måndag 22 juni 2015

Tipselit på torget


Matchögonblick från matchen Brottby (grönt) mot IK Frej (gult).


Två målvakter från Viggbyholm IKs lag 1 och 2. Observera de snygga orangea fotbollsdojjorna;-)


Den pojken med ansiktsmålningen i IK Frejs färger trivdes alldeles utmärkt med uppmärksamheten.


Täbys stolthet IK Frej som nådde Superettan i år. Frej har världens mysigaste hemmaplan "Vikingavallen" i Täby Kyrkby, den fiiiiinare delen av kommunen. Klubben grundades så sent som 1968 och 50 procent av ungdomarna (7-17 år) i "Kyrkbyn" är medlemmar i klubben. Imponerande!


Det där känner väl alla igen oavsett idrott;-)

Tipselit är ett samarbetsprojekt mellan Föreningen Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Spel - fotbollens huvudsponsor - med syfte att utveckla svensk elitfotboll. Detta görs genom målmedveten satsning på unga talanger. Tills idag hade jag inte en aning om att Tipselit fanns.

På torget
Det hade inte kollegan Per heller. Han undrade bara om jag hade lust att komma och titta på hans lag i ”ett jippo som Svenska Fotbollsförbundet ordnade idag på Täby torget” – betongöknen vid Täby Centrum. Jag var absolut inte svårflörtad som ni förstår. Ovan ser ni en bildkavalkad från evenemanget.

Deltagande lag
Fyra tjejlag (F04/05) från lokala Viggbyholms IK "Viggan", två från Täbylaget IK Frej och två från Brottby SK (grannkommunen). Tvåmannalag plus en målvakt spelade i tre minuter, sedan byttes spelarna och spelade i tre minuter till. Som dragplåster – jag menar alla behöver vi ju idoler, eller hur - ställde den lokala stoltheten seniorlaget IK Frej upp. Laget gick upp i Superettan i år och ligger på en fantastisk åttonde plats i tabellen.

Alltså ni som inte gillar fotboll – å ni är ju ett antal - måste väl ändå gilla dessa tjejer som är Sveriges fotbollsframtid. Å efter fiaskot i Kanada tycker jag nog vi ska satsa på dom – rejält! Dessutom var det äntligen lite liv på det annars så öda torget:-)

17 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Brottby kan u vara ett alternativ till ditt VM :)

Stare Ström sa...

Ja men sådan fotboll gillar jag! Må de få behålla spelglädjen!

Susjos sa...

Men så roligt, framför allt för dej som ju älskar fotboll, såklart gillade du målvaktens dojjor, ex målvakt som du är!!!

LissenTo sa...

Så härligt att det fixas arrangemang och anordnas för barn och ungdom. Måste vara hur roligt som helst och motiverande att träna hårt för sitt lag. Antar att många ledare jobbar ideellt, dom ledarna borde få mer kredit

Steve sa...

Framtidsutsikterna ljusnar när jag ser evenemang som detta.
Så ni har en fiiiiiinare del i er kommun? Vad är den stora skillnaden tro?

Eva Trillian sa...

Log mig igen inlägget tills jag kom till meningen "dessa tjejer som är Sveriges fotbollsframtid" ... då kände jag hur det rykte till i barn-försvararmuskeln. Just den inställningen (som just du säkert inte menar något dåligt med utan bara bra) är en stor del av baksidan av svensk ungdomssport idag - den fula baksidan där det är svårt att ha roligt när man sportar - den sidan som bara sporrar på och säger att man inte är tillräckligt bra... när man är barn. Det är inte alla föräldrar/tränare som förstår när det blir för mycket av pushar-varan.
Men, när jag nu släppt ut lite ånga så måste jag tillbaka till allt det som fick mig att le :) och visst ska vi vara glada över alla våra barn, oavsett sport/hobby, som har så mycket glädje och entusiasm. Och när de får det stöd de behöver så orkar de behålla det ända in i framtiden!

Olga T sa...

IK Frej har jag läst en del om och följde resultaten när de var på väg upp. Jättekul att de gått upp i Superettan!
Där har vi Sveriges framtid, inte bara i fotboll, utan på en hel massa områden!

cat sa...

Jo då det är helt ok tjejer, även om jag inte är förtjust i fotboll :-)

Ama de casa sa...

Det är alltid kul när det händer nåt, och himla bra att det satsas på ungdomen så att det finns nåt meningsfullt att göra.
Kul arrangemang! :-)

Ama de casa sa...

sv: Haha! Även om torkställningen INTE var på rea så REAgerade ( ;-) ) jag över att den var ovanligt billig. Kostade 7 euro mot normalt 10 - 11 (tror jag?). När jag kom hem förstod jag varför... :-D

Life of Johanna sa...

Vilket bra initiativ :)

Jag tog kort på igelkotten, men de blev inte så bra då jag fick zooma och ta genom fönsterrutan på uterummet med mobilen.

Monica sa...

Det händer mycket i Täby centrum, att dom
satsar på din favoritsport måste du bara gilla.
Visste inte att lilla Brottby hade ett damlag.

Susanne sa...

Tror att de var bättre spelare än de som var i Kanada ;)

Carita sa...

Skojig matcharena också!

Life of Johanna sa...

Såg de skull visa frej mot brommapojkarna på tv4sport idag! :)

Javisst är Hugo en guldklimp :)

Unknown sa...

Med dessa slutord läser jag av din besvikelse över VM-insatsen.
Synd, lite somrigt segerrus hade suttit fint, á la -94.
/Kiki

Unknown sa...

Med dessa slutord läser jag av din besvikelse över VM-insatsen.
Synd, lite somrigt segerrus hade suttit fint, á la -94.
/Kiki