tisdag 3 juni 2008

När fan blir gammal blir han religiös

Nja, inte riktigt. Men när man tittar på det glassiga omslaget av Aftonbladets EM-bibel, då blir jag gärna religiös. Köpte bibeln idag såklart och kom snabbt underfund med att jag
- borde ha väntat med att göra EURO 2008 tipset
- läst på bättre på nätet, för det är ju inte bara Aftonbladet som ger ut en specialtidning inför EURO 2008
- nog måste göra om tipset i alla fall.

Tre tips
Det handlar inte bara om ett tips utan om tre. Ett till jobbet, ett till kompisgänget och ett som jag gör åt min man, vars fotbollskunskaper inte når så mycket längre än till David Beckham och Svennis. Var faktiskt förvånad när han häromdagen nämnde något om Thierry Henry. Trodde inte mina öron. Efter 30 år har jag alltså lyckats med att öka hans kunskapsbank om fotboll till sisådär tre namn, ett per decennium, inte illa.
Åt andra sidan gjorde jag ett tips åt honom inför VM 2006 och jag/han/vi vann. Hoppas på samma succé i år.

Svårtippat
Tycker det är mycket lättare att tippa VM. Vid EM finns det för det första inga riktiga blåbärsnationer och för det andra är det oftas ett mindre fotbollsland som vinner, typ Danmark och Grekland.
Dessutom ser gruppspelet ut som om alla matcher skulle kunna sluta oavgjort.

Spaniens tur
Ska göra ett nytt försök att plita ihop tre tips, men kan avslöja att de flesta tipsare tror att det är Spaniens tur den här gången att vinna EURO 2008. Samtidigt sågar alla tidningar Turkiet. Ni ser, det är inte så lätt att tippa.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Jag köpte också bibeln igår, men tänker inte göra om mitt tips. Jag tyckte inte man blev så värst klokare av att läsa den, utom att varför skulle Spanien vinna när det finns fler lag som också har samma potential. Det är bara att hålla tummarna. Nu gäller det att förbereda sej inför lördagen. Härligt - kommer inte att gå bort eller ha folk en enda dag nu förrän fotbollen är klar.
Kramar mrsBettan