måndag 2 december 2013

Tel Aviv calling – Del 16: Hanukka irl

På takterassen
Jag har ju lovordat 130 Rock Apartments där vi bor förut. Idag överraskade hotellets ”Office Group” med att bjuda på Hanukkah party på den fina takterrassen. Å så här trevligt var det. Har aldrig varit med om en sådan gästvänlighet. Om ni besöker Tel Aviv tänk inte ens på ett annat hotell än 130 Rock! Stället rockar och är bara sååååå bäst!


Det började med en lapp - en inbjudan till ett Hanukkah party. Lappen fanns även på engelska, men jag gillar de odefinierbara hebreiska tecknen. Så varsågoda!


Det bjöds på sötsaker och - som tur för oss - också på alldeles utmärkta matiga knyten med olika fyllningar. Här fanns vin, läsk och vodka. Förstår inte varför maken och jag bjöds omedelbart på just den sistnämnda drinken;-)


Det fanns cirka 50 gäster på plats. Vi var de enda hotellgäster ("ni är dom enda som är riktigt coola") och icke israeler. För vår skull översatte min favo kille i receptionen bönen/sången som alla skulle sjunga. Vi var faktiskt rörda över så mycket omtanke.


En kille höll ett kort tal, alla bad bönen och det sjätte ljuset tändes.


Om fler hotellgäster hade varit med på partyt så skulle kanske denna skylt hänga vid dörrhandtaget imorgon bitti. Så himla coolt - skylten alltså. Hur tråkigt är inte "Do no disturb"-skyltar som man hittar på vanliga hotell. Tack och lov att Rock är inget vanligt hotell:-)

Thank you guys! You made not only our day today, you made our holidays:-) We'll be so sad to leave on Sunday, so if you want to keep us here, we're on;-)

26 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Vilken komplimang! Men vi som redan förstått att ni är coola är ju inte så förvånade ;)
Hoppas ni får, minst, lika sköna dagar resten av den här veckan!

En plats i solen sa...

oh tack snälla du för din kommentar! Vad glad jag blir! :) Kan bara säga det samma om dig och din blogg! :)

Anita - Malta sa...

Otroligt !! Men ändå inte så väldigt förvånande. Tror mig känna dig iallafall lite. Tillräckligt mycket för att förstå hur de som får äran att träffa dig IRL reagerar ;-) Vilken häftig inbjudan !! ..och bara ni var gäster på hotellet. Wow !!

Tror mig ana att du kommer att längta tillbaka och jag... får lust att resa dit igen. Hotellvalet är ju redan klart.

Njut vidare nu ni båda och ta tillvara på allt spännande ni har kvar att uppleva. Snart är ni hemma och julen står redan och knackar på dörren ;-)

Rantamor sa...

Klart att ni blev bjudna för jag kan ju tänka mig att ni bjuder på er själva.
Och är man positiv till livet blir ju livet positivt tillbaka.
Och det är så kul att få vara med på er resa, tror ju inte att vi kommer oss till detta land men skulle vi så ska jag genast begära ett visst hotell.

Nu kan ni sova vidare efter denna fest...

Tjingelingen från Rantamor.

Rantamor sa...

Vilka enorma höghus i ditt förra inlägg, och fönster överallt...för det är väl fönster ??

Husbilen-Ellen sa...

Så klart ni fanns där. Som du undrat och sökt. Ha en bra vecka! Kramar

En plats i solen sa...

oh wow vad coolt ni blev bjudna på fest och ni vara de ända från hotellet där, fast en lapp på engelska var väl onödigt, den var tydlig med visa att det var fest på gång :)

Ja, det var helt galet, blev nästan matt när jag logga in och såg det, men många var tävlingskommentarer :) Så de gick snabbt och svara på :) Japp, skall strax sova. Men 7 timmar blir det nog knappast inatt, börjar 7 imorgon :( kram

Freedomtravel sa...

Åh, låter som att ni haft riktigt kul! Ibland gäller det att svara ja och ta tillvara på tillfällen. Man vet ju aldrig vad som kan hända. Håller med om att ni var de enda som var riktigt coola! :)

LissenTo sa...

Vad roligt att hitta ett så trivsamt vänligt hotell :-)

Kerstins foto sa...

Det har varit så mycket de senaste dagarna att jag inte hunnit in och kolla hur ni har det, men det kan man konstatera att ni lider inte där ni är. Vilken ynnest att få uppleva allt detta och dessutom få en egen tolk till på köpet. :)Jag kan förstå varför de tagit er till sitt hjärta, man får tillbaka vad man ger, för så är det!
Ha det gott och njut nu av de sista dagarna.

Marina sa...

Åh vad kul! Och vilken grej att få vara med om - prata om att få med sig något hem från resan!

Monica sa...

Härligt att ligga på plus det ger en del fördelar;-)
Håller med dej helt om skylten bra mycket trevligare.
Ha en skön dag

Anki sa...

Wow... häftigt! Måste vara ett helt fantastiskt ställe!

Eva Trillian sa...

Sv: :) Känns det som om jag ältar ett och samma problem? Kanske kunde det ha varit så, om det inte var för att den är en skrivövningstext, du vet: "Det jag skriver är alltid mina tankar – möjligen med lite distans och kanske handlar det inte ens om mig – mest vill jag se hur orden ser ut.
Någon respons är inte förväntad – aldrig något ”tycker-synd-om” eller försök till förklaringar. Absolut inga tillrättavisningar. Men tankar är alltid välkomna :) för jag tycker det är spännande att vi alla tänker olika."

Stare Ström sa...

Vilket hotell! Jag har någon gång för mycket länge sedan firat hanukkah hos en familj i Jerusalem. Det är alltid roligt att få delta i andra kulturer. Och det är väl klart att ni skulle gå dit! Inte skulle ni heller kunna missa ett sådant tillfälle!

Della sa...

Men du, vad kul att få vara med på en sådan grej. Och ännu kuligare att få vara med p g a att man är cool. ;) Håller med om att lilla tjejen på min bild ha ett alldeles speciellt ansikte och uttryck, som skulle kunna finnas på någon som är äldre.

Kicki sa...

Men vad det låter trevligt!!...och vad många dagar ni har kvar!!

Ama de casa sa...

Gud vad häftigt! Coolt - don efter person, så att säga :-)

KajsaLisa sa...

Kul att få uppleva andras traditioner och dessutom få dom förklarade

ansepanse sa...

vad roligt att ni blev bjudna på den festen :)
jag har läst även de andra inläggen
Sv: jo, J är generös :)
kramar

Hörni sa...

Vilken underbar upplevelse och vilken ära att få vara med på den festen! Förstår att det var något speciellt. :)

cat sa...

Vilken härlig VIP-behandling ni fick :)
Förstår verkligen att ni är nöjda med det hotellet.

Jag har en riktigt ok mobilkamera har det visat sig ;-)

Ama de casa sa...

sv: Jäpp. Verkligen lagom med barr på dom tre smågranarna. Det är nämligen plastgranar från IKEA :-)

Guldkryckan sa...

Va nice...och cool är du ju ;)

Ja du..mycket trevligare att slippa morgonstädningen på hotell..eller vad det nu är de gör på morgonen..mina hotellerfarenheter är begränsade.

Bodde på ett hotell i London en helg för många år sedan, det var en spelning med ett rockband där och jag hade fått biljetter gratis..fast hotellet fick jag stå för själv..två våningar ovanför mitt hotell-rum bodde bandet..jo..detta var i slutet av 80-talet..så hotellet var fullt av festande groupies och andra personer i bandets "hov"...det var kort sagt: FEST....då hade jag behövt en sådan skylt på söndagens morgon..fast iofs..då hade jag missat flyget hem ;)


Njut av de sista dagarna nu..ha de bäst.

Lennart sa...

Vilken härlig dörrskylt! En sån skulle jag vilja ha. Jag brukar ju ofta "råka" få med mig dörrskyltarna på hotellen jag bor på, men en sån har jag aldrig sett. Kanske jag ska ta och göra en egen och hänga upp på dörren, fast de små barnen struntar säkert i den bara.

Linnéa sa...

Kul inlägg, en tvättäkta okänd kändis! Varma ljus och gott att käka o dricka.
Fin översättning du fick med.