onsdag 4 december 2013

Tel Aviv calling – Del 18: Två- och fyrbent samt litet grönt

Nu har jag ju visat er många godbitar från Tel Aviv. Ni har sett världens coolaste skyskrapare, Hanukkah partaj, skulpturer, delar av Jerusalem, några snygga killar och även en julgran som jag hittade. Det ni inte har sett än är lite ”wildlife” som man kanske inte förväntar sig mitt i en storstad. Å eftersom jag har skrytit om vårt hotell stup i ett tänkte jag att ni även kunde få bekanta är med två av killarna som skämmer bort oss här.


Har man ett hunddagis i Stockholm tar man hunderna på en promenad runt kvarteret. Här tar man jyckarna på en joggingtur i parken. Hundbajspåsar sitter i söta ställ - bara att plocka.


Här gick vi bet igen. Men ni därute är ju så duktiga på fåglar. Saken till vänster hade en extremt lång näbb. Fick den inte upp nå't ur jorden visade den sin frustration genom att "spänna upp" kammen. Sakerna till höger är gäss säger maken. Gäss med rosa ben - grrrrrrr;-)


En oas med viltväxande blommor och buskar. Vackert tycker jag.


Här får cyklister och flanörer samsas på samma stråk, vilket de ju ändå gör även på trottoarer här. Men kolla - killen går först och han bär definitivt en ryggsäck;-)

Ha’Yarkon Park
Ha’Yarkon Park är Tel Aviv’s Hyde Park fast större. Parken är öppet för allmänheten och bjuder på allt från en botanisk trädgård och Eukalyptusträd till wildlife, sportanläggningar samt utomhusarenor för konserter på en yta av 4 kvadratkilometer. Det är bara att följa floden Yarkon. Vad vi upptäckte där idag kan ni se på bilderna ovan.

Några godbitar till på ”hemmaplan”
Efter den långpromenaden med några pitstops välkomnades vi av dessa två snyggingar i receptionen. Vi bjöds på några (välbehövliga) förfriskningar, bland annat en ”kaka” som smakar som tahini fast är lite söt. Inte dumt alls;-)

Dom här killarna kommer ni att träffa på när ni tar in på 130 Rock. Hotellet tillhör ingen kedja. Det har 27 rum som alla är olika förutom den limegröna färgen som "röd tråd". Ägaren är musiker.

Som ni ser går det fortfarande ingen nöd på oss. Synd att det bara är tre dagar kvar i det här paradiset...


20 kommentarer:

Rantamor sa...

3 dagar kvar nä nu måste ni ut å nattnjuta, en nattblogg väntas imorron.
Rantafar sade idag...ang. min blogg att nu kommer BP att hicka till på bussen...
bussen sa jag hon är ju på resa fortfarande så hon hickar inte ett dugg åt min blogg, men kanske åt det hon ser i Israel.

Fåglar med rosa ben...
rosa buskar...
jösses säger jag bara.

Dom där killarna ser vältränade ut, nästan kusligt !!!
Men snygga.

Tjingelingen Beate, njut nu av dom sista underbara dagarna, skit i å sov.

Beppan sa...

Härfågel heter pippin till vänster. En riktigt vacker sak som vi hade i vår trädgård när vi bodde i Srinagar, Kashmir. Och fick besök av en i huset vi hyrde Sydfrankrike också. Den är nog hyfsat vanlig i dom regionerna.

Åh så mycket spännande ni upplever! Tack för att du delar med dig!

ansepanse sa...

så folk älskar hundar där också :)
vilka fina pipplisar
härligt att det inte går någon nöd på er :)
kramar

Susjos sa...

De där killarna går inte av för hackor! Förstår varför du valde detta hotell :)

..och någon annan här är bättre på fågelsorter..jag ha ringen aning vad de heter, men fina är de-även de med rosa ben!

Stare Ström sa...

Tänk att det får plats med lite natur också! För att nu fylla på dina ornitologiska kunskaper kan jag informera att, precis som Beppan säger, så är det en härfågel t v och t h står en nilgås.

Monica sa...

Stället med hundbajspåsar var riktigt läckert, tycker mej se något schäferliknande i sista hundflocken;-)
Fåglarna finns garanterat inte i Österåker;-)
Hårt att det bara är tre dagar kvar men du får leva på minnen när du kommer hem.
Ha det bra;-)

Linnéa sa...

Härliga bilder. Du vet hunddagiset blir ju min favorit. Men så fint grönområde, tror nog maken har rätt, gäss, den andra fågeln vet jag inte vad det kan vara för sort. Fin gatumarkering, han med ryggsäck o hon efter. Min kollega åker idag onsdag. Han mumlade om regn!

Olga T sa...

Är det kanske hit man ska åka? Vad tror du om nyår? Hur är temperaturen?

Husbilen-Ellen sa...

Härliga bilder. Tel Aviv har blivit något positivt, som det inte var tidigare, tack vare dina bilder och givande text. Mycket läckerheter att titta på. Fortsätt njuta och lägg på minnet eller bildminnet de dagar som återstår. Kram Elisabeth

En plats i solen sa...

oh där fick svar på min fråga hur länge ni hade kvar där! gäss med rosa fötter, nä tror inte det är gäss, kan du inte visa bilderna för killarna och fråga dem? De ser så trevliga så de kan säkert berätta för dig/er(oss vad de heter! :)

Ni har det verkligen underbart, förstår du inte vill åka hem :)

Tack snälla rara du för din enormt fina kommentar hos mig, det värmer! :) Då kanske du deltar i en och annan när kommit hem? :) Så kanske du slipper deppa över vara hemma in Sverige igen :)
kram

Eva Trillian sa...

Det där låter ju absolut som ett ställe att åka tillbaka till! Ni får börja planera nästa resa! Och, vem vet, kanske kan ni få bli deras "agents" i Sverige - för med den bra reklam du gör för dom så blir man ju definitivt sugen på att åka dit och bo på deras coola hotell!

llh sa...

Klart att alla större städer måste ha sin Hyde Park. Har aldrig längtat till Tel Aviv men nu gör jag det tack vare dig. Fast egentligen behöver jag ju inte åka nu när jag snyltat grovt på din resa - känns som om jag varit med :)
Tack för Rock länken!

Marina sa...

Du borde få med dig någon slags voucher fri övernattning nästa gång n ikommer dit, med tanke på all reklam du gjort för hotellet! Det verkar vara helt fantastiskt, och jag kan i och för sig bara prata för mig själv, men jag skulle leta reda på det stället och boka utan att tveka. När det gäller fåglarna, så grejade jag härfågeln, men den där rosabenta sötnosen var helt ny för mig, men eftersom jag läste kommentarerna före min, så har jag lärt mig något nytt idag!

Della sa...

Du "gör" verkligen Tel Aviv grundligt. :)

Anki sa...

Trodde nog inte att Tel Aviv kunde vara såå fint! För att inte tala om hotellet! Och de snygga killarna!
Njut nu av värmen och den goda ölen de sista dagarna där i solen - här sägs det att en snöstorm är på väg...

cat sa...

Många fler härliga bilder :)
Fåglarna är ju förvisso snygga att se på, men bilderna på killarna tar priset idag!

Feskekörka är det hos mig idag.

KajsaLisa sa...

Bara tre dagar kvar, visst är det jobbigt när man är utomlands och får sådana känslor.

Ama de casa sa...

Den där fågeln till vänster är inte en därfågel, utan en härfågel :-)

Gässen är en nilgäss, om jag inte ser fel :-)

Nu finns det ytterligare en anledning att ta in på det där rockande hotellet :-D

Ama de casa sa...

Fasen... Jag börjar känna mig som en fågelnörd ;-)

(Och dessutom som om jag är gumsjuk :-D )

Marit Johansson sa...

Mycket imponerande ordning på hundarna. Ingen aning om vad det är för fåglar, jättefint fångade på bild!