fredag 28 oktober 2011

Manicken

Ni var inte många igår som var på humöret att gissa vad manicken på bilden föreställde. Idag kan jag avslöja att Jane och TantMarit gissade hälften rätt – bokstavligen talad. Manicken är nämligen delbar och blir då en borste för att rengöra mellan tangenterna på tangentbordet. Alternativt kan den även fungera som mellanborste för tänderna. Jag rekommenderar dock att använda borsten antingen för det ena eller det andra.
Manickens del 2 är en rund platta med en duk på som är utmärkt för att få en strålande ren display på till exempel en läsplatta eller iPhone. Även bildskärmar blir fria från kaffefläckar har jag förstått, men inte testat;-) Bilderna ovan visar objekten före rengöring;-) Cool grej, eller hur!!?

PS. I fall att ni är intresserade så kan jag berätta att praktikanten har gjort stora framsteg:

- Hon hämtar kaffe åt mig ("I deserve it because I'm worth it";-))

- hon dissade (hennes ord) pojkvännen i andra änden av luren (iofs tre gånger inom loppet av en minut, men ändå) för att fortsätta med sitt projektarbete om Norra Länken

- hon gjorde ett utmärkt layoutjobb för uppgiften

- hon har klart och tydligt förklarat att kollegan Håkan och jag är tråkiga ”för ni jobbar ju hela tiden”.

Där satt den - sanningen alltså. Jag gillar öppna, ärliga och framförallt rakt på sak ungdomar. Japp, det kallar jag klara och tydliga framsteg;-) DS

16 kommentarer:

Freja sa...

Jag gillar din praktikant, tänk att vara så ung och så kaxig! En härlig känsla! Och den presenten hade min laptop önskat att jag fått....

Olga T sa...

Jo jag skulle ju skrivit att det var en borste men just då blev jag avbruten av telefonen och ......så blev det inte av. Ska nog skaffa en sån där borste, verkar vara bra att ha!
Bra att sin praktikant gjort framsteg. Bådar gott inför andra halvlek ;)
Höst....:(

4U2 sa...

Ha,ha,ha tog alltså fel på vad man skulle gissa på men skall sanningen fram skulle jag inte kunnat gissa. Men den verkar bra den där lilla saken :)
Ja tänk vad dagens ungdomar vet att ta för sig OCH prestera så man knappt kan klandra de när de bloggar/pratar i mobil/ lyssnar på MPR m.m när de skall jobba. DET klarar inte jag.
(hur många vuxna bloggar från sina jobb UTAN att sköta sitt jobb? Många, alltför många)

Ha en härlig kväll! Du seriösa, tråkiga lönelyftare ;) ;)

Jane sa...

Gillar ditt tips om att antingen använda borsten till det ena eller det andra ... gäller det "putsgrejen" med? Har den någon sorts utslätande funktion ... mot rynkor menar jag?
Har redan slagsida i soffan, med dator i knäet, men saknar vinet ... orkar inte resa på mig och ingen uppassare har jag heller :(

LissenTo sa...

Framsteg av praktikanten, säger som Gärdsmygen, bådar rätt gott.

Vad kul med länkningar och presenter, feel good fantastiskt.

du kommer att gilla boken.

Ha en finfin helg. // Lissen

SoF sa...

Tack för info - det hade jag aaaldrig kunnat gissa.
Verkar vara en användbar grej.

Varma kvällshälsningar!

Pysselfarmor sa...

hmmm....men man kan väl ta mellanrumstandborstar då och använda till tangentbordet...de finns ju i små storlekar...eller är den där extra mjuk o skonsam på något sätt...asch jag kör med dammsugaren ibland. Någon gång har det sagt slurp och en tangent försvunnit - kan säga att det inte är kul att leta i en dammsugarpåse
;-))

måste ha haft turen att alltid möta snälla kossor - mött massor i mina da'r. Å andra sidan möter jag tydligen aldrig elaka hundar heller...

Pialotta sa...

Sorry jag har helt missat din gissningstävling, men du gav mig en finfin idé nu för att rengöra tangentbordet :) Mellanrumsborstar har jag i alla storlekar hemma, då för tänderna.. men självklart ska jag ge mig på med borsten i morgon.. jättefiffigt ju :)

Kicki sa...

Jag läste inlägget, från min mobil i sängen, och det var krångligt att kommentera! Jag hade gissat på en stämpel så det var ju helt galet! Vilken kul manick! Praktikanter kan vara svåra till en början innan man lär känna dem. Vi hade en som jag mötte på morgonen med ett: -Du och jag ska göra Marimekko idag! Jaha, och vem är du då? kontrade jag med.
Hon var en tjej som ville synas, styra och gärna att vi gjorde som hon ville! Efter 4 veckor så visst var det en gullig tjej men det var skönt när praktiken var över!

Monica sa...

Vilket rent tangentbord;-)kanske dags att rengöra vårt.
Bra med en duktig praktikant som vet sin plats i ledet.

Ja visst är det härligt med vårvädret, elbolagen gråter väl nu.
Fick ett erbjudande i går om att binda vårt rörliga elpris???
Ha en bra lördag;-)))

cat sa...

Dumma blogger. Allt jag skrev här gick inte att publicera, så nu får jag börja om.
Det verkar vara en jättekäck manick. Kanske något man skulle köpa själv.
Praktikanten var lite väl hård när hon dömde ut er som tråkiga tycker jag.
Inte jobbar ni väl hela tiden inte ;)
Dessutom kanske hon bör lära sig inför eventuellt eget jobb i framtiden att man förväntas lägga viss tid på jobbet till att göra det man har lön för, kanske uppåt en 65% av tiden i alla fall ;)

Bildgatan sa...

Nej, det har jag aldrig gissat rätt på en smart grej. Fast det där med tänderna lämnar jag som att jag inte läst. =)

En egen privatsekreterare av den gamla stammen och så ung. Hon har förstått det där. Ja, det gör mycket i telefonen som vi kan lyssna på utan en tanka på att "miljoner" andra kan lyssna. Förvånas varje gång jag åker tåg, det enda kollektiva förutom flyget som jag brukar åka.

Tråkiga - kanske socialt men effektiva. Visste inte att man skulle vara rolig under arbetstid också förutom vid raster och annat socialt.

Visst raka och ärliga förhoppningsvis även effektiva och arbetssamma när den dagen kommer. Nu är väl inte alla sådana så därför borde jag inte skriva ett samlingsnamn för de yngre.

Ha en bra lördag.

Anonym sa...

HA! Det visste jag redan. Ja, att manicken var en sån mojäng, alltså.
:-)

Heja praktikanten!
:-D

Jah Hollis sa...

Det verkar vara en pryl jag skulle ha användning för.

Hörni sa...

Det är ju det jag säger, du gillar praktikanten! ;D Du kommer sakna henne sen ska du se. ;D

Coola manicker, vem skulle inte behöva en sån, ser ju jättebra ut ju. :)

anne sa...

Smart mannick!!! Men, undrar om den skulle funka på mitt tangentbord, mina tangenter är ju platta och med 2-3 mm mellanrum. Men, å andra sidan är nog den där grejen bra mycket bättre än att gnugga med nageln! :)

Sv. Nänäää, har blir det inte till att vila inte- vi ska ju på krogen ju! Höra sonen spela! Undrar om jag behöver ta mig en tupplur för att orka...? ;)