torsdag 1 september 2011

Torsdagsblandning

Byxor
Har kommit underfund med att ljusgröna byxor på killar som är över femtio ser skrattretande ut. Detta gäller även för ljusorangea/-röda samt badrumsblå byxor. Åt andra sidan är ju denna raggarklädsel avsevärt billigare än att inhandla en Porsche… till exempel.

Årgångsvin
Har med stor tillfredsställelse kunnat konstatera att min chef är som ett årgångsvin: han blir bara bättre och bättre. Idag började han använda smileys i mejl inom företaget. På tal om byxfärger ovan så föreslog jag att han borde införskaffa badrumsblå byxor – ett enkelt och prisvärt sätt att få många kvinnliga beundrare. Han kontrade med:

- Hmmmm, kanske passar jag bättre i storblommig…

Tycker ni att jag har ett dåligt inflytande på honom;-)

Glas(-ögon) som i glas
Om man plockar upp sina glasögon och lägger dom i diskmaskinen samtidigt som man försöker sätta på sig det odiskade glaset som står kvar på skrivbordet så kan man ju undra om Alzheimer L är på G eller om man är bara tankspridd. Ja de första fyra bokstäver stämde ju i alla fall;-)

Jobbets nya kanin
Till sist kan jag tala om för er att vi har fått en kanin på jobbet (se bilden ovan). Kaninen heter Inger. Vi har inte köpt en bur åt henne, hon får härja fritt inomhus och gnaga på sina morötter. Jag menar vi har ju inga manliga kaniner på företaget så… Dessutom är hon världens bästa vaktis och skulle inte göra någon större nytta i en bur;-)

18 kommentarer:

LissenTo sa...

Tror ditt inflytande är bra, sätter fart på arbetsplatsen.

Lighteffekten, är lika landet runt. Men är mer påtaglig vid stress.

Du tar det väl lugnt Beate lilla.

Hmm tajming, inte den bästa.

Jane sa...

För det första: tur att chefen inte var kanin - oanade följder speciellt i ljusblåa byxor ;)
För det andra: Vi har precis haft genomgång av kommunens kommunikationsstrateg om hur vi lärare måste visa oss proffsiga. Vi får inte använda smileys i veckobrev hem till föräldrarna t. ex. Det måste också finnas en logga någonstans på brevet och gärna en liten "devis" längst ned som gäller för vår skola. Suck!

Anonym sa...

Jamen vilken färg ska femtio+are ha på sina byxor då? Grågrågrågrågrågrågrå, eller?
/Villrådig
:-)

4U2! sa...

Verkar som du har en toppen chef på toppen! men du, kaniner, du vet ... ja, de ... asch, glöm det! ;) :)
Att undra var glasögonen (iförd de) är eller försöka ta av sig redan avtagna glasögon är också en variant, min variant! :)

Susanne sa...

Hihihim, tycker att det skulle vara trevligt att se din chef i storblommigt ;)
Den där kaninen har jag oxå sett knapra på morötter.
Sv: Det blev förlust med 2-3 och efter matchen, blev det stort slagsmål på isen mellan spelarna. Vilka förebilder eller NOT

Susanne sa...

Sv: Dwr blev ingen förlustdrink, gick hem och grät istället

SigridfraEnget sa...

Glasögon är ofta till besvär. Jag tycker om mina linser; dom är där dom är när jag bara har fått dom på. ;-)
Storblommiga byxor skulle göra arbetsplatsen bra... Kul chef.
Ha en underbar fredag!

Monica sa...

Tack för dagens skratt det behövde jag;-)))
Kram

cat sa...

En storblommig chef, det hade varit något!
Glasögon är tyvärr mest besvär även för mig, så oftast använder jag linser. Men jag såg att jag har en drulleförsäkring, så om jag sätter mig på ett par till så kanske jag har möjlighet att få ut det på försäkringen.
Trevligt med kanin på jobbet ;)

messan sa...

Kul att ha en chef som är som ett årgångsvin...det vill jag också ha. Min är som en båt på öppet hav i storm utan kompass...

Njut av helgen!
Kram

oumberligating sa...

En snabbis! Trevlig helg!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Anonym sa...

Rutiga byxor går också helt bort för mig. Jag är nog rätt konservativ fast jag inte tror det.

Jess sa...

Hahaha, härligt inlägg!
Håller med om att kulörta byxor på män över 50 ser ganska fånigt ut...

cat sa...

Det lustiga är att jag den senaste tiden har lagt ut bilder tagna med min lillkamera. Har varit för lat för att bära omkring på den stora.

Freja sa...

Och min chef är som en Chateau Torsdag, en vinsats som sätts igång på lördagen och dricks, i förtid, på torsdagen, typisk 80-tals studentdryck....
Sv: Hahaha, jag ser dig dra runt i Vasastan och spana efter Nemi och fundera på om du ska våga dig fram eller gömma dig i en portuppgång.... Men jag satt i en lokal på Kungsholmen hela dagen.....

Bildgatan sa...

Ha ha ha efter att ha läst i efterhand och vet fredagstemat så ... lust.

Din vaktis verkar ha övergått till kanin och kanske att hon jobbar ännu bättre, bara det inte finns någon hane i närheten.

Många chefer blir bättre med åren han verkar verkligen vara ett stor plus för dig. Jag tror absolut inte att du har dåligt inflytande på honom utan tvärtom. Nej, inte att han har dåligt inflytande på dig utan att han mår fruktansvärt bra av att ha dig i sin närhet - är säker.

Nu klagar inte jag som har världens mest underbara och ibland vill sambo också säga chef till mig, men inte riktigt ännu och fortfarande är det min dubbla chef jag hyllar. =)

Det där med Alzheimer, tur att du inte har diskmaskin hemma.

Pysselfarmor sa...

Tur att jag alltid måste ha glasögonen på näsan så jag har inga sådana bekymmer och du hälsa kaninen att den verkar söt...det lilla jag ser i varje fall - mest morot...jo jag har glasögonen på mig NU!

Har du varit på Medborgarplatsen denna vecka?

Gun sa...

Hahaha, äsch då, gubbarna kan få ha färgade brallor om de vill ;)