torsdag 22 juli 2021

Tråktorsdag


Killen är inte med i OS. Han kunde ha valt gräsmattan för sina övningar. En extra sträcka på fem meter;-)

Ingen fysiskt gymnastik men väl hjärngympa - korsord eller Sudoku. Så himla kul att se.


Ja, inte tänker jag klaga över 24-26 grader och strålande sol. Kan inte heller gnälla över vår aktiva innergård och ett livligt balkongliv i området. Men det som är hemskt tråkigt är att OS har ”sålts” till Discovery+ som kostar 349 kr/mån alternativt 299 kr/mån med 12 månaders bindningstid. Jag har absolut råd med dessa belopp. Det är en principfråga...

Public service?
Vad har hänt med ”public service” kanaler som svt1, svt2??? Kanal 5 och 9 verkar sända evenemang med svenskar inblandade, discovery+ sänder resten. Så om jag inte hade haft hesgoal hade jag gått miste om Brasiliens 4-2 seger mot Tyskland i herrarnas (U-23) fotbollsturnering idag. OS tycker jag faktiskt borde vara tillgängligt utan extra betalning och absolut utan den eländiga reklamen i pauserna. 

OS-sändningar
Vad gäller bemanningen av OS säger jag bara suck igen! Jonas Karlsson är helt okej, men Jessica Almenäs och PatrikEkwall är mera än vad jag klarar av. Karin Frick kan jag inte uttala mig om.

Tråkigt med insektsbett
Vilket insektsbett kliar mest? Helt klart kliar bromsars bett mest och de håller i sig längst också – upp till tre veckor. Men i år har jag faktiskt inte blivit biten av någon insekt. Peppar, peppar.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

PS. Bilderna har inte mycket med inlägget att göra;-) DS.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Killen borde sträcka upp ryggen lite mer....cool dam som har hjärngympa! Håller med dig om OS sändningarna, maken har köpt in oss, men det blir bara en månads abonnemang, jag hade noll koll på o vilka kanaler det skulle sändas. OM det nu blir av......
Skönt väder idag, synd bara att det ska blåsa så in i norden....Idag blåste en pelargon i verandagolvet och i fallet tog den med sig en utav mina kaffekoppar....kras.

Guldkryckan sa...

Har dom sålt eländet? Va sjutton?
Det borde väl vara tillgängligt utan nån extra kostnad kan man ju tycka, ja, JAG tycker det iallafall.
Reklamen har jag väl inga problem med egentligen men jag förstår
din tanke ;)

I år har jag ju inte vistats ute så mycket, inte ett bett här heller, tror knappt vi har myggor i mitt område längre, grannen undrade över det också.

Nu får du ha en fin kväll Bp.

Geddfish ♥ sa...

Håller med om att "sträcka på ryggen", det är ett fel vi gärna gör. Jag ska absolut göra det med min rygg!
Han ville väl inte ha gräsfläckar på träningskläderna ;)

För en månad sedan blev jag så illa biten av två bromsar så jag svullnade upp på armen. Det höll på att ta knäcken på mig. Jag har märkena kvar än!

Trevlig OS-kväll!femfemman sa...

OS borde/ska vara tillgängligt för alla!
Trodde iaf att Discovery hade den goda smaken att ge ett erbjudande utan någon längre bindningstid! Skamligt!
Nu har vi Discovery... all svensk fotboll går väl där igenom...tror jag. Antagligen kommer jag bara att se tävlingar där svenskar är med. Men man ska ha valet att se vad man vill!
Myggor, det är mina hatinsekter. Just nu har vi inga alls här i inlandet I Halmstad finns dom.... en anledning till att vi oftast åker till stugan där över dagen.

nalta norrland sa...

Jag har n aldrig blivit biten av något kryp… insekt 🦟 denna sommar och det enda jag vet jag reagerar på om jag blir biten är geting och då kan jag behöva sjukhusvård 🥼
Livligt och folkrikt Ditt närområde är allt utom tråkigt… Du har ju allt från småbarn till pensionärer 😊
OS borde som sagt inte blivit av och men självklart borde SVT ha sändningarna så vanligt folk som kanske inte har de för extra pengarna ändå kan se den idrott och sport de nu gillar.
Det sägs ska bli sommar igen till helgen 😊
🤗

Ditte sa...

Visst var det en trevlig torsdag. Absolut! Har haft en hel del trevligheter.
Och full fart på din innergård var det.Extra roligt med damen här som hjärngympar.

Jättetrist att OS sänds på Discovery. Tycker också att det borde visas på SVT eller möjligen tv 4. Vad gäller kommentatorerna så är det kanske lågbudget som gäller. Jonas Karlsson tycker jag också är ok. Hoppas också att Kajsa Bergkvist kan kommentera fri idrotten.

Susjos sa...

Så det mesta av OS visas inte på de vanliga kanalerna, trist!
Killen på bilderna ser ut att stretcha efter nån träning, eller kanske inför nån träning?
Idag var det verkligen soligt och varmt, tror minsann att jag bränt mej i ansiktet, somnade nog till lite där i solstolen idag!
Ha en fin kväll!

KajsaLisa sa...

Ha ha, du lyckas alltid hitta dom där människorna i vardagliga situationer som inte märker att dom blir fotade. Är det inte lättare att använda fingrarna än knäna ifall man vill klia sig på hakan? :)
Tack för länken.

Tony sa...

Kommer inte att betala något för att se OS, trodde det skulle sändas i SVT eller TV men tydligen inte. Så här hemma blir det inget OS för vår del.

Ama de casa sa...

Det är verkligen trist när stora evenemang säljs ut till betalkanaler.

Insektsbett är verkligen trista dom med. I år har även jag klarat mig undan rätt bra, speciellt sen vi satte in myggnätet i badrumsfönstret som alltid står på glänt.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Jag tycker då inte det är ok att allt sålts ut till betalkanaler och då är jag ju ingen som ens tittar på sport. Eller jo undantag kan göras för längdskidor det tycke rjag är spännande men absolut inte annars. Är galet att folk ska betala multum för sport när de har intresset. Inte okej alls skulle jag nog vilja säga.

Klimakteriehäxan sa...

Kul att du kunde liva upp din tråkiga torsdag med en snygging ...
Visst är det trist att de "vanliga" kanalerna tappat OS. Pengar styr hela sk-ten. Stora pengar.

Hanneles bokparadis sa...

maken lyssnar på radio...

Carita sa...

Ser lite obekvämt ut det där som den unga killen håller på med.
Men han är ju vig... :-)