söndag 3 februari 2019

Skyltsöndag #195

Innan jag visar er den gångna veckans skyltskörd med en klockren röd tråd vill jag bara upplysa er om att Täby är insnöat. Jag borde nog inte ha skrutit med hur lite snö vi fått och vilket milt väder vi haft. Om jag tittar ned på parkeringsplatsen kan jag bara konstatera att snövallen bakom bilen är ungefär en halvmeter hög. Den lär nog bli ännu högre när plogbilen gjort sitt. Å nej, vi äger ingen snösläde, bara en liten skyffel…

Men nu till min Skyltsöndag med skyltdockor – enjoy!


Odd Molly's skyltdockor är ansiktslösa, men inte hälften så udda som kläderna. De är gräsliga.


Lion of Porches har jag ju skrivit om för bara några veckor sedan. Nu är ”Lejon av verandorna” ett (kort) minne blott. Skyltdockorna är delbara som ni kan se och har minst sagt varierade kroppsdelar;-)


MQ:s skyltdocka till vänster bär en klänning som påminner mig om 1960- och 1970-talet.


Hos Tiger börjar det likna nåt. Skyltdockorna är visserligen huvudlösa, men kläderna är helt i min smak.


Veckans höjdare - Change. Skyltdockorna har ansikten men inget hår. I gengäld har dockan till höger ett ansikte på ett av brösten. Upptäckte speglingen först när jag kollade fotot i datorn. Sådana roliga överraskningar gillas skarpt:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

Först vill jag säga att The Truth the About Harry... börjar kl 21 på7an på tisdag så nu vet Du det 😊
Ni är absolut icke ensam om att fått mer snö... J har varit ute sen 12tiden å har icke gjort klart än, snösvängen brukar vanligtvis ta tre timmar
Gillar ansiktet på bröstet bilden 👌

Ditte sa...

En verklig höjdarskyltning! Gillas helt och hållet. Även jag fastnade förstås för "Tiger". Handlar där ibland. Bra utbud av kläder som jag tycker om och bra kvalité. Vad gäller Odd Molly så är det absolut inget för mig så lika bra att dockorna inte har ansikten. För jag undrar vem som skulle passa i plaggen. Har förstått att det i klänningsväg ska vara 60-70-tal igen. Men jag avstår helt. Har haft det en gång och det var då det begav sig. Sista bildens överraskning blev perfekt. Och tänk vad man kan upptäcka i efterskott. Bra jobbat !
Även innerstan har nu ansenliga mängder snö- Ja, alltså jämfört med sig själv alltså. riktigt intressant att se folk med små "spadar" försöka få fram sina fordon...Jag var åskådare och log i smyg. Har ju ingen bil längre och sedan hade vi tur att ha garage.

Geddfish ♥ sa...

Toppeninlägg med dessa röd tråds skyltdockor! Kul! Och varierande var de också.
Ansiktet på bröstet, den var himla kul! Skoj att upptäcka vad det kan bli utav en spegling. Kanske är en vilsen ande? Skojar, men nog är det häftigt.

Önskar dig en fin kväll, eländes snö till trots. Ja, jag trotsade och gick ut en sväng, måste andas lite uteluft.

"LillaSyster" sa...

Ja, det är tur att man har kläder så att man slipper köpa nya, för det inte alltid det lättaste att hitta något nytt som är snyggt.
Jo, tack snö har vi också fått nu så att det räcker och blir över. Jag har redan nu bestämt mig för att gå in till jobbet imorgon, för cykelbanan är säkert bäst plogad och hitta en parkering på gatan imorgon inne i stan nära jobbet, det kan man nog glömma. Kan ju ta bussen hem om jag känner för det. Nu hoppas vi på solsken =)

Ama de casa sa...

Snö? Vad är det??? ;-) Fast jösses vad det har blåst här idag igen...

Odd Mollys... En kollega för många år sen hade en tröja på sig där det stod "Odd Molly" med stora bokstäver.
- Har ni en klubb eller? sa jag.
Hade nämligen en annan kollega som hade en tjejklubb som dom kallade "Spader Dam" som hittade på en massa roliga grejer.
Haha! Jag har alltid varit modemedveten jag :-D

Sen där hos Lion's var det ju rena rama styckmordet... ;-)

Håller med dig om både klädstilen och ansiktet på bröstet :-D


Åke sa...

Bra jobbat i all snö 👍 Själv är jag på väg till Strängnäs nu (Kl 19:10 snart i Uppsala) är det sommarkollektionen på g?

Klimakteriehäxan sa...

Ja men visst brukar man väl säga "bröstbild"? En perfekt sådan, verkligen! Annars hittade du inga skyltfönster som fick mej att krypa ner i startblocken direkt.

byblixtra sa...

Kul tolkning!
Jag tycker att MQ har den snyggaste skyltningen med placeringen av skyltdockorna i skylten, de hängande kläderna intill och bilden bakom. Det ser ut som att herrarna ska ha flera lager upptill. Så var dockan klädd även hos Tiger medan damdockorna har färre och tunnare kläder. Är det meningen att vi ska gå omkring och frysa? ;-) Fast det stämmer ju inte i butiken Lion...där saknar ju herrdockorna kläder och kanske har någon dekoratör tröttnat på dem och delat på en av dem. ;-) Nä..det ska mest troligt vara en originell skyltning som ska väcka uppmärksamhet och locka in kunderna i butiken, men undrar just om den skyltningen gör det?

På nedersta bilden så ser dockan till vänster ut som "hoppsan här kommer jag in av misstag i skylten" medan den andra ser ut som att "här står jag och är cool". :-D Undrar om det är färgerna/modellerna på underkläderna som fått dekoratörerna att arrangera dockorna så?

Roligt med speglingen på dockan.

Susjos sa...

Snacka om SKYLTdockor denna skyltsöndag! Hehe!
Jag håller med dig, Tigers dockor var snyggast klädda. Verkligen coolt med ansiktet där på bröstet i Changes skyltfönster!
HA det gott!

Paula sa...

Kul att du visar en mängd skyltdockor, här i vår by har vi en skyltdocka o den finns på loppis! Den är också huvudlös...
Tänk så rik man kan bli på att designa fula kläder, tänker Odd Molly...
Ha det så gott du kan nu där i snömodden, ni kanske har hållit er inomhus idag. Här har det mest yrt omkring så hela landskapet ser lite ommöblerat ut med snöhögar på helt oväntade ställen, t.ex framför min ytterdörr!

Anki sa...

Häftig skyltning! Bra jobbat under veckan!
Svar: Har både snösläde och en bra skyffel, men med en dålig rygg och en ännu sämre axel så är det pest med snön!

Monica sa...

Jag håller nog med Anita om detta att fota folk
som inte vet om att man gör det, som lagarna ser
ut nu verkar det inte finnas några gränser och om
dom finns är dom fan så luddiga.
Snön som vräkt ner hjälper mej bygga biceps, gym är
till för fjollor i trikåer HIHI
Har bara styv och halvsyskon hade varit roligt med
en helsyster kan jag tänka ibland.
Islam ja då kan du tänka dej vad dom tyckte om mej
orena kvinna som även hade flera hundar:-)
Eftersom kanin är husdjur i mina ögon skulle jag ha
svårt att äta en sådan upplagd så där.
Under andra världskriget födde många upp kaniner för
att äta så även min morfar, problemet var ju bara att
han fäste sej så vid dom och inte kunde äta dom.
Nog därifrån jag fått min kärlek för djur.
Ha det bra :-)

Johanna sa...

Här i skåne i alla fall Kristianstad är knappt någon snö, den evrkar hamna överallt utom här :(

Haha vad kul att du visste va isola sysslade med :) Jag fick googla mig till det haha. :) Ja att jag gillar kent har nog ingen som läser min blogg missat haha :)

Christian sa...

Hahaha...tuttface :)

Anni sa...

BP om modekritiker?! :-D Ja, behån var helt klart läckrast med sitt ansikte! Gå dit igen och se om du kan fånga en man i trosorna ...

Mias Mix sa...

Kul med skyltning av skyltdockor! Och visst är det roligt när man upptäcker såna där speglingar eller andra roliga överraskningar :)