söndag 21 juni 2015

Skyltsöndag 17: Tips

Idag ska jag göra ett (helhjärtat) försök att få ihop en rolig Skyltsöndag som har med fotboll att göra och med tips – fotbollstips alltså. Tror jag har lyckats ganska bra faktiskt;-)

Tyskland-Sverige 4-1 (2-0)

Den här skylten har ni ju sett några gånger, varje gång med olika texter. ”Yes, we can!” är ju en fras USAs president Obama gjort sig känd för. Å eftersom Pia Sundhage, förbundskapten för det svenska damfotbollslaget har haft samma jobb i USA kan det tänkas att hon peppade sina svenska adepter igår kväll med ”Yes, we can!”. Det hjälpte inte, inte alls.

Fotbollstips på jobbet

Kollegan Carola och jag ansvarar ju för vårt fotbollstips på jobbet. Å vi känner oss alltid lite tipsy (så fyndig skylt tycker jag:-) )Så här såg min analys från tv-soffan ut som jag mejlade till alla tipsare:

Efter andra målet för Tyskland gick jag ut i köket och gjorde mig en äggmacka. Kände att jag behövde styrka för att stå ut med förnedringen/utklassningen av Sverige. Seriöst – har ni sett ett svenskt damlandslag spela så amatörmässigt som under dessa 45 minuter? Är alla spelare närsynta?! Jo, det måste de vara med tanke på passningsspelet som inte ens gick hem på fem meter. Å långbollar på Bengt, som i den här matchen visst hette Sofia Jacobsson, hade ingen adress dom heller. Å Schelin var ju osynlig som förut i den här turneringen. Usch.

Det blev inte bättre i andra halvlek heller kan jag säga. 4-1 talar sitt tydliga språk. Tyskland var totalt överlägset på precis allt. Sverige verkade inte ens vilja sätta emot och vinna. Ingen tog tag i spelet. Enda plus jag återigen vill sätta är Therese Sjögran. 38-åringen med 214 landskamper var Sveriges bästa spelare genom hela turneringen. Hedvig Lindahl, målvakten gjorde en åtminstone halvvägs godkänd insats i den här matchen.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den bara.
En lista på alla som gillar att skylta på söndagar hittar ni här.

18 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Nej, det var inte kul att hålla på Sverige igår. Men jag hade mina aningar, och blev tyvärr inte överraskad. Bollen studsar hur om helst på svenska ben.

Steve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Steve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Steve sa...

Det var jag som tog bort kommentaren. Hade tappat en bokstav och sånt går inte an. Sån är jag.

Det räcker inte med att säga det. Man måste göra det också.

Jag hade inte totalkoll på matchen igår, men så långt jag hängde med så instämmer jag i din analys.

Therese Sjögran har varit Sveriges genomgående bästa spelare i denna turnering. Tråkigt att resten av laget inte kunde bjuda henne på en bättre avslutning på karriären.

Monica sa...

Kan inte låta bli att undra vad dom
gör med pengarna, köper sej ett glas
juice eller:-)
Ha en skön kväll

Susjos sa...

Jo, TV:n var påslagen på jobbet och jag såg att det stod 1-0 till Tyskland, och sen 2-0..då förstod jag att det var kört...
Hade du tippat denna match? ;-)

Stare Ström sa...

Tack för rapport. Förstår att jag inte har missat nåt, det väsentliga bidrar du ju med!

Benita sa...

Fina skyltar. Fotboll intresserar mig inte. Jag skyltar idag och hoppas att min skylt blir godkänd. :)

KajsaLisa sa...

Den skylten skulle jag behöva se på Måndagsmornarna :) Tipsyskylten var fyndig och det kommer fler VM.

Olga T sa...

Själv somnade jag under första halvlek och sov till den var slut. Roligt har det varit att se U21 spela. Vilket engagemang!
Bra skyltat här.

Kicki sa...

Fotboll passerar obemärkt förbi...
men bra att det kan vara en inspiration till skyltar!:)

Eva Trillian sa...

Yes, we can ... överleva en förlust! Så du ser, det stämmer ändå ;)

cat sa...

Tack vare ditt blogginlägg, så vet jag nu att vi inte kom vidare i VM. Förstår att det måste vara jobbigt att se nederlaget.

Skyltarna har du lyckats förvalta väl :-)

Ama de casa sa...

Jag tittade med ett halvt öga. Det räckte. :-)

Jag gillar hur dom fixar och trixar med den där skylten. Det måste vara för din, Pumitas och skyltsöndagens skull :-)

cat sa...

Jajemen någon sorts fluga är det :-)

Marina sa...

Jag kan bara hålla med - inte var det bra! Visserligen fick vi celebert sällskap ut i åttondelen av Brasilien, men vad hjälper det... Nu får väl hoppet stå till U21-laget på onsdag.

Carita Liljendahl sa...

Kollade tills det var 3-1. Tycker Sverige borde ha satsat på anfallsglatt spel från första början, modigt, kanske rentav ett galet spel - men börjar man försiktigt och försöker bygga upp spelet enligt förnuftiga regler sker inga överraskningar. Men nä, jag är ingen fotbollstränare :-)

Unknown sa...

Feeling tipsy, gillade jag.
/Kiki