tisdag 13 september 2011

Bäste xx

Måste bara dela med mig till er av ett brev jag fick igår kväll. Jag kunde inte låta bli att asgarva medan jag läste totalt fem sidor (varv två var ett frågeformulär) som var adresserade till ”Bäste xx”.
Nu är jag ju kvinna och borde ha tilltalats med ”Bästa xx”. Men då mitt förnamn uppenbarligen är för komplicerat, för mödosamt eller mitt kön helt ointressant i sammanhanget så fick jag vara ”xx”. Ja mitt efternamn i adressen var också felstavat, vilket inte kom som en överraskning…

Det sitter ”i tekniken”
Brevets avsändare: en läkare på Löwets Specialistmottagning Ortopedi. Han beskrev i detalj vilken ”teknik” min onda axel behöver: allt från artroskopi till avhyvling, olika snitt och trådförsedda titaniumskruvar. Ingenting att oroa sig över för allt detta sker visst ”i narkos”, vilket känns tryggt att veta.

Bäst av allt
Men vet ni vad – citat:

”Om du inte vill bli opererad; Blir du helt bra innan operation så bör du ringa boka en telefontid innan operationen!”

Jag menar om han nu bedömer att jag behöver opereras tror han då att jag på ett mirakulöst sätt helt plötsligt – bara så där alltså – blir bra?!!! Ja, det omöjliga gör jag omedelbart, men mirakel tar nog lite längre tid även för undertecknad…

Förstår ni att jag asgarvade!!! Ni som känner mig (ja, det gör ni ju inte egentligen, men ändå) vet att jag låter ”Bäste xx” chansa men jag kommer aldrig låta ”Bästa xx” utsättas för kniven av en läkare som skickar ett sådant oseriöst brev.
Förresten, det var bättre förr när (utländska och svenska) läkare hade läkarsekreterare, som kunde både stava, kände till särskrivning och framför allt var kapabla att skriva begripligt. Arggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

PS. Bilden jag lägger upp har inte mycket med inlägget att göra – förutom att min hjärna just nu associerar de mest konstiga former, till och med dessa pumpor - med axlar;-) DS

24 kommentarer:

Susanne sa...

Han kanske har en sidoverksamhet och sysslar med Healing ;)
Sv: Det var en enkel frulle, men gratis är gott, jättegott ;)

Rantamor sa...

Jojo du vet det kan ju hända mirakel även år 2011...och då sparar sjukvården en slant...
var nog som på jesutid då sparade sjukvården en slant när han gick ikring med magiska händer och berättade när dom skulle kliva upp och gå....
för lite jesuhänder nu för tiden och sjukvården får allt längre vårdväntetider och kostar ju samhället så otroligt mycket...

Ja jisses va ska man säga...
din doktor är nog lite tankspridd skulle jag tro...
höll nog på med helt andra saker medans han skrev brevet....
kanske rent ut sagt opererade med ena handen....
vem vet ????
inte jag...

Anonym sa...

Men fy vilket brev! HUR har den människan lyckats bli läkare?

Jag var på gång till läkarhuset för specialröntgen och eventuell operation av mitt sannolika diskbråck. jag blev mirakulöst frisk (efter ett och ett halvt års ständig smärta) - OCH avbokade tiden :-)

Freja sa...

Är det här ett spam eller ett riktigt läkarbrev? Jag är mest förvirrad över att du ska ringa och boka en telefontid.....

Gärdsmygen sa...

Vad i all sin dar? Var har du varit? Verkar ju helt galet.
Ring och fråga vad de menar!
Sådan pumpor har jag i min trädgård och ser nu att jag kunde tjäna pengar på dem :)

Pumita sa...

Jag förstår inte öht hur de tänkte. Om du inte anser dig behöva en operation så hade du väl sagt ifrån tidigare, eller?

Läckra grönsaker på din bild! Fast jag har lite svårt att associera till gamnackar och flaskhalsar. ;)

Jane sa...

Bästa xx
På förekommen anledning vill vi meddela att ett brev av misstag hamnat hos er. Anledningen var att en praktikant råkade få tillgång till en dator och därefter sändes ett stort antal brev ut till våra patienter. Vi hoppas att det inte orsakat någon större förvirring. Våra rutiner är - först operation, vare sig man vill eller inte, sedan bokning av telefontid där möjlighet finns att prata av sig/ komma med ev. klagomål till en telefonsvarare.

Med vänlig hälsning
P. Umpa
Överläkare

Pysselfarmor sa...

HA ha ha läste Janes svar!!!

Vilket märkligt brev - ja, man slutar aldrig att förvånas. Jag trodde att vissa detaljer (de skrumpna) i din bild "speglade" doktorns lilla hjärna ;-))

byt läkare är mitt råd

Jane sa...

hej igen :)
Skulle nog kunna ge en pumpa till tandläk.
Fixade en trasig lagning i fredags, tydligen blev tanden för låg så det blev en belastning på visdomstanden och kindtanden framför. Jag biter ihop på nätterna, nämligen ...
Resultatet blev en jäklig helg, ingen mat och sömn plus en akuttid igår. Tandläkaren (en annan) fixade belastningen på tanden (slipade ned den lite) och ordinerade Alvedon plus Ibuprofen mot värk och inflammation i ca en vecka. Nerven har svullnat i alla tre tänderna. Går den inte "ner" måste de rotfylla två kindtänder och dra ut visdomstanden - Yippiii :/
Håll tummarna!

Jane sa...

tredje gången gillt :)
tusen tack för kommentaren ... det är bara kul att skriva och så får jag hoppas att jag inte trampar någon på tårna nå´n gång :))

Ps tjejen i trappan är min dotter

Gun sa...

Oj vad oseriöst det låter, jag är väldigt glad att kirurgen (snyggkirurgen du vet) på Stockholm Spine Center tog hand om min operation.

Gun sa...

Men Löwet förresten, det är ju Stockholm Spine Center det (eller finns det andra där också?)??? Det var jättebra där, åtminstone på ryggkirurgen.

4U2! sa...

Förvånad? Inte ett dugg. Från att man först började rehabilitera mig FÖRE operationen "om de helt uttorkade diskarna skulle mirakulöst bli *nya* (vilket det inte finns/fanns/funnits en chans till)" och sedan gett mig en sjukskrivning på 1,5 månad med svaret "nej, du blir inte arbetsför så snabbt men vi skriver så" ... hur kan man då tro på den läkaren? Nu visar det sig att han slutat där jag opererades!

Kan du inte be om en second opinion? På ett annat ställe?
Tråkigt med din skada i vilket fall men skönt att du behåller ditt "jag" som jag lärt känna via bloggen.

Pumporna var underbara med sina färger och former! Riktigt BP stil!;)

Per-Anders sa...

Frågan är om det verkligen var en läkare som skrivit brevet. Verkar lite oseriöst för det. Lustigt förresten. Jag har nyss postat ett blogginlägg om rockgruppen The xx. De är i alla fall bättre på musik än "din" läkare på marknadsföring.

Pialotta sa...

Mycket märkligt skrivit.. ifrågasätter om det verkligen är en hel o ren läkare som präntat ner det där? Hoppas du får klarhet i dina "Undringar" Märkligt jag river mitt hår;)
men pumporna skulle jag kunna dela med dig :) Ha de..

cat sa...

Man kan ju bara hoppas att herr doktorn är bättre med skalpellen än han är med språket. Jösses vilket obegripligt svammel!
Om jag var du skulle jag be någon på hans arbetsplats att tolka brevet åt dig, om inte annat för att få bevittna deras reaktioner när de själva inte kan reda ut vad där står ;) (Ibland är jag lite elak, he he)

4U2! sa...

sv: motivet är en av mina lampor ;) Så vacker när den är tänd (jo, annars också)!

sasfoto sa...

Hoppas att de på sjukhuset inte är lika usla på att skära, som de är på att formulera sig...
Ha dä! /SA

Monica sa...

10 kr styck, det var inte billigt.
Ja du man kan tappa förtroendet för mindre, skulle nog inte låta den människan sätta kniven i mej.
Undrar om inte en veterinär skulle fixa din axel bättre än en stafettläkare;-))))
Ha det bra;-)

Anonym sa...

Ja, vad kan man säga? Undrar vad som menas.

4U2! sa...

sv: sa inte jag att lite sanning skulle komma dock i anonymitet? ;) :)
Gillade din kommentar om paranoia för det ligger lite i det. Är extrem känslig numera. Lovar mig att inte sticka ut, vara tyst (vet att när det kommer till kritan så backar de som stod bakom dig, plötsligt står du ensam). Vi har ett stort problem här där jag bor. Vårt hus och ett till är de värst drabbade. Jag tog kontakt med kommunen och saker och ting började ske. "Tack och Oj vad du är duktig! Vad bra att du fixat detta " osv sa de till mig. Men, när kommunen skall ha in vissa papper med våra åsikter så backar folk (vi svenskar är så rädda!) och det visar sig att som vanligt är det skönt när ngn annan tar på sig att ordna, fixa. Nu blir det antagligen inget av vad kommunen kunde hjälpt oss med då det blev ingen anslutning!
Så, nu lovar jag mig själv att låta andra sköta sitt och ligga lågt. Orkar inte, har mitt (ja, precis som de andra tycker) och kommer ngn av dessa som backade och beklagar sig igen ... då skall jag bli Fantomen och inte lyssna och höra mer om problemet de var för fega att erkänna så kommunen kunde agerat. Skyll er själva- skall jag inte säga- men jag skall inte lyssna mer på dessa klagande!

Så just detta att jag framträtt så många ggr gör att jag vill förbli anonym här.

Jess sa...

Det där känns ju helt oseriöst! Jag håller med dig om att i ett sådant brev bör det dels vara rättstavat och dels och begripligt! Ja, var är sekreterarna?
Jag förstår att du skrattade, men lite mörkrädd blir man ju allt. :)

Anonym sa...

sv: Dom där hundarna på terrassen är ju GJORDA för att husera blommor. Dom har faktiskt inbyggda blomkrukor ju!
:-)

Biggan sa...

Det där lät ju inte klokt!
Herregud....
Roligt att du reagerar på bäste...Jag blir vansinnig när jag läser bästa Kalle o s v...
Särskrivning är en också styggelse...

Har länkat till dig...kommer att titta in här...