onsdag 21 december 2011

Onsdagstema: ”Överlevare”

Denna Lisbeth Salander look alike ser absolut ut som en överlevare tycker jag. Hur jag tänker överleva julen ska ni få läsa här. Listan är knyckt rakt av från Freja.

Julväder: Snö (som ska vara borta senast Trettondagen. Alternativ: en grön jul.

Julmat: Julbord på restaurang: Skinka, kalkon, sillsallad, lutfisk. Hemma: Det som Hötorgshallen har att erbjuda i alternativ form och där ingår bläckfisk vinaigrette och sjögräs. Oooooops

Julfika: Saffranskakor och cheesecake från Viggbyholms Stationscafé

Juldessert: X-mas pudding, som på senare år har bytts ut mot Jamie Oliver’s ”Spotted dick” som ser mindre ut som en blodpudding.

Julgodis: inget

Juldryck: Vin och vatten, eller vatten och vin, beroende på hur man ser det.

Julpynt: Inget. Några LED-slingor som är vackra året om.

Julsång: ”Fairytale of New York” (The Pogues).

Julkalender: Räknas Bingolotteriets skrapkalender som jag köpte av arbetskompisen Inger och som jag inte vann ett öre på;-). Jo, den borde räknas!

Julklapp: i år: Boken om Zlatan (till mig själv om inte maken köper den). Julklapp till maken: Hemligt, då han läser min blogg;-)

Fler bidrag som överlever hittar ni här.

18 kommentarer:

Petra sa...

Vilken kul lista.
Zlatans bok är det nog många som får. Själv skall jag absolut läsa den.
Kram

Freja sa...

Den där desserten är jag nyfiken på. Och the Pouges, den låten är ju fantastisk, tack för påminnelsen!

4U2 sa...

Men nej ... jul är jul och du äter inte ens en skinkmacka? Av egen griljerad skinka (således en varm bit som man tar precis när skinkan är färdig på en vörtbrödsbit(fortfarande ljummen och som maken bakar) som man haft riktigt smör på och så lite öl till innan man går och lägger sig den 23:e? (För alla som vill ingår stark öl och snaps men jag tar det piano i år igen ...) Skojar, en god jul är en jul man valt själv och som man själv är nöjd med. (ja, måste försvara att jag varken äter grönkål eller lutfisk!) ;)

Annemor sa...

Det er jul bare en gang i året, påske er det hvert år.
Ha en fin kveld

Lena sa...

Snygg bild och vilken härlig lista!

Olga T sa...

Gissa om jag blev glad idag !!
Tack!!

Ama de casa sa...

Bästa julkalendern är Sunes jul :-)

Och som julväder väljer jag sol :-D

anne sa...

ALDRIG att jag åt nåt som kallades Spotted Dick!!!!! ;)

Susanne sa...

Gillar din Jullista.

Anonym sa...

Vacker julmusik men ack så sorglig.

Sv: Och det här med att hitta runt, den som tittat in hos mig i modern tid har jag ju en länk till men de andra får vänta.

Malla sa...

kul lista ju! :D

cat sa...

Låter som en bra lista för att överleva julen :)
Själv ska jag flänga fram och tillbaka mellan olika delar av familjen. Men själva julafton firar jag i lugn och ro med mor och lillebror.

Kicki sa...

Jag är med på en del punkter... Vilket hår tjejen (eller killen) har! Snygg vinkel!

Monica sa...

Snyggt hår, nästan lika långt som mitt;-)
Spotted dick kan väl nästan räknas som julgodis Hihi
Nä ingen Zlatan här han är nog duktig men den mentala statusen är ju inte lysande direkt.
Ha en bra dag;-)

Pialotta sa...

Salanderfilmerna hur bra som helst.. såg alla de svenska, men vet i katten om jag är sugen på den nya Lisbet Salanders tolkning. MEN visst är hon en Överlevare.. kan man gott säja. Riktigt bra foto du fick där :)
Julens alla förberedelser .. Nä jag orkar inte.. vi tar det Lillejul.. i alla fall gör vi så .. ska inte vara här hemma Julafton utan hos mina barn o barnbarn. Annandagen tar vi hit den andra flocken på min mans sida ;)
God Jul på dig du sköna så hörs vi senare igen.. Nu ska jag smaka mitt hemmabakade Surdegsbröd.. hoppas det blev ett Gladdegsbröd.. men jag tvivlar ;)
Klart som korvspad att mobilen ska få ett namn som allt annat i min närhet.. "Pedalaren" heter Hildur och nu ska mobilen heta Majken ;)

Jess sa...

En trevlig jul låter det som!

Anitas Blogg - Malta sa...

Kul lista hur du tänker överleva kommande jul. Stämmer inte riktigt med mig. Har förresten inte gjort någon lista. Behöver ingen eftersom den skulle bli så kort :-) Hoppas du får en härlig jul. Att du överlever är det ingen tvekan om.

Bildgatan sa...

När du skriver så ser jag också henne - Lisbeth Salander och om någon en överlevare. Men som sambo brukar säga när jag tycker något är otäckt och som hans mor en gång sade till honom - Det är inte på riktigt, bara TV (eller bok som i det här fallet)

Måste skriva att din jul verkar skön och härligt avkopplande. Jag har inte heller gjort mycket eget. Men lite och det är delikatesserna - en laxpatè har jag just nu i ugnen i vattenbad. Har nyligen gjort en västerbottenostpaj som när den är färdig ska garnerast med en romröra och ovanpå det täckas med Kalix löjrom ... =) Jag känner och ser ända hit hur någon skulle vilja ha en bit och skulle jag kunna skicka så skulle jag göra det - garanterat.

Nu fortsätter jag och läser.