tisdag 25 februari 2014

Boktvätt och -rea

Som ni vet är våra vitvaror alltid skinande rena. De rengörs nämligen alltid efter så kallade olycksfall i arbetet, och vårt hushåll är extremt olycksdrabbat. Även pengatvätt är väldigt vanligt här hos oss. Jag gillar rena pengar – verkligen;-) Nu kan jag även berätta att jag (inte maken) har ägnat mig åt boktvätt.

Badkar

När man läser böcker i badkaret som är fyllt med vatten och väldoftande shampoo så är det ju ganska logiskt att även boken vill bli ren och len samt dofta gott. Nu blev den varken det ena eller det andra som ni ser på bilden. Man skulle kunna säga att den svällde upp rejält och luktar väldigt illa just nu. Då jag bara har 50 sidor kvar av denna deckare (som jag förresten kan varmt rekommendera) så får jag väl stå ut, men den lär inte bli ett bidrag till vår "återvinningsbokhylla" på mitt jobb.

Bokrea

Gjorde även en liten raid på bokrean idag. Och japp, jag ger Fredrik Backman en chans till trots att jag inte var så förtjust i ”En man som heter Ove”. Leif GW Persson är en av mina favoritförfattare, så den boken var ett måste liksom Sherlock Holmes samlade verk med illustrationer.

PS. Stort tack för ert engagemang i gårdagens inlägg. Inte trodde jag att en trasig ugnsform kunde ”generera” 28 svar;-) Den trevliga butikschefen hörde omgående av sig idag och skrev att hon hade vidarebefordrat mitt mejl till leverantören. Fortsättning följer… DS.

20 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Det känns ju lite trist att lukta illa när man har badat, med shampoo och allt.. borde ju vara tvärtom ;) Nu när jag kör med läsplatta är det väl bäst att inte tvätta den dock ;)

Anita - Malta sa...

Tur att du nästan läst ut boken som nu inte längre har kvar sin forna form ;-)

Böcker !! Precis vad som behövs just nu. Lite avkopppling från vardag och wordpress mallar. Men inte i badkaret. Har inget badkar men en bok att längta efter och läsa innan jag somnar saknas.

Tack för tipsen ! Har aldrig läst något av Leif GW Persson men provar gärna en lässtund av denna speciella personlighet.

Bloggen ?? Min, den nya ?? Ja, det går sakta, väldigt sakta framåt ;-)

Freja sa...

Jag shoppade lite spontant på rean på Bokus, böcker för 19 kronor som jag inte har nån aning om vad de egentligen handlar om... Utmaningsläsning!

Beppan sa...

Mormorboken hade verkligen sina poänger - liksom boken om Ove. Den gillade jag!
Tack för tips på läsning - ska ladda "paddan" och annat inför trippen till varmare trakter....

Mias Mix sa...

Ja det är ju inte alltid man tänkt att städa/tvätta men blir tvungen att göra det, som med din ugn... eller mitt köksgolv häromdagen när katten släpar in en mus och det ligger inälvor o blod på golvet... Oj vad jag skurade!!!! Lovar att mitt golv var minst lika rent som din ugn är :) Det där med att en blogg har makt, har liksom inte tänkt så förut, men det stämmer verkligen. Bra kämpat med formen!

Lajsas Fotografi sa...

Åh va kul att du hittat böcker på bokrean! =) Jag hade tänkt att ta mig en titt på den och se om jag kan hitta något kul =)

Sv: Åh! tack så innerligt mycket för dina fina kommentarer! =) Haha! Ja det kommer faktiskt bli några fler vattenbilder då min sambo idag kom hem med ett nytt filter till min kamera, Polariseringsfilter.. Så jag tänkte fota lite och se om det blir någon skillnad =)

Haha! Framförhållning och jag går inte hand i hand ;) Jag kollade runt på nätet efter någon mer fotoutmaning än fototriss och då hittade jag dessa två som passade mig.. Och jag såg att man fortfarande kunde länka så då gjorde jag det =) Och nu är det ju snart onsdag så då kan jag vara lite mer framförhållningsbar ;)

KajsaLisa sa...

Sherlock Holmes låter spännande.

Marit Johansson sa...

Ja just det, ni rymde ju på riktigt under ombyggnationen :) det minns jag. Jag kommer att i alla fall att rymma under sportlovet...
Om jag skulle välja en av dina böcker tar jag "Min mormor hälsar.." tror den är bra!

Eva Trillian sa...

Det kanske kan komma som en nyhet ... men ... vet du, jag tror inte ugnsformen i sig genererade 28 kommentarer ;) jag tror att det handlar mer om att "vår" BP skulle få moral support! *viskar*: vi gillar dig!
Bokrean. Ska man verkligen våga sig in till den? Jo, man ska väl det. Hoppet är det sista som lämnar människan. Det KAN ju finnas ett guldkorn. Eller två!

Benita sa...

Tack för boktipsen, har inte läst någon dina böcker.

En plats i solen sa...

boktvätt har hänt mig en och annan gång med :) och aldrig fel och göra fynd på bokrean :)

Oh vad härligt och läsa du känner så för din man efter 34år tillsammans, jag hoppas verkligen jag får känna så då med efter 34år :)

Monica sa...

Gillade faktiskt boken om Ove, Jacob påstår att den lika gärna kunde handla om Monica HAHA
Har läst GW, bra men bättre finns.
Här kör vi varken penga eller boktvätt, Jacob läser på muggen och ett misslyckande där är omöjligt.
Ha det

ansepanse sa...

hahahaha - ja du, jag har lyckats med boktvätt jag också :) fast nu för tiden badar jag bastu istället och hur mycket jag än gillar att läsa, läsa i bastu går ju inte :D
vilka fina bokfynd du gjorde
och du ska se att du kommer att få nya ungsformar, de kan inte med annat nu
kramar

cat sa...

Oj vilket missöde för den stackars boken!
Jag uppskattade till viss del En man som heter Ove. Tyckte du inte om den, så kommer du nog inte tycka om hans andra bok. Jag tyckte den med mormor var riktigt kass.

Något tåg ser jag faktiskt inte hur mycket jag än försöker ;-)

Linnéa sa...

Det finns många fynd att göra nu på bokrean. Lite osis kan man väl säga om din badkarsprodukt. Bara du kan få läsa klart de sista sidorna så! Har läst Pinoccios näsa, det som alltid stör mig med G.W är den förbannade äckliga Bäckström. Om honom handlar denna roman. Men ganska häftig ändå. Fick tag i Roslund/Hellström, 49:- på Konsum, "Två soldater" 680 sidor, pust men de brukar vara bra o läsvärda deras böcker.
Tänk om det kunde bli lite sol!!!!

en plats i solen sa...

Ja jag har verkligen bra markservice nu för tiden :)

Rantamor sa...

Vi var också på bokrean på tisdag morron, men kom ut utan en enda bok.
Det ligger en del böcker å väntar på att få en läsare så vi avstod helt enkelt denna gång.
Fanns ju en del jag gick å vände på å funderade,
och Rantafar fingrade en del på GW boken som du köpte men han lade också tillbaka den.

Penningtvätt har jag hört talas om men inte boktvätt....

Tjingelingen från Rantamor.

Ama de casa sa...

Haha! Jag trodde först att du hade lyckats tvätta boken i maskin, och undrade hur du hade lyckats att missa den i sorteringen... :-D

Jag gillade Ove, och kommer även att läsa den där. När jag kommer över den :-)

Susanne sa...

Funderar på att ta en repa förbi Bokrean på lunchen imorgon.
Sv: Jag lär få spinna på söndag. Gissar att detta lopp kommer ta lite längre tid ;)

Margareta sa...

Visst är det bra med rena böcker men så rena behöver de ju inte bli. Måste erkänna att jag inte varit på någon bokrea, kanske första gången. Nu när jag läser det mesta på paddan och lånar från biblioteket - på min minipadda så tyvärr. Skriver en som älskar att äga böcker och jag har också tänkt ge Fredrik Backman en ny chans. Tyckte inte den var dålig "En man som heter Ove" men skrattet, det stora uteblev.