måndag 4 februari 2019

Glad måndag


Dagens gympapass för maken - gräva fram Tintin.Antar att mina bloggkompisar från Norrland får sig ett gott skratt här. Sju minusgrader och trettio centimeter snö betyder ju vår för er. För oss nollåttor är dessa förhållanden lika med kaos;-)

Med tanke på bilderna jag lägger upp vet jag inte om jag skulle kalla just den här måndagen för glad direkt. Att avisa och gräva fram bilen ur snömassorna är inget maken och jag står i kö för. Åt andra sidan finns det fler som har det betydligt värre, Anette till exempel. Som pensionärer slapp vi även vara uppe med tuppen, sladda omkring i rusningstrafik alternativt vänta på Roslagsbanan som aldrig kom. Så jag är rätt så glad ändå;-)

En överraskning varje år
Rätt lustigt i sammanhanget är också att kyla och större snömängder varje vinter kommer som en total överraskning för oss nollåttor. År efter år, och alltid med exakt samma konsekvenser.

Värre än vanligt
Eller fel. I år är det aningen värre. Alla mittendörrar på Roslagsbanans vagnar är nämligen ur funktion. Är man rullstolsburen, har rullator eller bredare barnvagn skapar det problem såklart. Det finns ingen prognos för när dörrarna kommer att fungera igen. Idag spelade det dock ingen större roll, då Roslagsbanan inte gick överhuvudtaget.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.


10 kommentarer:

Ama de casa sa...

För att vara ett glatt inlägg var det inte sådär superglatt faktiskt... Möjligen underlaget då. Ja, att det var glatt alltså ;-)
Ibland minns jag faktiskt mer än andra gånger varför jag emigrerade :-)

Ditte sa...

Jadå, lika oförberett som varje vinter. Och det är även vanliga tåg, pendeltåg och Roslagsbanan. Undrar hur man gör i de länder som har det betydligt kallare och där fungerar det ju. Hade tänkt mig till Uppsala idag med tåg men det var ju ingen idé det heller. Kanske bättre i morgon.
Fint att Tintin kom fram till sist och ni fick ju ett rejält gympapass. En liten tröst är att det inte verkade som om plogbilarna plogat in er för så var det runt om här på Söder. Och positivt att inte behöva ge sig ut på vägarna.
Men om man bortser från infrusna bilar, hala gator och lite andra olägenheter så är det ju fint att titta på det hela.
Tycker du fick till fina snöbilder från Täby.

nalta norrland sa...

Minus 23 och i helgen kom det 40cm nysnö... "kallsnö" så den var mestadels lätt.
Helt otroligt att typ hela Sverige fått snö.

Det där med tågen är en sorglig historia.

Själv så tycker jag att denna dag vart otroligt lång,
var tvungen å känna efter om det verkligen var måndag fortfarande då jag läste Din rubrik.

J började jobba före 7.30 i morse och än har han icke kommit hem,
han började med snöröjning och fortsatte som rörmokkare för att avsluta med snöröjning, nu ger snöröjningen i princip nga pengar då "kunderna" betalat en fast avgift för hela vintern.

Om J kommer hem å Elin lägger sig så vet jag en som ska skynda sig i äng å sova, sova, sova

Geddfish ♥ sa...

Du har verkligen förevigat ett snöklätt vackert Stockholm! Synd bara att inte kommunikationerna fungerar. Massa olyckor på vägarna. Nej, hit med sommaren!!

Svårt att hitta en riktig glädjedag idag. Lite tvetydigt blev jag glad då körledaren meddelade att han var sjuk, sångövning inställd. För jag hade inte lust att bege mig ut såpass sträcka i skitvädret.

Jag har inte fullt så mycket snö men varmare. Just nu en plusgrad. Men, så grått och färglöst, trots att grått är en färg.

Herr Nilssons Fru sa...

Ja varje år kommer vintern :) men jag måste säga att med åren gillar jag den inte så värst. De beror på att jag är pendlare o vägen till jobbet är smal, krokig och vinterväghållningen är inte god :) Vi brukar inte ha så mycket snö här nere i söder men ibland så, som i år har det kommit en hel del, ungefär mängd som hos er.

Annas är det vackert med snö. Igår hängde träden så långt ner av snötyngden så de på några ställen rörde vid biltaket. De e tungt för träden. En del hade gett vika och trillat.

Idag regnar det, helt onödigt, redigt irriterande, för snö på marken är betydligt bättre än slask. Är bara vägarna resa så :) får snön gärna ligga en stund.

Fina bilder du levererar på snön, visst är de vackert :)

Kramiz

Anni sa...

Det är ju lite svårt för snöröjarna att hinna sova också.
Näe, just nu vill jag helst gå i ide.

Anki sa...

Ser ut som här ungefär, men det har du ju redan konstaterat! Nu är det redan tisdag - önskar dig en glad sådan också!

Christian sa...

Haha, de där tågen kanske är köpta i Italien som våra stadsbussar.....när kylan sätter in strejkar de :)

Mias Mix sa...

Ja jösses så mycket snö det kommit nu. Jag tycker faktiskt det är jättehärligt. Åkt massa skidor och idag byggde jag och Charles snögubbar. Däremot trodde jag att jag skulle slippa skotta när vi flyttade till lägenhet. Men vi skottar själva på vår egen trapp och precis utanför samt att plogbilen lämnar ju en vall bredvid bilen så den får jag också skotta fram. Inte helt nöjd med det... Men bättre än i villan!

Eva Trillian sa...

:) Gladmåndag i moll :) förutom uppskattningen över att vara pensionär och inte behöva gå upp i ottan :) Jupp ... med en blivande panshis i hemmet så börjar jag bli lite avis faktiskt!