på bilen och funderade om jag inte ville köpa ett månadskort för en parkering. =)

Bra att du nu såg att det var sik, blev lit orolig över din första kommentar. En sådan lax har jag aldrig sett, inte ens ett yngel har väl den formen. Däremot kan fjällrödingen se ut så där, i formen.

Sov gott ... ZZzzzzz

Malla sa...

urk vilken pruttgubbe.
jag tänker med på tuggummi då jag ser bilden :)

Simon sa...

Jobbig start på dagen…vilket pucko..
Skumbananer?? …hmm :)
Kul att du gillade tavlan föresten ,.och gillar din tolkning..den passar bra.

Diana sa...

Näää, jag tänkter på sömn. Använder ibland öronpropparna så att jag kan sova extra gott. Men mina är gula. :)
Otrevligt att bli hotad. För att du luktade rök då eller? Tramsigt.

Monica sa...

Jag är inte förvånad hot och våld tillhör ju vardagen nu för tiden, du får gå en kurs i karate sedan kan du paketera ihop alla som är dumma mot dej;-)))))
Öronproppar har jag inte haft användning av sedan vi flyttade från Solna men med förtätningen här ute är det väl snart dags igen.
Tyvärr håller dom på att bygga sönder hela idyllen;-((((((

cat sa...

Njae skumbananer var nog inte det som jag tänkte på, snarare stolpiller eller det som det faktiskt är ;). Tråkigt med gruff på bussen, men desto trevligare med en stund hos frisören. Tur att maken blir så fint friserad av dig :)

Anonym sa...

Tänkte också mer på stolpiller. Öronproppar vill jag ha i öronvaxgult.

Jess sa...

Surgubben för bussen kunde ju flytta i så fall och är det där inte olagligt att hota folk så, du kunde anmält honom!

Skrattade gott åt att maken fick bonusklipp (som säkert var alldeles lysande eftersom det utfördes av dig) och du sedan njöt hos frissan! :)

LissenTo sa...

Då och då möter man puckon, tyvärr.
Ta ett annat säte, lova det.

Tänker på öronproppar, hade det på resan.

Ha en fin tisdag. // Lissen

Anonym sa...

Vilken munter gubbe på bussen. Såna borde vi få lyckan att träffa fler av. NOT!
:-)

Anonym sa...

Men vilken idiotgubbe! det hade sannolikt förstört HELA min dag, och lite till!? :-( Akta dig för honom, man vet aldrig...

Ang bilden: jag vet inte vem som är sjukast, DU som tänker på skumbananer eller JAG som trodde att det var "storpack" med stolpiller...
Hmmm, låt oss snabbt gå vidare och lägga detta bakom oss...

Freja sa...

Vilken galning! Tur jag inte åker buss så ofta, jag gillar inte att bli mordhotad....

Hahaha, jag klipper mannen och sen går jag själv på salong, spenderar två timmar och den enda klippning som sker under den tiden är att frissan visar saxen för mina toppar....

4U2 sa...

Ha,ha vad jag skrattade åt din kommentar om "stora tampisar"! ;) Jo då, du var på rätt väg ... om man kan säga så, med första gissningen men du kommer att förstå sedan varför jag skrattade åt din kommentar! ;)

Pysselfarmor sa...

Jag var med om en på pendeltåget hemåt efter en djävulsk dag på jobbet som trugade och trugade att jag skulle dela en vinpava med honom. Jag gav mig den på att jag INTE skulle flytta på mig. Satt där när han kom inraglande....
När jag flera gånger artigt tackat nej till erbjudandet tröttnade jag och spände blicken i honom (jag kan säga att då var jag nog svart i ögonen - jag var heligt förbannad) och sa att höll han inte käften och lämnade mig i fred fick det oanade konsekvenser eftersom jag har svart bälte i karate. Han stirrade och jag stirrade...sedan drog han iväg och svor på lämpligt avstånd...
Jo jag ljög! ;-))
Pröva det nästa gång ;-))

Hörni sa...

Vilken idiot du råkade ut för! Blir riktigt upprörd, man mordhotar inte folk så där!

Haha, jag tänker inte på skumbananer, utan mest på klåda och värk, för det är vad jag får av att använda såna där proppar.

Lennart sa...

Men vad är det för busspassagerare ni har där? Sånt har jag aldrig råkat ut för. En lite udda händelse som hände en gång förra året var då en man runt 30 klev på spårvagnen jag satt på. Då dörrarna stängdes och spårvagnen körde drog han ner sina byxor och la av en ordentlig brakare! Sen drog han upp byxorna, ställde sig vid dörrarna och då spårvagnen stannade klev han av.

thejeanettishway sa...

så väl skumgodiset paketeras nft :)