tisdag 17 juni 2008

Lettisk "shoe 'n dog art"

Måste ju faktiskt visa er lite bilder på ett lettiskt fenomen eller två rättare sagt. Det finns en otrolig mängd kullerstensgator (av varierande kvalitet) i Lettland och de är otroligt vackra... att titta på. Vacker är också lettiskorna (vilken fyndig stavning där) i 15- till 35-års åldern ungefär. De följer senaste modetrenderna vad gäller kläder och skapar sin egen mode angående skor. Har aldrig sett nå't liknande. Kolla själva!

Egen gångstil
De flesta som bär dessa "styltor" har utvecklat en egen gångstil, framfåtlutande och balanserad liksom. Denna stil hjälper dock inte när fötterna ska sättas ned på eller rättare sagt mellan kullerstenen. För där krävs det en okulär noggrannhet för att träffa rätt om ni förstår vad jag menar. Själv behärskar jag varken konsten att gå på styltor eller 12 cm-högklackat och det är jag glad för med tanke på skaderisken :o).

Nettan-special
Lettiskorna behärskar inte bara konsten att skapa och följa sin egen sko-trend, de gör sina "lapdogs" till små modedockor också. Virkade (virkad är inne i Lettland kan jag lova) rosa klänningar och kappor pryder dessa varelser. Har tyvärr ingen bild på ett exempel, då fröken vovve inte alls var med på en fotografering.

Hundfrisyr
Däremot lyckades jag med att ta kort på två hunder av samma ras (fråga mig inte vilken, men Nettan kanske vet), som uppenbarligen hade varit hos hundfrissan dagen innan - lördag alltså. De skulle visst visas upp, nyschamponerad med färgad svanshår och tofs på huvudgaten under den obligatoriska söndagspromenaden.
Vid det här laget tar jag tillbaks allt jag tidigare sagt om mopsar - typ att de är fula, ocharmiga, och feta. I jämförelse med dessa gräsliga rymndvarelser måste mopsar nog anses som (nästan) naturligt vackra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nog för att jag sett många hundar med kläder av alla de slag, men inga virkade. Ha, ha !

Bilderna på hunden du taget är en kinesisk / mekikansk nakenhund.
Jag tycker dom är skithäftiga och brukar titta på dom när vi är på utställning.

Men smaken är som baken - och den är väldigt bar på den hrä hunden. Ha, ha !

kramiz på dig !

Mrs Bettan sa...

Jag höll på att skratta ihjäl mej när du beskrev hundarna. Du är för kul alltså. Vilka skräcködlor de här nakenhundarna är, ser ju inte riktigt kloka ut vad än Nettan säger.
Kram MrswBettan