fredag 23 september 2011

Fredagstema: ”Höst”

De senaste veckorna har min plånbok och jag kunnat konstatera med glädje att vi även i år klarar oss från höstinköp som skulle vara nödvändiga om man skulle ta sig ut i skogen irl. Jag menar plagg som regnrockar, vindjackor, gummistövlar, Gore-Tex kängor och inte minst gummihandskar (för rensning av svamp i fall ni undrar) krävs ju om man ska klara nig något sådär helskinnat och torrt.
Nej, jag behöver verkligen inte bege mig ut i skogen på riktigt för att följa höstens händelser, det räcker med en daglig bloggpromenad i rask takt framför skärmen för att njuta av alla era bilder. Varmt, skönt, torrt och väldigt njutbart.
Till fredagstemat väljer jag alltså att lägga upp vad jag förknippar med höst:

Konst
Under hösten händer det mycket ”konstigt”. Höstsalongen i Kista är ett måste, Konst i Roslagen med besök i konstnärernas ateljéer avstår jag ogärna ifrån och ett eller annat vernissage på Söder ska jag också njuta av.
Hammarby
Under hösten avgörs Allsvenskan, vilket i år är tämligen ointressant. För att fånga mitt intresse ska vi titta ner en division – till Superettan – där Hammarby troligen återfinns bara några veckor till. Men vi Bajen fans är ju masochister. Vi gillar att lida, vi är vana, vi är avtrubbade. Bilden jag lägger upp visar delar av servicekillen som tar hand om våra nya espressomaskiner på jobbet. Som ni ser är han inte Bajare utan Gnagare. Med tanke på dessa armar kan jag väl säga som så att jag föredrar att lida under hösten, förresten under resten av mitt liv om jag tänker efter;-)
Fler bidrag till Fredagstemat "Höst" hittar ni här.

23 kommentarer:

Malla sa...

Vet du, jag behöver egentligen både gummistövlar och regnjacka men jag ger blanka fan i att gå ut istället ;)
Springer mellan bilen och in och mellan bilen och jobbet :) Snart är det vinter på riktigt och DÅ kan jag ta fram vinterskor o.dyl

Monica sa...

Nä du platsar nog inte i spenaten, billiga stövlar och en icke märkesjacka räddar mej från regnet.
Nej tack för gubbe som man ritat på.
Ha en skön fredagkväll;-)

Anonym sa...

Enligt säkra källor kom hösten hit till Spanien klockan 11:05 idag.
Skönt!

Fotboll och tatueringar? Inte riktigt min grej... Fast det var såklart skitkul när Spanien vann VM ifjol. Snacka om stämning! Då kan till och med jag engagera mig. Även om jag har lite svårt för offsideregeln. Och blev utskrattad när jag ojade mig högljutt åt en farlig situation - det visade sig vara reprisen...
:-)

Elisabeth sa...

Höstsalongerna är viktiga. Självplågare som tatuerade har jag inte så mycket till övers för, även om det också är en typ av konst. Har genom åren hjälpt allt för många, som vill få bort sina tatueringar. Ha en bra helg!

4U2! sa...

Nu tar du upp något som jag gärna skulle gått på, mer än gärna, om jag kunnat. Men det går fler tåg och då jag läser att allt är till salu och det ekar i min plånbok så skulle det betyda många tårar om jag hittade något jag ville köpa, för det brukar väl vara så?
(använder aldrig handskar när jag plockar svamp så jag får mycket fula fingrar/naglar då jag vill rensa så mycket som möjligt redan i skogen. Inget man kan smyga med, att man varit och plockat svamp!)

Pumita sa...

Gillar verkligen din hösttolkning! Inget fel i att fota färggranna löv, det gillar jag också, men kul med fantasifulla idéer utanför boxen. Säger hon och vrålar: "Auuuutch" åt den tatuerade Gnagaren. Måste ha gjort ont.

Jane sa...

Åh, höstsalongen måste jag gå på, missade förra årets!
Den där kaffeautomatkillen kan ju ha en egen höstsalong, he he :))
Min plånbok är väldigt tom nu ... köpte ny bil idag och sviker min lilla Peugeot. Hoppas den hamnar hos ngn snäll person ;)

Jess sa...

Inte behöver jag gummistövlar för att gå på Ica inte! :)

Rantamor sa...

Men jöse...jösses vilka armar...
tänk att bli burna på dessa...
och just att dom armarana är uppburna på en espressomaskinkillefixare...jag gillar långa ord....
gör mig glad...
för att..
min son...nej nej vår son också till i år var en sådan kille...
men bytte jobb och nu säljer
motorcyklar av alla desssssss
oj va många s det blev....
slag...

Och du jag är så glad att du följer mig på alla våra höstliga utflykter...
med eller utan handskar...
förresten Rantafar ville veta varför han ska ha handskar när han rensar fisk....
fotot där han håller två öringar hade han handskar bara för BP sa han...
men förstod nog inte varför....????

och inte jag heller som var utan handskar...
inte luktar dom fisk...
nej bara lite Rantafars.....
hahhaahahaha...

ha en underbarkvällvännen...puss.

Elisabeth sa...

Som svar på din fråga - nej ingen läkare, men väl övervakare till en hel del inom kriminalvården och som personalkonsulent inom ett stort företag. Ha dé!

Irrhönan sa...

Efter åratal med urdåliga gummistövlar så insåg jag nyligen att en höst/vinter med Terrorist-promenader ... det går helt enkelt inte. Stövlar köptes. Nu får vi se hur regnjackan håller...

Freja sa...

Hahaha, jag älskar hans armar! Skitsnyggt! På jobbet skulle vi ut på en teambuildning för nån vecka sen och dagen innan kom instruktionerna "Oöm klädsel och gummistövlar". Jag hojtade direkt till den ansvarige, som sitter bredvid mig i kontorslandskapet. "Gummistövlar! Det fattar du väl att jag inte har!" Men tydligen ingick det i standardsortimentet för garderober, och det var jag som var udda....

Gun sa...

Jösses så snyggt! Ser nästan ut som min svärson.:)
Jag slipper också inköp i höst, men det beror på att jag handlade som en galning förra hösten. Gummistövlar, jackor och hela baletten. :)

Yohanna i Las Palmas sa...

Skont att hora nagon som INTE ar ute i skogen och plockar kassar OVERFULLA med kantareller ;)

Halsningar
Yohanna

Jane sa...

Skulle ju vara drömmen att få vara med på den konstutställningen med alla dessa besökare :O men man måste väl vara etablerad konstnär eller med i KRO eller nå´t sånt ...
Det blev en Audi A3:a, mörkblå ursnygg och lite större än den gamla. Min Peugeot är 8 år gammal och jag gillar den men den är lite för liten för mina behov (köra tavlor) ;)

Gärdsmygen sa...

Han kunde kanske vara med på Konstmässan? Men det är inte min grej. Jag gillar inte tatueringar varken på män eller kvinnor.
Men fotot blev riktigt bra!

cat sa...

Ett riktigt storstadshösttecken :)

Jah Hollis sa...

Jo, det finns mycket annat att hitta på under hösten än att ge sig ut i svampskogen (var det nu finns någon sådan här runt Malmö).
Vad beträffar Allsvenskan är det inte så intressant för oss i Malmö heller, utan det handlar mera om ärkefienden i Helsingborg nu.
Dock vore det trist om Bajen skulle hasa ner ytterligare en division i systemet.

Marita sa...

Konst utställningarna måste planeras in i min kalender för att prioritera dem. Ang fotboll mja… för att inte säga tatueringar, Det kanske finns en och annan enstaka snygg men fytusan att gå omkring med en tröja resten av sitt liv utan att kunna ta av sig den… Nej tack!

Bildgatan sa...

Jag var in i gårkväll och läste din höst men var så trött att jag inte orkade kommentera, gör det nu istället torts att jag fortfarande är slut och fryser.

Du lever billigt på hösten. =) Men det gör jag också för jag går inte ut i skogen om jag behöver allt det där som du räknar upp.

Låter som att din konsthöst blir bra och det skulle vara kul att besöka, men ligger lite nära inpå sedan jag var ner sist och jag hade ju kunna stanna till.

Jag skulle också föredra att lida och lida mycket över vädret (och årstiden), inte minsta lilla prick skulle någonsin tatueras på min kropp och som tur är verkar inte mina älskade barn ha några tankar ditåt. Inte ens en piercing någonstans har jag behövt se hos dem.

Din höstbild är helt prefekt det finn till och med på tryck så ingen kan misstolka årstiden.

Igår såg jag något som jag inte ska nämna här hos dig just nu, men så mycket kan jag skriva att du skulle verkligen lida och du skulle göra det mycket. Det börjar på s och har en mycket ljus färg, eller egentligen är det ingen färg.

Ha en bra lördag.

anemonen sa...

Ja käre tid det här var något i min smak. Annorlunda och trevlig tolkning av temat. Ha de!

SigridfraEnget sa...

Härligt tolkat!

Anni sa...

Jo jo. Drömma kan han ju, gnagaren.

Annars kan jag rekommendera Hötorget som svampställe - garanterat färdigrensade och fina kantareller!

http://vardagsnjutning.blogspot.com/2011/09/tema-fredag-host.html