tisdag 10 december 2013

Back in business


En "dramatisk" bild à la BP;-)


Vid den här parkeringen kan man ladda upp alla eldrivna fordon.


Jag har ju sagt det förut. Israel är ett väldigt civiliserat land. Människorna och - som ni ser på bilden - rödlökarna är mycket språkbegåvade också. Kolla här bara! De kan hebreiska såklart, men de är flytande på det svenska alfapetet också - P och Å. Inte illa;-)

Som jag har skrivit förr så är talesättet ”Borta bra men hemma bäst” totalt överreklamerat. Nu ska jag dock absolut inte klaga över vädret här hemma – de futtiga fem millimetrarna av snö försvann ju efter duggregnet idag. Dessutom är det 4,4 plusgrader ute jämfört med 13 i Tel Aviv (där det förresten också har regnat idag). Så jag är nog väldigt nöjd med "rådande omständigheter" på hemmaplanen. Jag menar vem vill komma hem till nio minusgrader. Att jag sedan tappade två timmars dagsljus får jag väl leva med;-)

Det där med bloggandet
Precis som ni så har många av mina arbetskamrater haft järnkoll på mina förehavanden de senaste tre veckorna. Det har sina fördelar kan jag säga. Era härliga kommentarer om att ni gillade mitt resereportage och bilderna värmer verkligen. Stort, stort tack! Vad gäller kollegorna så slipper man ju repetera allt flera gånger om – de är ju uppdaterade så att säga. Det är underbart att blogga med andra ord:-)

Att läsa en blogg baklänges
Den enda som inte följt bloggen var chefen Håkan, vilket jag tyckte var ett klart minus i hans annars så utmärkta chefskap. Å tro mig – efter sju timmars enträget ”trackande” av mig på (betald) arbetstid hade han vid klockan 17:45 läst bloggen baklänges och – lagom till middagen - kommit fram till inlägget om duvskiten… Duktig chef:-)

PS. Här får ni några bilder till från Tel Aviv. De har som ni ser ingenting med inlägget att göra, men några var ju lite sugna på fler foton;-) DS.

20 kommentarer:

Rantamor sa...

Tycker allt att molnen ser lite hotfulla ut så det var nog bra att du reste hem till Sverige trots allt...
SÅ välkommen hem till landet Sverige !!

Tjing å ling från Rantamor.

Eva Trillian sa...

Båda första bilderna är ju dramatiska. Första bilden är ju en perfekt BP-bild - färgen på ...fyren (?)!
Välkommen hem!

llh sa...

Ja välkommen hem! även om jag håller med dig om att talesättet är överskattat. Förstår att du är tokkär i Israel och varför. Vilken fantastisk resa och vad roligt det är att följa den. Känns betryggande att du tog nästan 1000 bilder. Räknar med att det dyker upp en och annan trevlig eftersläntrare :)

Olga T sa...

Efter din beskrivning av landet förstår jag att talesättet inte stämmer. Denna årstid är ingen hit i Sverige.

Freedomtravel sa...

Haha, du har pli på kollegorna hör jag! Men visst är det praktiskt att alla redan är uppdaterade... även om det ibland inte blir så många samtalsämnen över ;)

KajsaLisa sa...

Tur att det finns effektiva chefer, du får förhöra honom på inläggen mellan så han inte fuskade och bara skrollade :). Vissa chefer är så men inte alla givetvis.
Fina bilder, speciellt den första.

En plats i solen sa...

Ja, Det finns många AKK och välja på, vi håller på mycket med Teckenkommunikation med på jobbet. Därför trivs jag så sjukt bra på jobbet, det är detta jag vill jobba med, barn i svårigheter av olika slag. Ja det skall bli riktigt kul och få en grundkurs idet, fick för ett par år sedan lära mig TAKK (tecken som altternativ och kompletterande kommunikation)Ibland kan kommunen, bara man är lite påstridig själv :) Du får läsa inlägget när du har mindre jet lag.. Btw Välkommen hem!

Bra med kollegor som läser, dumt chefen din inte läst, minus på det, men då fick du en soft första arbetsdag :)

Kerstins foto sa...

Välkommen hem! Måste vara en stark kontrast även om snön regnade bort. Gillar bilderna, framför allt den första, härligt färgstarkt. :)
Men du, vad gör du med kökshanddukarna egentligen? Inte behöver jag Vanish på mina. ;)

Marina sa...

Jag förstår att det var en kontrast som heter duga. Själv ska jag snart uppleva samma kontrast, men med den lilla skillnaden att jag ser fram emot den. Fast å andra sidan så vet ju jag att det är en kontrast som bara är tillfällig...

Anki sa...

Tillbaka till verkligheten alltså :)
Den översta bilden är bara såå snygg!

Monica sa...

Den dramatiska bilden var helt i min smak och rödlökskivorna är ju riktiga konstverk;-)
Nä en del talesätt är inte alltid överrensstämmande med verkligheten.

Jo då jag kommer ihåg T och hur ledsen du var:(
Ha en bra dag

Stare Ström sa...

Håller med, det där talesättet saknar relevans! Bilden på fyren är fantastiskt bra!

Della sa...

Undrar var det uttrycket kommer ifrån??? Dina reserapporter har lyst upp tillvaron här hemma efter min Bangladeshresa.
Och du, tack för googlandet! Kan alltid lita på dig. :)

Ama de casa sa...

Alltså... Nu när du är back in business igen så kanske du ska kontrollera en gång till om dom där rödlökarna verkligen talar till dig... ;-)

Den där gröna fyren (eller vad det nu är) den däremot - den bara ropar "BP!" :-D

Marit Johansson sa...

Välkommen hem. Här uppe i norrbotten har vi 6 plusgrader idag, det är ingen ordning alls...
Supersnyggt ljus i översta bilden!

ansepanse sa...

mm, här har snön också både regnat och töat bort, töat på grund av alla plusgraderna, just nu är det + 7,3 och det kan man ju inte klaga över
Sv: :) skulle aldrig våga använda kloklippningstången på mig :)
kramar

Anni sa...

Oj, vad du öser in inlägg! Jag gör som din chef, läser baklänges ...

Allting är så spännande och annorlunda och jag är väldigt tacksam över att få följa med dig på din resa. Som jag skrev första gången, Tel Aviv är inte stället jag tänkt mig som semestermål - men du har öppnat mina ögon! Tack!

Och så njuter vi vidare av denna underbara plusgradersvinter. Mmmm ...

Margareta sa...

Ja, självklart är du välkommen hem men förstår att borta bra men hemma bäst inte stämmer på dig och det är inte alltid så. Hemma är där man är och trivs och jag har många ställen, så ...

Jag är väl också en av de få som inte varit aktiv och följt, inte för att jag inte ville men tyvärr har tiden sett ut så. Idag en liten stund framför datorn och lugn innan utställningen ikväll.

Israel låter som en plats jag verkligen skulle vilja besöka och jag har tittat på ALLA dina bilder och skumläst. Du har verkligen haft en trevlig variation i dina bilder - älskar det.

Nu ska jag läsa vidare och läsa ordentligt så jag verkligen har läst allt och kan följa med i dina fortsatta tankar och kommentarer.

Ha det bra och njut av blasket, detsamma här förutom att det kan vara glashalt på vissa ställen.

cat sa...

Vilken fantastisk chef du har som uppdaterar sig om än baklänges :-) Tog ett tag innan jag såg det fantastiska med rödlöken. Idag har vi haft 6 plusgrader.

Kicki sa...

Vilken kanonbild på fyren!! Men vad du har varit duktig med ditt resereportage!! Nu har jag missat en hel del och jag erkänner att jag inte har läst så mycket, har inte kommenterat men har tittat på alla bilder! Tack!:)