fredag 30 september 2011

Himla annorlunda ;-)

Har man en blogg med namnet ”Konst eller konstigt” så utgår jag iskallt ifrån att den är annorlunda. Det måste den vara;-) Jag gillar att vara ”annorlunda”: man ska skilja sig lite från mängden. Det är inte speciellt roligt att vara ”som alla andra”. Det är kul att sticka ut… ibland;-)

Victoria Tower
Då kollegan Inger och jag besökte Konstsalongen på Kistamässan idag så tänkte jag att ni får titta på allt annorlunda jag hittade där. Den första upptäckten, som man knappt kan missa är Scandic Victoria Tower som är ett 33 våningar eller 120 meter högt hotell och kontor. Byggnaden är Stockholms näst högsta efter Kaknästornet. Tornet är visserligen ett annorlunda (skryt-)bygge, men ärligt talat så är jag inte odelat positiv till det.
Du ser SoF, här kunde jag inte låta bli att titta uppåt. Fick nästan nackspärr och blev yr i huvudet när jag tog bilden. För att undvika att ni råkar ut för samma besvär ligger tornet lite snett;-)
Voff!
Väl inne på Konstsalongen som förresten bjöd på mycket bra konstnärer, hittade jag lite annorlunda hundar gjorda i papier maché av konstnären Marina Stenby. Jag menar när såg ni senast en fyrkantig respektive prickig hund;-)
Fler bidrag till ”Annorlunda” hittar ni här.
Å då jag tycker att Victoria Tower är ett perfekt bidrag till ”Himmelsk” också så hittar ni fler bidrag till det temat här.

21 kommentarer:

Cecilia Artista sa...

Jag gillar också det som sticker ut! Det fanns säkert en hel del sevärt på mässan. Hundarna är ju lite annorlunda och kul och din bild på Victoria Tower riktigt tjusig!
Ha en mysig helg!

Monica o Jacob sa...

Undrar vad SKK skulle säga om dessa hundraser Hihi
Ska jag vara ärlig tycker jag det ser för jä...gt ut höghuset och med min känsla för höjder skulle jag inte hyra rum där.
Ha en skön fredagkväll;-)

Freja sa...

Hundarna skulle passa perfekt hemma hos oss ;-)

Och jag tror inte du behöver fundera på om du lever upp till bloggens namn, du hittar alltid din egna unika vinkling på temat!

Jane sa...

åh jag tycker huset är urläckert! Det ska visst vara riktigt tjusigt inuti oxå.
Känner igen hundarna, visst var konstnären med hos er?
Hinner nog inte ner till Stockholm o Konstmässan, ska på Fotomässa i morrn sedan måste jag fixa och "stänga" kollo för den här säsongen... Var det mycket att se? Missar jag något bra?

Susanne sa...

Åhhh. va jag vill ha de KONSTiga hundarna.

4U2 sa...

Nej, jag gillar inte skrytbygge. Jag sätter inte min fot i sådana, kanske upp till våning 7 som mest men då vill jag inte titta ut! :)
Dina hundar är riktigt annorlunda men tyvärr inte i min smak heller. Men bilderna gillar jag! :) ;)

LissenTo sa...

Hundarna var riktigt fina och man blir glad av att se dom. Skulle passa in överallt i offentliga lokaler. Sjukhus ,skolor, you name it.

Huva vilket högt hus, får nästan svindel. Så känns det inte på höga berg.............

Håller tummarna för sol och värme

cat sa...

Det var bra att tornet ligger lite på snedden, så att jag slapp få nackspärr ;)

Eller hur vem behöver väl ett aktivt socialt liv när man kan sitta hemma och leka. Wordfeud vågar jag mig inte på, för jag behöver inte ännu ett beroende ;)

Jah Hollis sa...

Visst var det annorlunda så det förslår. Men det där huset ligger (som även Kaknästornet gör) i lä mot vår gemensamma bekant Turning Torso. :-)

Inge sa...

Hvor flot.. :-)

Pysselfarmor sa...

Byggnaden har jag aldrig varit in i utan bara åkt förbi och kan tycka att ljuset speglar sig vackert i den....å andra sidan finns det fulare hus än detta.

Jag gillar woffsar men tyvärr inte dessa...rejält annorlunda kan jag hålla med om och konstiga, men som sagt inget för mig.

Anonym sa...

Du är också inne på nackspärrs-inlägg idag ser jag :-)

Prickiga hundar? Aldrig sett en dalmatiner?

Det var läckra bilder :-)

sv: Höger och vänster? Det är det svåraste av allt. En sund 50%-are. Fast Anders påstår att jag har mer fel än rätt...
En historia som jag tycker är rätt kul är när min svägerska (som förövrigt har lovat att vår nästa utsiktsplats i Stockholm ska bli Sky bar på Victoria Tower (tidigare har hon tagit oss till toppen av Globen och Kista Science tower))
Nu kom jag av mig. Jovisstja, höger/vänster. När jag och min svägerska var ute med bilen en dag så sa jag:
- Sväng höger!
Hon svängde vänster.
Och det blev rätt!
:-D

Anonym sa...

sv: Tack för tipset! Jag gillar även utsikten från skybaren på Royal Viking. Du har rätt - varje hus med mer än tre våningar verkar ha en skybar :-)

Mona sa...

Suverän vinkel på tornet (som jag inte visste fanns)! En röda hunden ser ut som om den var gjord av Picasso, men dom andra två tycker jag är riktigt söta.

Malla sa...

Tornet ser nästan ut som en.....byggnad ;)
Hundarna är amazing!

Olga T sa...

Så himla läcker bild! Hundarna gillar jag sKarpt. Speciellt den prickiga. :)

Olga T sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SoF sa...

Toppeninlägg Beate - i dubbel bemärkelse.
Förstod nästan att du skulle ha blandade känslor angående den här byggnaden, när jag såg den på tv.

Precis som jag och Ginatricot-skrapan här i Borås. Men de gör sig i alla fall mycket bra på bild, om inte annat.

Konstverken gör mig glad! :)

Jag har tydligen gått för mycket med näsan i vädret ;) för jag har fått ett infernaliskt ryggskott i bröstryggen - gråter av smärtan...

Varma lördagshälsningar!

PS Tack för länkningen! DS

Margareta sa...

Kikar in här som hastigast eftersom jag har fullt upp idag, liksom du men du hinner =)

Gillar hundarna och misstänker att riktiga hundälskare faller som smöret smälter i Stockholms uteluft just nu.

Byggnaden var läcker med mönstret och funderar, finns det fönster eller ser jag dem inte pga av glaset, som kanske också är fönster.

Ett helt klart annorlunda bidrag.

Marita sa...

Var där med och såg hundarna de var balla. Fanns en del som jag gillade. Fick även ett samtal med Christer Sandelin vid FoKo-montern. Absolut att jag gillar Victoria Tower. Bild finns även hos mig från annan vinkel. :)

pharmacy reviews sa...

är mycket svårt att arbeta med sådant material, men jag har sett bra konstverk, och jag gillar verkligen avsluta av hundarna.