lördag 20 juni 2015

Fototriss: Ätbart

Helena och Fototriss vill att vi visar något ätbart idag. Det var ju verkligen tur att jag tog en massa bilder på den Internationella Matmarknaden i veckan. Det roliga med just ätbart är ju att vi alla har olika smak. Ätbart för mig betyder kanske oätligt för er eller vice versa. Som ni vet är jag väldigt äventyrligt vad gäller mat, men jag ska vara mycket omtänksam mot er idag. Jag menar om ni kanske lider fortfarande av sviterna av midsommarfirandet igår är det ju inte schysst att lägga upp bilder på till exempel – äsch vi struntar i det;-)


En fransk rätt – Musslor med Roquefort ost och grädde. Jo tack, mums!


Den polska nationalsoppan Żurek är en soppa av syrat rågmjöl med grönsaker och rökta korvbitar (det sistnämnda fick maken äta till sin stora glädje). Soppan är otroligt god och mättande.


En japansk delikatess som inte fanns på Matmarknaden män väl hos Noorii i Täby Centrum, är denna temaki (en handrullad strut av sjögräspapper med olika fyllningar). Här ser ni min absoluta favo – en crabfish blandning med färska Edamame - gröna omogna sojabönor som serveras i sin skida (den sistnämnda äter man dock inte).

Fler ätbara bidrag hittar ni hos Fototriss.

PS. Nu tänker jag ladda upp inför ödesmathen i FIFA Dam-VM i kväll - Tyskland-Sverige. KOlla klockan 22:00 och/eller håll åtminstone tummarna. Det svenska landslaget behöver all support det kan få nu är det fått en andra chans. DS.

20 kommentarer:

Susjos sa...

Mums med mat, och vi har ju lite samma smak ju!! Musslor med ost å grädde,mums!!! Men favoriten blir nog den japanska delikatessen, den ser ljuvlig ut!!! Kanske man kan hänga på i fototriss, olika teman varje gång?
Så ikväll är "jag" på TV igen (tyska tränaren..)har jag tur kanske jag hinner se lite av matchen på jobbet? Heja Sverige..som väl också behöver en hel del tur i kvällens match?!!

Andra året i Hjo sa...

Jag skulle gladeligen äta alla tre rätterna på samma gång.
Ska kolla damerna ikväll. Är oerhört pessimistiskt lagd när vi ska möta Tyskland, gäller både damer som herrar. Stryk efter noter, men vore kul att bli överraskad.

Eva Trillian sa...

Spännande med ny mat :) inte alltid gott, men likväl spännande!
Håller tummarna mentalt ikväll - tänkte läsa bok och behöver i alla fall ena handens tumme till hållandet av densamma! :)

cissi sa...

Ser gott ut alltihop, men den sista rätten lockar nog mest.
Ska också kolla fotbollen ikväll.....HEJA SVERIGE!!

Gammelsmurfen sa...

Nytt för mig men ser verkligen aptitretande ut :-)

Monica sa...

Jag hugger in på den tredje rätten låter riktigt gott;-)
Ha en skön kväll;-)

Stare Ström sa...

Det där första lät läckert. Det ska jag pröva!
Nej, jag överlåter till dig att ta hand om fotbollen!

KajsaLisa sa...

Du är proffs på att skildra mat med bilder, den första skulle jag nog kunna äta ihjäl mig på. Känns nästan lite belgisk.

Anonym sa...

Vilken jädra lessam match! Dä ä allt ja har å säj om dä!

Ruth i Virginia

Della sa...

Den sista där skulle jag kasta mig över om den kom inom räckhåll.

Kolonilotta sa...

Kollade Aftonbladet direkt när jag slog upp ögonen idag! Ingen rolig läsning alls! :(

Ama de casa sa...

Alltså den översta... MUMS!!! Undrar om det inte är dags för lite mejelliones här snart igen :-)

Gick väl inte sådär lysande för di svenske. Men ett ganska väntat resultat.

:-)

Steve sa...

Visst är det spännande med nya främmande maträtter. Vet inte varför, men plötsligt börjar jag längta efter surströmming. Får dock ge mig till tåls i 2 månader.

Jag avstod matchanalys igår. Nu tycker jag att både dam- och herrlandslagen ska satsa på nåt nytt. även när det gäller förbundskaptener.

Ama de casa sa...

sv: Den där dubbelpermobilen var till salu och stod uppställd där ute på trottoaren. Jag vågade inte ta den någonstans... Jag tyckte jag var modig nog som vågade sätta mig i den utan att vara aspirant på att köpa den... ;-)

Vi i Kasperian sa...

Sista bilden innehåll skulle jag gärna vilja smaka, tror jag skulle gilla den väldigt mycket. Men de andra - njae, inget för mig. Tur vi alla är olika. :)
Berit E

Per-Anders sa...

Ser ju smaskigt ut. Internationella matmarknaden brukar komma till Sundsvall också men ganska sent på säsongen då det är ganska kallt ute. Men jag gillar den. Spännande med mat från olika länder.

Beppan sa...

Musslor och temaki - ja tack gärna!!
Soppan måste jag smaka på lite försiktigt.
Mjölsoppa - annorlunda variant.....
Intressant!

anemonen sa...

Alltihop ser faktiskt gott ut.Djärv kan jag inte påstå att jag är numera pga allergin. Det är jag arg för ibland när jag vill äta något gott och naturligtvis finns det då något som jag inte tål Dras än med sviterna efter maten jag åt för två veckor sedan som innehöll timjan. Grrrrr klåda dagarna i ända trots klådstillande. Orättvist orättvist.Nu får jag nöja mig med att lukta och titta på annorlunda maträtter och testa mig fram lite i taget. Men jag får vara glad ändå det kunde varit värre.:D
FInfina är dina bilder för mat är inte det lättaste att få till. Det skall se aptitligt ut och det gör dina bilder helt klart. Bra jobbat.

Anni sa...

Väldigt mycket sås till musslorna, tycker jag. Tänk att sonen just åt musslor med roquefort i lördags, själv valde jag enbart grädde och gudars skymning vad de var goda!
Soppan du visar ser onekligen mäktig ut, men inte speciellt färggrann.

Pialotta sa...

De där musslorna ser riktigt smarriga ut ... vilken fest det måste varit ... älskar musslor. Jag som bloggade för en gång skull ... så såg jag inte upp, bloggade förra veckans tema ... snopen blev jag. Nå väl hoppas allt är som det ska med dig ... längesedan sist .. ha de gott :)