lördag 15 februari 2014

Caravan 2014

Trots ösregn och piskande vind gick vi ur idet idag och besökte Caravan 2014 på Kistamässan. Förut hette utställningen Husbilsmässan – Caravan och camping, men utbudet är ungefär detsamma.
Jag vet ju att det är några av mina läsare som äger husbilar och jag är medveten om att det är ni som är experterna, inte jag. Ändå kommer här några bilder (och kommentarer à la BP) från dagens utflykt som också innehåller tillräckligt med fönster för att kvalificera sig till Veckans Fönster med temat ”Valfritt”.


Den här skylten är ögongodis när man har en 1,96 meter lång make som efter inspektion av ett antal husbilar inte hade ett helt "bulfritt" huvud. Här var sängen 2,05 lång.


Om ni vill lyxa till det i detta palats (Morelo Palace) och köra omkring i en buss samt vill ta med er bilen hemifrån kan den här husbilen med integrerat garage varmt rekommenderas. Men smakar det så kostar det. Den röda Toyota IQ ingick inte i priset.


Hur tänkte dom då? Ja, det kan man ju fråga sig. Ett toalettbesök i denna husbil verkar inte helt problemfritt, för att inte säga omöjligt, då väggen till höger inte gick att skjuta upp. Och om det hade varit möjligt så hade jag nog inte velat uträtta mina behov med fötterna i gången mellan kök och sovrum;-)

Fler valfria fönster hittar ni här.

PS. Vår absoluta favo husbil var en Pilote G600 LA som också fick pris för bästa husbil i klassan. DS.33 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Husbil är något jag alltid haft en förkärlek till, bättre än husvagn helt klart eller hotell också för den delen.

Hade en folkabuss en gång i tiden, min Volvo 240 hade precis stulits då och denna folkabuss kom i min väg helt gratis.

Den var handmålad i svart med rostfärg och hade ett ton asfalt under karossen (minst) som gjorde den helt rostfri utåt sett.

Åkte runt med den en sommar, mätaren för bensinen funkade inte, den gick inte att låsa, den var egentligen ett ras, men det var en husbil och jag hade riktigt skoj med den en sommar.

Men tyvärr rasade motorn framåt hösten så det var bara att skrota den och köpa en "riktig" bil igen.

Men jag kommer aldrig att glömma den.

Ha en fin afton BP.

Stare Ström sa...

Ha! Tänk att kunna ta lillbilen med sig ut!! Borde nog ingå potta också på den toaletten.
Och så har fått många leende av ditt inlägg igår!

Kicki sa...

Måste ha blivit felkonstruerad, sista bilden! För övrigt har jag testat på husvagnsliv och det är helt okej...men tror att husbil skulle vara bekvämare...eller enklare! Men det är klart om man har ställt upp en husbil så är svårigheten att ta sig iväg på utflykt eller shopping...då är det ju bra med en bil förstås!

Freedomtravel sa...

Så kul att se dina bilder och reflektioner från mässan! Att vara lång underlättar inte direkt. Vi var inne i en husbil där Peter inte kunde stå raklång, och då är han ändå bara 1,84...

Vår husbil har högt i tak eftersom det är en alkovbil (med en sån där bula över förarsätena). Det är väldigt praktiskt när man behöver fler sängplatser och gör dessutom att man får takhöjd, men anses lite mindre "fint" i husbilskretsar... det brukar mumlas om luftmotstånd vid körning och sånt. Det ligger nog nåt i det, men som sagt praktiskt när man är fyra.

Helt galet med toaletten på din bild. Haha. Vilken bil??

Freja sa...

Hahaha, den toan har jag varit med om liknande på båtar. Där gick det möjligtvis att kissa stående, men för den som ville sitta ner fick dörren mot köket stå öppen. Det kändes varken socialt bekvämt eller särskilt hygieniskt...

Geddfish ♥ sa...

Jag är en fena på husvagnar och inredet. Vi kollade alltid runt på utbudet
Var med om 3 alldeles nya vagnar. Den sista var en KABE, designad av oss.
Men jag håller med om toautrymmet, och vad betr. duschen, så måste man vara smal för att kunna få plats bakom skynket. Själva toastolen var väl OK.

Man vänjer sig vid litet utrymme, vi hade många mysiga dagar, som jag saknar idag.

Monica sa...

Går det att sälja något med en sådan toalett
Man kanske skulle sälja huset och skaffa husbil för att komma undan fastighetsskatten.
Ha en skön kväll

En plats i solen sa...

Haha härliga bilder och härliga kommentarer som vanligt.

Eva Trillian sa...

Husbil. Det låter som frihet och "roadromance". Men, nja, egentligen är det mest trångt ;)Och om de konstruerar toaletterna sås där - ja, då ska jag absolut inte ha någon!
En bil med en bil i :) Får mig att tänka på fattigmansyachten jag såg med en båt i ... What next?

Della sa...

Tack för rapporten. Kan tänka mig att husbil kan vara praktiskt i viss mån, men inte för mig. Toan där ser ut ungefär som på ett hotellrum strax utanför Paris. Där fick man liksom sitta upptryckt på tvären vilket verkar vara fallet här också. :)

Pumita sa...

Precis som Della, tänkte jag på en toa på ett hotellrum (Potosí i Bolivia) där man fick sitta med knäna tryckta mot väggen. Det var nybygge så jag fattar inte hur de tänkte. Husbil är inte min grej, men kul att se ändå.

SV: Du kan insistera precis hur mycket du vill! ;) Det roliga är att jag hade förberett en bild till skyltsöndag, innan du skrev din kommentar alltså. Du ska få din länk men du får vänta till imorgon eller iaf midnatt. Ännu ett bevis på min sjuka humor men jag vet att du tål det. ;)

Rantamor sa...

Den mässan skulle ju jag och Rantafar varit med på...varför finns inga sådana mässor här uppe i norr,
vi vill ju åxå åka bobil...

Hahaha du funderade vars jag fick mina fyra silvermedaljer, finlands tjejer vann ju silver och vi håller naturligtvis också på dom...
Alltså fyra guld tjejer å fyra silver tjejer...

Tjingelingen från Rantamor...å nu är rödvinsflaskan slut bara å gå å lägga sig...å en i går...nu är det nog att flagga varning...eller???

Linnéa sa...

Det var läckra bilder. Tänk att man kan stoppa in en bil i bilen. Ibland kan jag känna suget efter en husbil. Men då blir det ju så att campingplatser är alternativet, OK uppställningsplatser också, men nä inte riktigt min stil.

Linnéa sa...

Glömde säga att min fönsterbild är ifrån november! En ovanlig dag med lite blått på himlen.

Ama de casa sa...

Nu känner jag mig mobbad... Tält? Var är alla TÄLT???
;-)

Den där modellen av toalett har vi sett här i Spanien med. När vi tittat på lägenheter...
:-D

BTW: Snygg färg på den där bilen som inte ingick i priset.
:-)

KajsaLisa sa...

Det finns plats för en bil, men inte för att gå på toa, man upphör aldrig att förvåna sig :)

Marina sa...

Vi tillhör de som aldrig testat husbil, men det verkar i och för sig rätt bekvämt - speciellt om man kan ta den lilla bilen med sig! Vi har pratat på att hyra vid flera tillfällen, men det har aldrig blivit av. Men visst är det rätt sanslöst hur stora varianter det finns - antar att det finns "flerrummare" också.

Susjos sa...

Är imponerad av alla mässor ni hinner med! Och i mina trakter också!
Husbil kan man fortsätta drömma om, kanske om man vinner på triss?

Leena sa...

Husbilar har många fiffiga lösningar för att få med allt som man behöver, eller tror sig behöva (förr tältade ju de flesta), men den lilla toan hör inte till de mest lyckade lösningarna. Men det är kul att gå och titta. Här i Jönköping är ju Husvagnsmässan på Elmia en stor händelse för även husbilsentusiaster.

Anki sa...

Tack för rapporten... hade gärna tillbringat en dag där, men det blev liksom inte utav.
Den där toaletten är väl inte den bästa jag sett... i vår husbil finns i alla fall en dörr att stänga och en separat duschkarbin (väldig liten, men ändå...)

Hörni sa...

Åh jag vill ha en husbil! Roligt att de finns med garage. :)
På toan får man sitta på sidan liksom. Kan bli svårt :D

Husbilen-Ellen sa...

Visst är det kul med mässor, se och drömma. Vi är nöjda med Ellen och hennes långbäddar, men din make skulle få ligga lite på snädden. L är 186 och det funkar, men inte så mycket längre. Elisabeth

ansepanse sa...

de är otroligt dyra, sådana där husbilar, en del är ju också så lyxiga så att hälften skulle räcka, men fina är de
är din man hela 1,96, det är långt det :)
kramar

Margareta sa...

Är man intresserad av fordon, så kanske man går på "allt" - tänker att det där med husbild inte är er grej, men jag är inte sämre än att jag faktiskt kan ha fel.

Den där kombinationen (allt i ett) är helt klart en favorit. Enkelt om man ska stå någonstans och slippa ta husbilen för alla små utflykter, och för att inte tala om bensinpriset (eller vilket drivmedel som nu används)

Ja den toan verkar inte vara speciellt genomtänkt, eller inte tänkt alls.

Ps. Jag vet inte hur jag skrev eller tänkte men ...

Ha en bra söndag nu börjar stafetten och grabbarna har verkligen en del att bevisa, eller inte.

Ama de casa sa...

sv: Nej, det är inte jag som designat garaget. Men så fort jag fick se det (några månader efter vi hade köpt lägenheten) förstod jag att vi bara MÅSTE ha en plats där.

Tur var väl det, för i spanska lägenheter är det oftast otroligt dåligt med förvaringsutrymmen, så även i vår.

Tyvärr är det fuktigt där nere, så man kan inte ha vad som helst där. Befarar att vårt - numer hoptejpade - tält har möglat... Undrar om det är dags att köpa nytt, eller jag kanske borde fortsätta att satsa på hotell-camping ;-)

Margareta sa...

Sv. Glömde - vallen var från en by utanför Luleå. Var på en kort fototur igår. Et tips - jag skriver alltid (nästan) i etiketterna var jag fotat.

Benita sa...

Den toaletten var verkligen dåligt planerad. Husbil är inget som passar mig, men roligt ändå att titta i dom på mässor. :)

Anders W sa...

Ser att jag missade ännu en mässa. Tur att det snart är Nordbygg!

AktivaDagar sa...

Intressant att läsa andras reflektioner från mässan! Intressant toa också ;)

Beppan sa...

Åhh - som vi suktar över husbilskataloger! Vill ha! Men så var det det där med börsen då som inte är så innehållsrik... Hmmm. Får nog vänta tills lottoraderna slår in i alla fall.

Unknown sa...

Jag tycker verkligen ni ska slå till på Morelo Palace.
/Kiki

Marit Johansson sa...

Det vore häftigt att ha en husbil, men dom är ju galet dyra!

Jah Hollis sa...

Det var ju ett något udda bidrag till Veckans fönster. Bra jobbat. :-)