måndag 29 juni 2015

Stort TACK...också för den här helgen

Min favo bloggare Anita från Malta
Först vill jag tacka en av mina absoluta favo bloggare för en stor, totalt otippad överraskning jag fick idag. Den här:

Och det är bloggaren Anita från Malta som stod för den fantastiskt fina buketten. Självklart följde det ett ”förklarande” kort med också, ett varmt och väldigt personligt sådant som gjorde att jag blev rörd faktiskt. Å det händer då verkligen inte ofta kan jag säga. Stort, stort TACK:-) De flesta av er känner ju Anita och vet vad hon kan åstadkomma med både härliga bilder och sköna texter. Nu har hon tyvärr lagt bloggen på is igen, vilket jag verkligen beklagar djupt. Anita, om du läser det här inlägget – jag (och många andra) saknar dig. Mejla mig gärna! Du är ju betydligt mera strukturerad än jag och har säkert inte slarvat bort min mejladress, vilket jag tyvärr gjort med din. Har försökt minnas din adress, men vet inte om jag lyckats. Så kolla gmailen!

Helgbilden
Då det var en fin och relativt solig helg ska ni få se att jag faktiskt inte satt på balkongen och läste hela tiden – bara ibland;-)

Vi började med ett besök på den lokala loppisen, där vi vår vana trogen inte köpte någonting. Men jag hittade den här dockan som ser väldig nödig ut tycker jag, eller så krystar hon.


Efter en lunch på favo haket åkte vi 15 kilometer norrut till en by som heter Margaretelund som är känd för sitt slott, som inte är ett slott längre utan är uppdelat i lägenheter med ägare som jagade bort oss från den enorma tomten. Nere vid vattnet känner man sig inte särskilt välkommen heller kan jag säga. Där får man nämligen en känsla av att vara i St. Tropez eller Antibes. Inte min grej, men intressant att se hur rikt man faktiskt kan vara...


Igår kväll var det premiär för den första utesittarkvällen på balkongen! Satt där till långt efter midnatt (utan jacka!) och läste boken "Björndansen" som jag kan varmt rekommendera om ni gillar (en grym och annorlunda) deckare.

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Det fungerar igen – att kommentera alltså. Fler bloggare var uppenbarligen drabbade av ”Error 404”. Ja, man får ju vad man betalar för, å blogspot är ju gratis. Hoppas ni vill fortsätta läsa och kommentera här samt att blogspot nu lugnar ned sig ett tag. DS.

19 kommentarer:

Life of Johanna sa...

Så fina blommor, kul och bli överraskad så :)

Kul med loppis =) är rent för dålig på och loppisar

Ja de senaste evckorna har jag inte kunnat syssla med mina små projekt då Erik rivt kök och gjort el så jag har nog lidit lite mer av det än jag trott, så nu när värmen kommer skall jag nog få klart målningen, och så lite gratis solbränna på köpet

Ama de casa sa...

Vilken jättefin bukett! Förstår att du blev rörd, utan att ens veta vad som stod i kortet :-)

Skönt att kunna sitta ute! Vi klarar inte att vara ute så jättelänge, faktiskt. Men det beror på "tvärtom-anledning" - det är helt enkelt för varmt. Skönt att smita in till AC'n emellanåt :-)


Så WP var också dum? Undrar om det var bloggportalernas strejkkväll i kväll... ;-)

Anni sa...

Ja, nog är vi många som gillar Anitas fina foton och betraktelser från Malta, samtidigt som jag ofta oroar mig för hur hon egentligen mår. Hoppas att hon läser och förstår att hon spelar roll, att hon behövs, om hon orkar. Och vilken härlig bukett du fick!

Fotbollsfinalen oroar jag mig lite för, vet inte om jag kan finna den på teven vi har här i lägenheten i Assmanshausen (som mycket riktigt ligger granne med turistiga Rüdesheim där vi varit idag. Assmanshausen är känt för sitt RÖDA vin och är nog den lugnaste orten längs Rhen.)

Eva Trillian sa...

Läser ditt inlägg och kommentarerna som redan finns - nickar och håller så innerligt med Annie när hon skriver om Anita!
En fantastisk bukett! :) Tack för att vi också fick njuta av den!

Monica sa...

Vilken fin bukett, hoppas att dom mår
bra kom inte in på hennes blogg häromdan.
Det var en ful docka med korta armar;-)
Nä du här ute i bonnläppsland är man inte
välkommen, när vi flyttade in väntade jag
bara på att någon granne skulle komma och
spela banjo och vilja ha en duell med Jacob HAHA
Snart är det nog dags att flytta, den lantliga
känslan håller på att försvinna med förtätningen.
Ha det bra

Anki sa...

Verkligen en fin bukett... och i dina färger... snyggt!
Loppisar besöker jag alltför sällan, trots att jag egentligen tycker det är ganska kul :) Dockan däremot... den är hemsk!
Området där vid slottet känns inte speciellt lockande.
Ser mysigt ut där på din balkong... gillar dina myror :)

Steve sa...

Vilken härlig överraskning från Anita på Malta.

Blöjbåtar där i Margaretelund. De har ju inte ens helikopterplatta ,-}.

Härlig balkongkväll. Det är en alldeles särskild känsla att kunna sitta ute till midnatt utan att behöva vara påbyltad.

En god bok är aldrig fel. Min läslust har dock gått på sparlåga länge ( http://stevereflekterar.blogspot.se/search?q=l%C3%A4slust ). Nej, jag gillar inte deckare.

FREEDOMtravel sa...

Intressant att höra att Margeretelunds slott delats upp i lägenheter, det visste jag inte. Jag har bott i Margeretelund (inte slottet utan bostadsområdet i närheten i Åkersberga heter också så.)

Della sa...

Fin bukett du fick där!

Geddfish ♥ sa...

En alldeles förtjusande bukett och även mina färger i den! Wow!
Tack för härliga helgbilder, trevligt att titta på verkligheten.
Ha det gott denna tisdag, här är inget balkongväder. Än. Men det kommer väl.

Guldkryckan sa...

Loppis ör ju kul, inte för att jag brukar gå på sådant men jag har sett det på tv.
Frugan däremot brukar göra ett och annat fynd....säger hon...fast för mig är ju "fynd" något som kan generera en liten förtjänst ;)
Har några tavlor hemma som jag ska kolla upp tänkte jag...tror = Hoppas...att det kanske kan vara värt en slant...den ena är ful som sjuttan...det är den jag tror kan vara värt något...brukar nämligen vara så när man ser värdefulla konstverk på tv...ju fulare de är ju mer pengar är de värda

SV: Närå...officiella rökrutor existerar inte här heller...hos mig har vi några buskar man kan krypa inunder för att få sig ett bloss...har sett folk på skolan gömma sig som de värsta kameleonter när de ska ta ett bloss...själv skiter jag i det...ungarna vet i alla fall och även om jag inte blåser röken i ansiktet på dem så försöker jag inte dölja det om de nu skulle komma gående när jag röker.

Förbuden angående tobak har ju duggat tätt de sista 10 åren...men visst...tycker det är ok att man inte får röka på krogen...men att inte ens få ta en snus när man jobbar inom tex vården för att det ev luktar illa...vilket det oftast inte gör...är ju lite överkurs om man frågar mig...men det gör ingen ;)

Ha de gott nu BP...nu ska jag avverka några timmar till här sen är det bara två arbetsdagar kvar.

Kolonilotta sa...

Verkligen jätte vacker bukett och bara att hon tog sig tid att skicka dem till dig är ju också ett tecken på vilken härlig och omtänksam person hon är.
Ikväll håller vi tummarna!
Hejja Sverige!

Linda sa...

Beautiful! :)

Unknown sa...

Härligt att få en sån överraskning.
Underbart dessutom att sommaren har kommit, balkong är oväderligt i staden under den här årstiden.
Gillar titeln "Error 404",känns som en spännande story
/Kiki

Carita Liljendahl sa...

Loppisar är kul!
Och om boken är spännande kanske man borde ta och läsa den?
Ska precis börja med Marklunds "Järnblod".

Mias Mix sa...

Så gulligt av Anita!! Och visst saknar vi henne, väldigt mycket! Får du ingen kontakt så har jag hennes mail :)
Ruskigt ful docka du hittade :) Tänk att någon liten flicka (förmodligen) har älskat denna docka och lekt med den... Kul med lite utflykt. När vi var nere på Rivieran i höstas möter min man en fransman inne på bageriet. En riktigt flott bil står utanför och fransmannen börjar prata om hur han hade kört till rivieran i bilen och frågade min man om vi också hade kört bil dit. Nej, vi flög, sa min man. Jaha, vad har du för plan? säger fransmannen!!! De lever verkligen i sin egen värd och tror att alla är stenrika som de :)
Har inte haft några problem att kommentera.
Och nu laddar vi för EM-final!!!!

Marit Johansson sa...

Härligt att kunna sitta ute sent utan jacka, bara typiskt att värmen kom till er när vi åkte hem :) här väntar vi fortfarande!
Jo Mood-gallerian är riktigt rolig att shoppa i, eller bara kika runt. Min syster visade mig det där stället med tapas men vi satt istället på uteserveringen och drack vin i solen så det får jag testa en annan gång. Var faktiskt också i Täby-gallerian, tänkte på dig då eftersom du lagt upp en del bilder därifrån. Där har ni ju också roliga och annorlunda affärer, inte bara de vanliga kedjorna. Fruktansvärt stort också, höll på att villa bort mig där ett tag :)
PS. Du har helt rätt, jag och min äkta hälft har väldigt olika intressen. Men det funkar fint ändå, vi nöter inte sönder varandra om man säger så :)

Susjos sa...

WOW! Vilken härlig bukett du har fått av Anita, vilken underbar överraskning!! Så trist att hon slutat blogga- jag älskar hennes foton från Malta och längtar ju lite extra efter sonen då.

Å tack för boktips!!! Älskar ju deckare!!

anemonen sa...

Ett finfint inlägg som vanligt. Jag blir aldrig besviken när jag kommer hit, och även jag saknar Anitas inlägg. Men hon har säkert sina rutiga och randiga skäl att ta en paus.