lördag 24 september 2011

Shannara’s Saturday Mix: ”Godis”

Det är lördag och jag utgår ifrån att det köps flera kilo lördagsgodis till de sex underbara shannariska barnen (plus gäststudenten). ”Godis” är nämligen mixens tema idag och jag kan tala om för er att jag aldrig köpt lördagsgodis eller en annan veckodags godis. Är helt enkelt ingen ”sötis”… men det vet ni ju redan;-)

Salt ögongodis
Nu har jag som målsättning att alltid lägga upp dagsfärska bilder till fototeman och då föll det sig helt naturligt att presentera ovan bild. Sedan två veckor tillbaka har jag nämligen utvecklat ett otroligt sug efter äggmackor med Kalles. Å nej, jag är inte gravid men skulle kunna vara det med tanke på att jag inte klarat mig utan en skiva rostat bröd, ett hårdkokt ägg och ett roligt kaviaransikte på toppen av mackan. Konstigt – inte alls det är ju jag det handlar om;-) Ni som är medicinskt bevandrade behöver absolut inte påpeka för mig att detta salta godis har vissa inverkningar på kolesterolet, jag är fullt medveten om det, men ni får väl i alla fall njuta av mitt ögongodis ovan;-)

Fler godis bilder hittar ni här.

PS. Det är 24 grader ute på balkongen, strålande solsken och vindstilla. Vi ses senare. DS

20 kommentarer:

Petra sa...

Hade ju hellre sett godistemat med röd/svart döskalle! Mina favoriter.
Kram

Margareta sa...

Jaha nu vet jag var mina ägg tog vägen! =)

Jag skulle koka ägg på morgonen (är lite av en äggoman - älskar ägg) men ... det fanns inga ägg trots att jag kom ihåg den stora äggkartongen med nyinöpta stora ägg. Borta ... eller var det så att den kartongen faktiskt står i stugans kylskåp och inköptes på en annan plats? Hm, inte bra med fler kylskåp på olika ställen.

Nåja, jag fick nöja mig med rostat bröd, kaviar samt ost där det egentligen skulle legat ägg.

Det har väl kommit nya rön om det där med kolestrol och ägg vilket gör att jag tror att du kan fortsätta med ditt äggätande och speciellt när du inte har högt kolestrol.

Får se om jag hittar på några bilder till de två temana under dagen. Godis på en stol kanske.

Irrhönan sa...

Å, jag avskyr när jag får såna "cravings"... Av den enkla anledningen att jag inte bara kan gå till affärn och köpa kaviar.

Det måste planeras i förväg och beställas med någon som är på besök i Sverige. Det är alldeles för sällan som jag får kaviar - både ungarna och jag har samma "kaviar-cravings" och en tub räcker sällan så länge som jag tror!!

SoF sa...

Enligt nya studier så kan du numera äta inte bara ett utan flera ägg om dagen, utan att fundera över kolesterolet - kroppen reglerar det tydligen automatiskt (enligt vad jag har läst).

Det finns så många studier och åsikter när det gäller vår kost numera, så man får välja det som man själv tycker låter logiskt.

Jag har själv fått omvärdera i stort sett allt, efter min kostomläggning - för jag hade ingen aaaaaning om att den kost jag åt var helt fel, för mig.

Så fortsätt du helt lugnt med din nyttiga och goda vana. :)

Varma och glada lördagshälsningar!

4U2! sa...

Älskar ägg, kan äta massor. Påsk är bästa tiden för mig ;) Dock utan kaviar. Godiset jag har i mitt inlägg fick jag leta fram från kylen, ngn har fått lite här och där och så får det ligga i kylen tills det nästan är för gammalt. Choklad kan då vara gott till kaffe.

SoF sa...

På tal om ägg...

Här har du en som äter m å n g a ägg, men så är hon också en välkänd svensk LCHF-förespråkare.

http://www.lifezone.se/2011/09/24/se/hur-mycket-%C3%A4gg-%C3%A4r-ok-att-%C3%A4ta--4292833

Ha det!

Anonym sa...

Jag har min favoritfrukost som jag äter flera gånger i veckan. En macka som man skär ett hål i mitten på. Sen steker man (med betoning på MAN (Anders)) den med ett ägg i mitten. Lilla locket får också vara med i stekningen, vill ju inte missa nån mat. På med kaviar och ät den varm :-)

Bildgatan sa...

Sv. Idag ska jag inte klaga på vädret men varmt är det inte och vi har inte haft bra väder sedan vi kom från stugan på söndagkväll. Regn, regn och åter regn samt snöblandad nerderbörd fick jag uppleva igår i Kiruna. SANT

Hoppas åtminstone att jag får se solen fler betydligt mer, och att ni får behålla det ni har.

Jess sa...

Kalles med ägg är gott! Jag äter hellre sådant godis än plockgodis kan jag säga, fast står det framme slinker det ner ändå...

Ruth i Virginia sa...

Det där skulle du inte ha gjort. Jag blir så lessen, för jag älskar ägg med Kalles. Just nu är läget så, att om jag klämmer riktigt hårt, kan jag nog få fram en centimeter eller så ur tuben. Sen är det slut. Närmaste inköpsställe ligger ca 1 1/2 timmes körväg härifrån (IKEA).

Freja sa...

Hahaha, när jag väntade sonen åt jag hårdbrömackor med stekt ägg o massor av kaviar jämt! När jag väntade dottern var sötsuget så starkt att jag började äta godis efter att ha avstått i över tio år.... Och ändå fick jag en söt kille och en salt tjej....

Malla sa...

då säger jag urk på burk, eller på tub, gillar inte Kalles. Jag gillar bara löjrom och det är lite dyrare kilopris på det ;)

Jane sa...

Håller med dig om att det är godare med Kalles än med godis, får nog erkänna att jag är lite periodare när det gäller kaviar.
Äggen blir ju "äggstra" goda med lite salt på :)

Jane sa...

hej igen :)
Hittade den här bloggen ... något för dig som gillar "konstigheter" ;))
http://yowayowacamera.com/

Shannara sa...

Haha... Nädu, inga kilon med godis här inte. En liten påse brända mandlar, 250 g marknadsnougat och fyra sura remmar fick ungarna att dela på (och hälften är kvar!) =)

Marit Johansson sa...

Ägg och kaviar älskar jag också.
24 grader varmt?? Jag blir så avundsjuk att det gör ont i magen...

Gärdsmygen sa...

Inte min grej, ägg och kaviar. Jag är ingen sötis när det gäller dryck. Inte läsk, inte saft, inte cider eller söta vita viner, men en efterrätt slinker gärna ner....:) Den här goda pajen med vaniljsås åt jag som efterrätt till en utsökt middag på en uteservering i Halmstad i somras när jag tittade på konstiga SM-grenar, bl.a. kanotpolo som jag visat på bloggen....oj vilken lång mening. God natt!

Monica sa...

Blir så less på blogger, min kommentar försvann;-(

Ägg och Kaviar, MUMS
Vad kolesterol beträffar har dom ju ändrat sej nu när det gäller ägg. Har aldrig lyssnat på goda råd och lever nog därför på lånad tid enligt experterna;-)))
Ha en bra söndag;-)))

LissenTo sa...

Önskar att jag inte skulle längta efter sött. Men det gör jag. Men inte ätit godis på ett tag.

Fast glass o kakor :-)

Gun sa...

På ägg är det ett måste med salt, eller kaviar då, det går också bra. Men vad skönt det måste vara att inte gilla godis! Jag älskar godis!