tisdag 3 december 2013

Tel Aviv calling – Del 17: Möte med en världskändis


Årets första julgran med en riktigt cool bakgrund:-)

Egentligen hade jag velat blogga om att jag nu även upptäckt en julgran i Israel - bland annat. Det skedde i går i Haifa utanför St. Elias Cathedral of the Melkite Catholic. Ingen aning vad melkiter gör eller är, men jul är ju en katolsk tradition. Kolla även ”ägget” i bakgrunden. Vilken underbar byggnad:-) Ja, nu har jag ju bloggat om det;-) Men så hände något oväntat imorse.


Tänkte för en sekund: Hur kan man tar en person med en sådan t-shirt på allvar. Snacka om fördomar;-)


Inte tackar jag nej till att ta ett kort på en kändis, även om jag aldrig har hört talas om honom.

På takterrassen
Maken och jag drack vårt morgonkaffe på takterrassen när två killar och en tjej hälsade på. En kille bar en t-shirt med texten ”Eat pussy not cow” (nu såg han inte ut som om han ätit mycket av det förstnämnda men betydligt mera av det sistnämnda) kom rakt emot oss.
- Is that you who have a blog?

- Ehrrrmmm, yes but how do you know?

- Oh, the guy in the reception said that that there is a lady who’s got a blog. You’ll recognize her immediately. She’s got a really tall husband.

- Hahaha! Okay, but why are you interested in my blog?

- Well, I would like you to meet a very famous person - Gary Yourofsky/.

- ????????????????????????????


Djuraktivist och vegankämpe
Det visade sig att den mycket sympatiska Gary är världens mest kända djuraktivist och vegankämpe. Han har precis genomfört 89 föreläsningar i 12 amerikanska stater och ska hålla 20 tal i Israel före jul. Killen har fängslats 13 gånger under åren 1997-2001 och har spenderat 77 dagar i ett högriskfängelse i Kanada efter att ha ”befriat” 1 542 minkar från en minkfarm där. Så nog är han en kändis, även om jag aldrig hört talas om honom. Självklart bor han på 130 Rock. Jag sa ju att det här hotellet är långt ifrån vanligt:-)

Om ni har en timme och tio minuter över så kan ni lyssna på "världens bästa föredrag" här. Någon som hört talas om honom? Eller är det som vanligt min obefintliga allmänbildning som spelar in här;-)

16 kommentarer:

Susjos sa...

Men gud så häftigt!!!!! och vilken fest ni var på igår!
Nu vet jag absolut säkert på vilket hotell jag ska bo på om jag åker till tel Aviv!
Och nej, jag har inte hört talas om denne vegankämpe!
Å denna t-shirt, fniss!

Synd att jag inte kan lägga in en bild på en hysterisk stackars kattunge som stirrar helt galet när den hör att "Lesbians it WHAT?"

Eva Trillian sa...

Jomen, när jag väl öppnade sidan om/av/med honom så vet jag att jag har hört OM honom. Och mink-storyn hade jag hört. Men jag har aldrig hört honom tala a- och jag hade aldrig kommit på det utan förklaring eftersom jag är notoriskt dålig på namn!
Men grattis :) Vår berömda bloggare with a really tall husband! :) Så himla kul!

Rantamor sa...

Nu är ju inte jag någon vegan, inte heller skulle jag kunna tänka mig att släppa ut minkar ur burar eftersom dom med all säkerhet går mot en säker död...
burdjur som dom är.

Jag gillar djur i frihet i naturen,
men jag gillar att ha en god köttbit på tallriken också, och idag ungsstekte jag en vacker öring som vi fångade i fjällen i augusti, och den var supergod...

Ibland tycker jag att fanatism går överstyr...
så tycker jag !!!

Så kul att du hittat en julgran, i Israel, kan tro att du kommer att hitta dom i massor när du kommer hem, här blinkar lampor, och julljus glimmar och och adventslampor finner sig i vilka utsmyckningar som helst.
Fantasin finner inga som helst begränsningar, nu är det bara bockjäveln som fattas !!!!

Tjingelingen från Rantamor som sitter med en pläd på axlarna och småfryser vid datorn...

Husbilen-Ellen sa...

Nej, honom har jag inte hört talar om, men så är jag inget fan av hans tankar. Däremot tycker jag det är häftigt att blogga med en blogg-kändis. Kram Elisabeth

Freja sa...

Coolt! Aldrig hört talas om honom, obildad som jag är, men hen verkar häfyig! Och sen blev ju du lite kändis på köpet, som "Bloggerskan"!

Anki sa...

Kände inte igen namnet, men när jag följde länken vet jag att jag läst om honom.
Vilka kändisar ni har blivit :)
Om jag någon gång kommer dit så är jag ju redan säker på vilket hotell jag ska välja...

Susanne sa...

Nu är ju du kändis oxå. Snart pratar alla om din blogg i Israel.

MaMalena sa...

Vilket jetset-liv ni lever! Nej har inte hört om honom, men kan förståss berätta vilka melkiterna är... :) de kallas även grekisk-romerska kyrkan. Det är en östkyrka som använder liknande gudtjänstordning som de ortodoxa kyrkorna, men som ser påven som som sin ledare.

llh sa...

Nej den mannen känner jag inte till men är ju inte så kändisbevandrad. Fast en kändis har jag lite koll på iaf "Bloggaren med the really tall husband". Vackert så :)
Det där hotellet verkar superbra med festen igår och takterrass. Visst skrev du att det är en kedja. Ska kolla upp var de finns. Men men just nu skulle jag nog välja Israel efter din massiva propaganda. Det tycks helt klart vara ett toppenresmål. Fortsätt att njuta av det och värmen!!!

Ama de casa sa...

Aldrig hört talas om karl'n... Även om jag verkligen inte är för minkfarmar så är jag väldigt emot att släppa ut dom bara sådär. Dom klarar sig inte...

Vad häftigt att du är en riktig kändis-bloggare nu! Ja, då tänker jag på att DU är känd, alltså :-)

Hörni sa...

Wow vad coolt, men hört talas om honom har jag inte. Jag beundrar alla som jobbar för djurens rätt. Även om jag inte alltid håller med om metoderna.

cat sa...

Nix totalt okänd för mig. Förmodligen väldigt välkänd av alla veganer dock.

Vilken härligt lång semester ni verkar ha :)

ansepanse sa...

så nu är du en internationell kändis också :) nej, honom har jag inte hört talas om
nu känner du julvibbarna där också eftersom du hittat en gran
kramar

KajsaLisa sa...

Inte en susning, men det verkar vara en spännande person du träffat.

Della sa...

Aldrig hört talas om men det är inte heller riktigt min värld.

Marit Johansson sa...

Coolt, kan tänka mig att han har mycket intressant att säga!