torsdag 29 december 2011

Torsdagstema: ”I like - mat”

Ni som har läste här igår om det matiga tuggummit (bland annat) kommer att ha mycket glädje av dagens inlägg som är inspirerat av dagens funderingar med IT-bästisen Radde, kollegan Eva och maken.
Radde pratade längtande idag om Lidls nyårserbjudande ”två humrar för 120 kronor”. Kollegan Eva tyckte att hummer är totalt överreklamerad och smakar gummi. Personligen köper jag bara korvar (till maken) samt hushålls- och toapapper där. Dessutom hävdade jag att frukt och grönt är fräscha i butiken vid öppningsdags men en extrem sörja klockan 18:00 på kvällen. Ja det fick jag ju äta upp kan jag säga…

Litchis
När vi passerade fruktavdelningen såg vi högar av dessa godingar – Litchis. De såg väldigt fräscha och nyplockade ut. De fick följa med hem till det facila priset av 3,90 hektot.
Hummer
Japp, även dessa två packades ner i korgen. Blir lätt misstänksam när jag ser svarta förpackningar som döljer innehållet. Med andra ord ska jag kolla storleken imorgon när de har tinat upp. Kollegan Eva sa visserligen att små humrar smakar godare än stora men storlek spelar faktiskt roll. Jag menar man vill ju inte äta två kräftor "in disguise" för 120 spänn. (Det vita på bilden är is, ingenting annat i fall ni undrar;-))
Camembert
Maken hävdar att Camembert inte kan bli dålig, bara mera mogen. Kan inte riktigt hålla med honom där. När jag öppnade kylskåpsdörren ikväll möttes jag av en lukt som förde tankarna till ett rum där det finns vatten för att spola ner visst innehåll som luktar mogen camembert;-)

Fler bidrag som gillas hittar ni här.

21 kommentarer:

Monica sa...

Här ska det firas nyår ser jag, själv får jag hålla tillgodo med ett glas fil;-)
Tycker nog också att hummer är lite överreklamerat men som sagt det är ju skillnad på hummer och hummer.

Petra sa...

Hummer så billigt? Hmmm, blir skeptisk. Tror att man får vad man betalar för. Spännande att få höra hur de var.
Kramen

Freja sa...

"Frozen in salt water" innebär ju att det till och med kan vara en räka där inne, höljd i mängder av fryst saltvatten..... Jag har oxå hört att det enda som förstör ostar är kondensen som kan uppstå om de packas in i plast, annars går de att äta oavsett hur länge de legat. Tillåt mig tvivla....

Jane sa...

Det blir spännande att höra hur stora (eller små) humrarna var :)
Litchi är bra mor förkylning har jag hört - i Hongkong har de litchité som man dricker när man är sjuk, gott!

Istället för nyårsmat har jag köpt mig en kaffemaskin ... smart ... man blir så mätt på fika ;)) Än har vi inte fått ut mer än blask, hade inga bönor hemma ... Nu har jag införskaffat riktiga kaffebönor så till frukosten i morr´n ska underverket ske :))

Rantamor sa...

Hahaha...
ja just goa ostar kan ju ha en odör när man öppnar kylskåpet...
men ändå smaka bra på ett kex...
konstigt juh...
hummer..hum..hum...
näe det bli d inte här...
ha ännu inte funderat ut någon meny...
förutom Colins stuvade makaroner och korv....

Tjingeling och ha trevliga sista 2011 dagar...

Malla sa...

Men alltså, jag såg en massa humrar igår på coop och det varierade så i pris att jag inte vågade köpa? en kostade 199 medan det fanns andra för 59 och 79??
Jag köpte oxfilé från Brasilien istället :)

Hörni sa...

Dina humrar är ju billigare än räkorna jag såg på nyheterna idag, 65 kronor hektot eller vad de nu kostade.. Hoppas de är goda. Både humrarna och de svindyra räkorna.:)

anne sa...

Så du köpte humrarna i alla fall? Du får berätta vad du gör med dem. Jag har inte ätit hummer sedan vi kokade dem själva Over there, you know, litet annat stuk så att säga.

Olga T sa...

Kanske får vi se foto på dem när de kommit ut ur förpackningen?
Var frukten god? Har aldrig smakat den.

Beppan sa...

Inspirerande meny hos dig! Hummer och litchis - och så en mogen ost...
Bäst du knyter fast den där Camemberten så att den inte springer iväg - när de börjar lukta (till skillnad från dofta = gott) är det läge för tjudring :-)

Per-Anders sa...

Ser mysko ut de där Litchisarna. Trodde först det var några slags gummibollar. Går de att äta?

Susanne sa...

Jag har varit 1 gång på Lidel och sa att jag aldrig mer ska åka dit, men kanske gör ett nytt försök efter ditt inlägg.
Sv: Visst är jag snäll mot mina gäster dessutom avskyr jag Julen efter typ juldagen.

Kicki sa...

Vi var också inne på hummer men valde bort det med tanke på att alla familjemedlemmar inte äter det! Jag var länge anti-Lidl och det tog lång tid innan jag kom dit första gången och det är fortfarande en butik som jag sällan eller aldrig går till! Förresten är det min man som gör de flesta matinköpen:)

cat sa...

Hoppas hummern ska smaka :)
Gott nytt år!

Ama de casa sa...

Vi åker till Lidl emellanåt för att handla. Dom har väldigt bra grejer där till ett bra pris. Och då menar jag VIN!
:-D

Jess sa...

Håller med dig om att man gärna vill se vad man köper och inte köpa grisen i säcken!
Hummer är gott och jag håller tummarna för att Lidl klarar förväntningarna!
Själv har jag bara handlat julkortspyssel och choklad på Lidl men har hört att korven ska vara god! Men jag vet inte vilken... ;)

Pialotta sa...

Hummer till Nyår har vi ätit en gång .. prismässigt fyller den inte min smak.. så det blir en räkcotail eller skagentoast .. så blir det något kött .. får se vad som erbjuds i butiken.. över disk den här gången, då vi blivit lurade på konfekten en del gånger.. så himla segt att det inte gått att äta.

Men Monika visst kan du tugga i dig något.. bara att mosa eller ta en Hummersoppa t.ex ;) Monika vet ju hur jag lidigt med trådar o annat möööög i munnen.. men det går :)
Ha de bäst o glöm nu inte camemberten i kylskåpet .. den kan absolut inte ligga där för länge.. bättre att frysa in och ta fram en bit i taget :)

Anonym sa...

Storleken spelar visst roll, höhö... Och jag håller med dig, det är OFTA problem med frukt och grönt överhuvudtaget tycker jag, och kommer man som jag vid 18:30-19:00 varje gång (stänger ju vid 18, om jag hinner), då är det inte kul alla gånger att köpa frukt och grönt...

Margareta sa...

Var det inte det jag skrev igår? =) Du inte bara gillar mat utan du älskar det och är ganska noga med kvalité. Jag har aldrig besökt en Lidl butik även om vi har en i "närheten" av stugan, allt är relativt vad gäller närhet och speciellt för oss norrbottningar. =)

Men två humrar för 120 kronor låter som att även jag skulle kunna tänka mig.

Har nog aldrig smakat frukten men även den såg ut som något jag gärna skulle vilja testa och till ett sådant pris skulle det inte göra så mycket om det inte föll i smaken.

Sedan ler jag och tror att maken har fel och du har rätt, men ... det finns sådant som luktar precis som det där man spolar ner men ändå är helt ljuvligt gott. Exempelvis vissa ostar och parmesan ur burk (som krydda) är väl inte något som doftar alldeles ljuvligt, skulle nästan säga att det luktar.

I fallet med mat har jag en känsla att vi delar den passionen, på olika sätt - du är modigare än mig. =) Hur man nu kan vara modig när det gäller mat.

Nej,nu ska jag lägga mig och eventuellt ta med mig min nya kompis och skriva lite, vet förstås inte hur populärt det blir hos mon "gamla" sängkompis. Godnatt

Anonym sa...

När camenberten bara luktar ammoniak säger jag att den appserat bäst före datum men det är olika det där. En del gillar ammoniak och andra inte.

Gott Nytt År!

B i r g i t t a sa...

Hoppas det smakade överraskande gott :)