måndag 3 februari 2014

Otippad uppstickare

Köpa hus utomlands
Igår besökte maken och jag Kistamässan och utställningen ”Köpa hus utomlands”. Nej, vi går inte i köpartankar. Och om vi hade gjort det innan besöket så gjorde vi det definitivt inte efteråt. Men där fanns en uppstickare som är definitivt värd några tankar – Albanien.

Överraskning: Albanien
”Albania – New mediterranean love!” Det var landets slogan. Visst skulle man kunna älska objekten som Borapropertyalbania visade upp – de var snorbilliga. Japp, Albanien har de lägsta fastighetspriser i medelhavsområdet – fr. 450 euro/kvadratmeter. Inte helt otippat om man säger så.

För- och nackdelar
- Den grekiska ön Korfu ligger bara 25 minuter bort om man tar snabbåten.

- Om man inte vill pendla mellan Korfu och Albanien kan man flyga till Tirana, landets huvudstad. Där landar man på Moder Teresa - inte på den kända nunnan utan på flygplatsen med samma namn.

- Italiens och Siciliens stövelklack är endast cirka 110 km bort. Då det inte finns förbindelser till den Albanska Rivieran därifrån är det enklast att köpa en båt. Det har man råd med, då lägenheterna är så billiga.

- Lägenheterna ligger i så kallade guarded societies – turistresorts med bevakning dygnet runt. Det känns tryggt med tanke på den ökända albanska maffian. Men jag vill bo mitt i en stad/by, inte i ett turistghetto långt ut på vischan. Jag menar - vill jag bo i en cell så kan jag begå ett brott och ”hyra in” mig på ett fängelse där jag till och med får maten serverad. Fast inte i Albanien då, bättre käk på hemmaplan. Och svenska fängelser har ju tv och internet också;-)

Men för en två veckors semesterresa skulle jag kunna tänka mig att ta snabbåten från Korfu och bo i en cell i till exempel Vlora eller Saranda. Inga problem alls!

Helgbilder
Helgbilderna jag lägger upp har indirekt med inlägget att göra. Efter en utsökt lunch på mässan och cirka två timmars strosande bland alla montrar åkte vi till Täby Centrum för en fika. Där upptäckte vi den senaste LED-ade utsmyckningen. Ganska coolt faktiskt!

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

29 kommentarer:

Della sa...

Kul! Till Albanien ska jag in april. Fast inte för att köpa hus.

Susjos sa...

Och jag som älskar Korfu!!!!! Kanske man ska köpa i Albanien då!? Hm...

En plats i solen sa...

Haha då blir det inget köp utomlands så... jag vill till paris i vår eller sommar, blir nog sommaren, våren är mest spännande i handbollen och det vill jag inte missa för allt i världen :P

haha självklart ingåg hembetjänt i det hemmet och en snygg, sexig man :P

Olga T sa...

Bättre att åka och se olika ställen än att köpa hus utomlands. Eller?
Belysning är inne på fasader och fönster i olika utformning. Väggen du hittat ser läcker ut.

Eva Trillian sa...

Skulle nog hellre ha chansen att åka till olika ställen var gång än tillbaka till samma. Inge t köpt för mig heller alltså!
I Täby händer det lite alltså :9 Vi? Nja, vi har stjärnorna på himlen vi -det får vi nöja oss med!

Stare Ström sa...

Visst är Albanien på g. Trevligt land att besöka och billigt. Skall tillbaka till våren.
God idé hur jag skulle göra för att få min längtan uppfylld!!!
Såg du förresten i min fototriss hur utomjordningarna egentligen såg ut?

Freja sa...

BORAT properties??? Nja, det känns lite lur tänker jag... Och upplägget påminner om en tågluff på tidigt 80-tal när jag och en kompis blev övermodiga "Vi-kan-resa-vart-vi-vill" och tog oss över gränsen till öst och till Pula i det som då var Jugoslavien... Ja, vi blev i alla fall några erfarenheter rikare...

KajsaLisa sa...

Du får ett landsom jag alltid betraktat som off att låta som det låg mitt i medelhavet, men det kanske gör det på sätt och vis :)

Linnéa sa...

Jo, färggrant o vackert, men inte köpa hus i Albanien, ganska hög brottslighet osv. Har en kompis som hyrde lägenhet i Sofia, där fanns övervakningskameror o allt. Trist. Sen som svar på ditt svar:
Absolut, tål inte de bilder jag förstökte ta i helgen blir deppad. Nä, inte ett enda tema till med svart, vitt, grått, monokromt! Men jäklar vilken konsert jag upplevde i Söndags! Gunhild Carling, what a lady. Ska göra blogginlägg1

Margareta sa...

Bilderna var åtminstone mycket coola men ... Albanien? Nej, det får vara för mig även om priset varit 450 euro för hela rubbet. Om inte, affärsmässigt för alltid skulle man kunna hyra ut det till någon.

Jag har nu börjat förstå (tar ett tag för mig ibland) skillnaden mellan led, halogen och allt vad det heter . jag vill ha de som tänds direkt utan fördröjning och det gör led. Tror att det var så. Köpte nämligen några lampor till kökslampan (3 st) och jag hann äta hela middagen innan det tänts så nu är det bytt. =)

Ha det gott. Nu är jag före min tid så behöver inte lägga upp något inlägg idag. =)

Peranders sa...

Visst, kan man göra Kroatien (mitt favvoresmål) och Montenegro till turistmål kan man säkert locka turister även till Albanien. Fast ännu känner jag mig nog inte riktigt redo att besöka det landet. De har nog en del samhälleliga funktioner att styra upp först.

Geddfish ♥ sa...

Nja, tål att tänka på. För min del blir det aldrig tal om att köpa något.
Jag får vara glad om jag kan få med mig något ressällskap.
Häftiga färgrika bilder!

Kerstins foto sa...

Jaja, nu ser jag din LEDade fascination. :)
Det är alltid lika skoj att kolla in din blogg för varje inlägg är alltid fullsmockade med värdefullt vetande. Skolungarna skulle läsa din blogg istället för tråååkiga geografiböcker, de skulle garanterat lära sig mycket mer på det. :)

Marina sa...

Spännande med Albanien som nytt resmål. Det är inte ett land man (i alla fall inte jag) tänker på om någon säger "medelhavsresa". Tanken har liksom inte slagit mig tidigare, än mindre att köpa hus där. Men det kanske kan vara värt att prova som resmål någon gång framöver...

Anki sa...

Tänker nog inte flytta... och absolut inte till Albanien. Känns lite riskfyllt att åka dit, men det är kanske bara okunskap.
Häftiga belysningar där i Täby centrum.
Ja, så är det - vi är totalt olika i allt... men jag gillar dig ändå :)

Stare Ström sa...

Nej, du fanns inte bland skräpposten. Det var väl utomjordingarna som hämnades!

Monica sa...

Nej Albanien har vi inte tänkt på men Grekland där är det visst billigt att köpa nu;-)
Ha en bra dag i gråvädret

Ama de casa sa...

Albanien låter ju skitmysigt! Kanske dags att flytta lite österut?
;-)

ansepanse sa...

vilka priser, och då ska det vara billigt, nej, jag skulle då heller inte köpa något boende långt utomlands men jag förstår att det var trevligt att besöka mässan
kramar

Anni sa...

De där LED-utsmyckningarna gillar jag skarpt! Har sett bilder från en tunnelbanerulltrappa i utlandet som var helt klädd med skärmar - snacka om att man kan få fram olika stämningar och budskap på effektiva sätt!

Albanien? Nej tack. Kommer bara att tänka på någon kritikerhyllad albansk film som pappa och jag såg på bio en gång. Efter en kvart kunde vi inte hålla oss utan börja fnittra för den var så eländigt eländigt eländig att vi inte stod ut.

Marit Johansson sa...

Skulle inte vilja äga någon fastighet utomlands, har en fastighet i Arjeplog som ju bara är 23 mil härifrån och tycker det är lite bökigt :)

Anna sa...

Albanien var verkligen något nytt!

Vi börjar med och hyra ihop med syrran, kommer bli kanon!

Guldkryckan sa...

Vettiga priser helt klart, men jag skulle nog inte ens kunna tänka mig att åka dit på semester, och att köpa boende där är nog inte att tänka på för mig, ja inte för dig heller ju, men priserna lät ju bra ;)

Själv har jag bara två alternativ som passar mig, hyreslägenhet eller villa, allt annat är för andra, och helst vill jag nog hellre ha en villa här i gamla Sverige, men vem vet?
Spanien är ju fint att bo i sägs det;)

Frugan anser att det är det enda stället hon kan tänka sig att flytta till.

Nu får du ha en fin afton BP...det ska jag.

cat sa...

Albanien verkar inte så lockande ens med Korfu i närheten känner jag. Håller med om att det var en mycket trevlig LEDutsmyckning.

ansepanse sa...

Sv: alltså, den där solen hade vi inte idag, den var i går, så tyvärr kunde jag inte skicka några strålar till dig, det var riktigt råkallt ute idag
kramar

Rantamor sa...

När jag läste för Rantafar vad det kostade kvadratmetern att köpa en lägenhet i Albanien...
började han genast räkna ut lite vad det kunde kosta i kronor...
Hahahahaha han blev jätteintresserad undrar varför ??

Han har ju privata affärer och där hade dom skrivit om att många svaenska, flyttar hem från kanarieholmarna, för att det blivit dyrt där...
eller var det Italien, nu blev jag osäker ???

Tjingelingen från Rantamor.

Freedomtravel sa...

Intressant med Albanien! Jag har också varit nyfiken på Albanien, men som resmål då. Min kollega var på mässan också, hon blev sugen på Spanien eller turkiska delen av Cypern...

maria sa...

Albanien låter bra , häftiga bilder

Mias Mix sa...

Läcker ljusvägg! Älskar att resa utomlands och upptäcka nya platser så jag fortsätter nog med det istället för att slå mig ner någonstans :)