onsdag 5 oktober 2011

Ordlös Onsdag: "Tidens tecken"Fler bidrag hittar ni här.

26 kommentarer:

BP sa...

Bilden som jag har lagt upp tog jag igår vid Östra Station i Stockholm. Den visar Aftonbladets löpsedel. Inte visste jag då att den skulle komma till användning redan idag till OO temat ”Tidens tecken”.
Facebook har mera än 800 miljoner aktiva användare. 50% av dessa loggar in sig varje dag. Har man mindre än 130 vänner så ligger man under genomsnittet.
Ursäkta, men jag asgarvade när jag såg löpet.
Jag skyddar mitt liv genom att våga vägra gå med i FB. Ett ganska så bra skydd tycker jag. Har nämligen inget behov av 130 så kallade vänner, det räcker gott med fyra, fem stycken. Riktiga vänner alltså - irl.

PS. De flesta som kollade mina stolpar igår valde precis den stolpen som vi tyckte bäst om: ettan längst upp till vänster. DS

Susanne sa...

Vilken tur att jag valde rätt stolpe ;)

Simon sa...

Sådär ja då har jag gjort bort mig igen :)
Jag mejlade dig för ett tag sen, Ta gärna bort det mejlet,
Om du inte redan läst det..

Håller med när det gäller FB,
800 miljoner wow, Visste inte att det är så många som har det,.

Jane sa...

Jag brukar använda Facebook för att fråga dottern om vi ska gå ut på hundprommis på kvällen ;)) Inte mkt att "skydda" ... dessutom har jag fått kontakt med en gammal klasskompis. Det är ungefär som bloggkommentarer, inte är man så dum så man lämnar ut vad som helst :))

Malla sa...

åh,på min privata FB ligger jag under medel. Skönt.

4U2 sa...

Jaha, var det just sittplatsen med egen kommentatormikrofon som tilltalade? :) ;)

LissenTo sa...

Väldigt drastisk rubrik, tror dom flesta är kloka med vad som skriver både på blogg och fb.

Åtminstone i vår ålder.

Bildgatan sa...

Ja, jag är ju med och ligger mycket under genomsnittet.

Det handlar ju lite om snabba kommentarer och inlägg precis som på bloggen och där är jag inte speciellt skyddad med vad jag skriver, alla får läsa. På FB är det mer säkerhet men sedan tror jag att vi "äldre kloka och erfarna" skulle kunna ha det helt öppet eftersom vi inte skriver något som inte tål att läsas av alla. Så är det i alla fall för mig.

Tyckte i alla fall att ditt foto var helt perfekt för är det något som är i tiden så är det alla sociala medier, oavsett form och val av forum.

Som du såg så måste jag börja mer att göra som du, titta ner, men ser att du nu tittat upp två dagar i rad. =)

Angående bilden så är det en gammal Rem-Johan, så kallar sambo och alla andra som kan något om bilar den, förutom att se färgen. Daf (tydligen en variant av Volvo). Det är faktiskt min svåger som äger den där och vi andra tycker att han ska ta och putsa upp och sälja, kan få lite pengar för den. Helt funktionsduglig förutom att den stått och samlat på sig en hel del. Mycket fin grön färg i lacken - din gröna färg.

Kerstin: sa...

Ja detta med "fejjan" är verkligen något där man ser tidens tecken. Jag har som du också valt att skydda min identitet med att vägra fb.

Unknown sa...

Håller med dig i allt du skriver om FB - trots att jag finns där...

Rantamor sa...

Näe men vadådå...
jag gillade ju den stolpen med fåglarna....
var jag tokig då ????
Rantamor är lite tokgalen...jag vet...
inget att brysigom...

Och detta fäisbok....jag är inte med....kommer nog inte att vara med...
mina vänner finns på min blogg...
riktiga vänner som bryr sig om att jag skriver en blogg...
näe jag vill inte ha kontakt med för mycket folk....
för...
att förövare och brottsoffer ofta känner varann.....
alltså man ska inte känna så mycket folk....

Tjingelingen...en onsdagkväll...

Anonym sa...

Utan vidare MÅSTE jag ju bara utnämna detta till den BÄSTA bilden av ALLA i veckans OO! Har du inte FB så fins du inte, och har du FB men "för få" såkallade vänner, då är du en nolla...
Ja, jag säger då det, om inte DET är ett tecken i tiden så vet jag inte!?
Jag säger som du, några riktigt goda vänner IRL, det är vad jag föredrar framför FB konstlade värld...

MEN, det är jag det, var och en måste ju få göra så som DEN vill, men jag tror nog att mååååååånga inte vet vad de gör!!!

Pysselfarmor sa...

nä inte FB - förstår inte riktigt vitsen...vänner där pytt!

gissa vem som knäckte nöten hos mig?! 4U2!

förvaring för cigarrer

hmmm jag röstade på fel stolpe!

jag har dj...ont i min söta lilla mun ;-)) 2 timmar höll hon på - en nerv satt helt fel så något inplantat bliva det icke för mig...kan bli sned och vind på vänstra ansiktshalvan sa specialisten därför att tanden kan klämma på nerven. Blev litet snopet måste jag säga - får väl leva på soppa nu - nä skoja bara. Får se det som att jag har massor med pengar helt plötsligt igen eftersom det skulle kosta kosing...

thejeanettishway sa...

först: lägg dig raklång på en starkt trafikerad gata. sen skaffar du en livförsäkring... = fejjan :)
ha ha ha...
kram från dalsland//

Monica sa...

Med alla plattformar och appar avstängda och med 38 vänner(långt under medel är inte så poppis Haha) varav 26 är irl och dom andra från bloggen, känner jag mej trots allt ganska säker.Däremot kan jag tycka att det är lite småfånigt ibland och gillar inte alla ändringar dom gör.
Jag tror att så fort man slår på datorn är det någon där och smyger och jag vet hur många som helst som fått sitt Googlekont kapat med alla uppgifter som hemsidor mm.
Ha en bra dag;-))))

4U2 sa...

sv: håller med dig för det skulle jag också bli! Blogga tar tid om man vill besöka andra bloggar och även lämna en kommentar. Snart blir det förhoppningsvis mindre tid för mig, hoppas jag, för det måste vända med smärtan bla och då kanske jag kan (om jag kan börja jobba snart skulle jag bli ... lycklig!) börja göra annat som jag vill också. :)
Kram

cat sa...

Jag ser fb som ett ställe att kommunicera i stället för att mejla, ringa eller sms:a. Det funkar väldigt bra om man vill säga samma sak till flera personer samtidigt.
Men självklart har jag skyddat mig så gott det går.
Ser att jag ligger under genomsnittet också, det känns bra :)

Anonym sa...

Jag är med i FB, men är nästan aldrig inne där. Det var faktiskt FB som fick mig att börja blogga. Tyckte jag behövde större - och eget - utrymme :-)

Jag gillar fortfarande den med fåglarna bäst - även om den är fel sorts stolpe, stackarn...

Anonym sa...

Jag finns där men skriver då rakt inget som jag inte skulle kunna säga på tribunalen på gågatan. Idel meningslösa harmlösheter men ett sätt att hålla gamla kontakter.

Kicki sa...

Ja det var ju ett bra tecken! Jag har "fallit offer" för Facebook efter resan till Samos men har ca 20 vänner (vet inte exakt), jag jagar inga och kommer inte tacka ja till någon som jag aldrig träffat! Jag tar det inte på så stort allvar...men medger att jag måste kolla lite då och då:)
Jag håller också fortfarande på fågelstolpen....

Olga T sa...

Strålande bidrag!

SoF sa...

Ja då är vi två då...
(som inte har gått med i FB)

Tycker bl.a. att layouten på sidan ser så otroligt enkel, tråkig och okonstnärlig ut.
Ofta fokuserar medierna på att tala om hur många som är med, men "glömmer" tala om hur många som lämnar FB varje dag.
En helt sanslöst hög siffra om jag minns rätt...

Glada hösthälsningar!

Pialotta sa...

Här kommer en som har hoppat på Fajjan .. många som frågat mig genom åren om jag vill va med där, men avböjt hela den tiden.. Trodde mest det var till för ungar/ungdomar .. men så en dag fick jag en förfrågan från min kusin.. Klart du ska va med.. vi är många där som känner varandra och som du oxså känner.. korta, snabba meddelanden, hur bra som helst.. har man frågor om allt möjligt är det en bra social sida liksom alla företag och andra som finns med där.. bara att leta.. man kan få svar och uppdateringar om det mesta.. Tv-program, You Tube, Idol, inredning, musikprogram, design mm mm hur mycket som helst.. Jag söker på lägenheter där.. bostadsportaler finns det gott om.. Dagstidningen, kvällstidningar mm mm.
Så har jag min familj där .. kanonsnabbt att få tag på dom, fast det finns ju mobiler oxså förstås och in real life ha, ha..
Jag skyddar mig så gott jag kan för det finns ju inställningar för det mesta. Vill jag skydda ett inlägg för några eller någon kan jag det.. vill jag någon enskild bara ska läsa går det.. Skicka meddelande till de man vill finns oxså..

Men nu ska det bli ändring där på gott o ont sägs det .. Tidslinjen där man kan se bakåt snabbt vad man hittade på/skrev om i dåtid.. (tror man ska kunna skydda sig där mot andra läsare) Det blir lite mer som en blogg faktiskt .. egen header mm

Så är det.. skriver jag t.ex om Proviva eller Alvedon .. ska företag kunna snappa upp det och ge tips om det.. Reklam, men det finns det redan.
Det ska bli spännande att se det nya facebook.. så får jag se om jag ska gå ur eller inte.. Finns Google+ oxså nu .. Jag har inte över 100 vänner.. snarare 52 .. jag har tagit in en del som gjort vänförfrågan, men en del av dessa tar jag lätt bort efter en tid om det visar sig de sällan eller aldrig ger sig tillkänna. Bloggvänner och familjen, några vänner som finns i mitt privatliv .. thats that.. Jag tycker det är att skrämma riktigt mycket med de där annonserna som kvällstidningarna skyltar med.. fast din bild är ju hur pricksäker som helst :)

Anonym sa...

sv: Jag lät musslorna ligga i is tills jag började putsa och feja på dom. Tror att dom trivs bättre då om det är lite svalare. Jag är väldigt snäll med dom ända tills dom kokas levande... ;-)

Om det fanns färdigputsade musslor skulle jag gärna betala det dubbla! Nu är dom ju inte så dyra 1:60 kg betalade jag igår. Eurosar, alltså.
:-)

Petra sa...

Jag har inget privatliv.

Hörni sa...

Jag har facebook men är nästan aldrig aktiv. Håller koll på mina vänner lite varje dag, förstår vitsen med det nu när jag varit med ett tag och tycker det är mycket som är bra med det, men skulle aldrig orka hålla på som en del gör, att skriva nya statusar för minsta sak man gör hela tiden.