onsdag 25 juni 2008

Besök från polsk konststudent

Idag var det dags igen för ett besök på mitt jobb av en "gullig en polsk kille" (som min arbetskompis Carola uttryckte det) som studerar konst på "Academy of Fine Arts in Krakow". Jag säger igen, då en kvinnlig kollega till honom knackade på hos mitt job för exakt två år sedan. Det är några utvalda konststudenter som åker till Sverige, tar med sig sina målningar som de har gjort under året och knackar på hos olika företag i Stockholm. De bor på camping, stannar i tre veckor och försöker sälja så många konstverk som möjligt. Jag säger bara "lycka till", konsteleverna är mycket duktiga.

Historien upprepade sig
Ett snabbt mejl till all personal på jobbet och snart var hela konferensrummet fullt med intresserade och köpsugna arbetskamrater. Ja, ja, historien upprepade sig: för två år sedan köpte jag tre oljemålningar, idag blev det "bara" två. Jag gillar dem skarpt och som tur är tyckte min man också om dem. Nu gäller det bara att sätta canvaserna på två kilramar och sedan hänga upp tavlorna på en lämplig vägg här hemma.

Tyskland-Turkiet
Men allt detta gör jag först efter att EURO 2008 är slut. Nu ska jag ladda upp med en vinare och sedan hoppas jag att Turkiet ger Tyskland en match.
Men ni därute kan väl kika på målningarna. Hoppas ni gillar dem!

Inga kommentarer: